URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
13 August 2012, 18:43

75 de blocuri din Oradea vor fi reabilitate cu ajutor financiar de la UE

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat cu unanimitate de voturi, în şedinţa extraordinară de luni, un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai programului local multianual de reabilitare termică ce prevede reabilitarea termică a încă 75 de blocuri de locuinţe din oraş.

Noutatea este că, dacă până acum în România reabilitarea termică s-a făcut cu o contribuţie de 50% din partea Ministerului Dezvoltării Regionale (plus 30% din partea municipalităţilor şi încă 20% a membrilor asociaţiilor de proprietari), de data aceasta cea mai mare parte a fondurilor vor fi de la Uniunea Europeană, ca urmare a includerii acestui tip de proiecte în programele ce pot fi finanţate cu fonduri europene, la iniţiativa secretarului de stat din MDRT, orădeanul Marcel Boloş.

"Din toamnă se deschide sesiunea de depunere a solicitărilor (n.r. - pentru fondurile europene disponibile în acest scop). Primăria Oradea a cerut din timp asociaţiilor de proprietari să adune cât mai repede consimţământul membrilor lor pentru a suporta partea lor de contribuţie (n.r. - deocamdată tot în cuantum de 20%), şi deja avem o listă cu 75 de blocuri pentru care asociaţiile au asigurată partea lor", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, într-o conferinţă de presă desfăşurată înaintea şedinţei în care consilierii locali au aprobat parametri tehnico-economici şi lista celor 75 de imobile.

În medie, pentru un apartament cu două camere, contribuţia proprietarilor la lucrările de reabilitare termică se ridică la 1.100 - 1.400 lei, iar pentru unul cu trei camere variază între 1.500 - 1.800 lei, în funcţie de suprafaţa şi tipul balcoanelor. Aprobarea finanţării pentru reabilitarea termică a blocurilor se face după principiul primul venit, primul servit.

În prezent, în Oradea se află în lucrări de reabilitare termică alte 40 de blocuri, pentru care jumătate din cheltuieli au fost suportate din bugetul Guvernului, prin MDRT.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
inegalitati
Si cei care stam in acse vechi de peste 100 de ani, trebuie sa suportam toate cheltuielile de reparare a fatadelor. Nu mi se pare corect. Daca si noi am putea sa participam cu maximum 30% din costuri, cred ca majoritatea am fi de acord. Dar altfel de unde sa scoatem peste 10 mii de euro pentru a consolida cladirile care stau sa se prabuseasca, respectiv a repara fatadele ?
Postat 14 August 2012, 09:59 de fecoka
Sa va m...ut ...
... si pe voi si statul asta facut pt. pomanagii ! Ati primit apartamentele pe bani de nimic, desi tot poporul a contribuit ; ati avut si inca aveti incalzirea si apa calda subventionate, subventii acordate din banii tuturor romanilor; acum vi le termoizoleaza din banii europenilor, desi numarul de case este mult mai mare in Romania/Europa decat cel al apartamentelor ! Sa va m...ut la cotetele de unde ati venit, pomanagiilor !
Postat 13 August 2012, 19:00 de ionel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON