URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iulie 2011, 14:01

2500 de blocuri acoperite în acest an cu materiale Adeplast

2500 de blocuri acoperite în acest an cu materiale Adeplast Într-o lună, Adeplast deshide cea mai mare şi mai modernă fabrică de polistiren expandat din Europa, la Ploieşti
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania Adeplast a livrat pe piața din România în primele șase luni ale anului 5 milioane de metri pătrați de termosistem.

"Având în vedere suprafața medie a unui bloc de patru etaje, putem spune că am acoperit în jumătate de an 2500 de blocuri cu termosistemul Adeplast. În următoarea perioadă focusul dezvoltării noastre se concentrează pe acest sector, având în vedere că la mijlocul lui august vom porni producția la fabrica de polistiren expandat de la Ploiești", a anunţat miercuri Marcel Bărbuț, proprietarul Adeplast.

La începutul lunii aprilie Adeplast a demarat lucrările de construcţie la cea mai mare şi modernă fabrică de polistiren din Europa, desfășurată pe 4200 mp. În prezent fabrica este finalizată în proporție de 90%.

"Odată cu pornirea fabricii de polistiren vom mai pune un motor cu reacție pe business-ul Adeplast, care, alături de fabricile de mortare-adezivi și cea de vopsea, ne va oferi un avantaj competitiv major în piață", a spus Marcel Bărbuț.

Noua fabrică este complet automatizată, capacitatea de producţie fiind estimată la 700.000 de metri cubi de polistiren pe an. Producţia se bazează pe sistemele moderne de management al calităţii, având implementate toate standardele în vigoare în domeniul protecţiei mediului. Odată cu darea în folosinţă a noii fabrici, Adeplast va deveni cel mai mare producător român de sisteme complete de termoizolaţie, având capacitatea de a produce termosisteme pentru cateva mii de blocuri la nivel naţional.

O altă linie de dezvoltare a Adeplast pentru perioada următoare o constituie implementarea de sisteme pentru zona Do-It-Yourself. Sistemele care au adus creșteri consistente în ultima perioadă sunt reprezentate de cel placări și cel pentru finsarea pereților.

"Pentru produsele care compun aceste sisteme am achiziționat o tehnologie unică pe piața din România, care permite ambalarea produselor la saci de polietilenă de 5 kg. Prin această tehnologie putem pune la dispoziția utilizatorului cantități mai mici de adezivi, gleturi și chituri. Am venit pe piață cu un concept nou de ambalaj special gândit pentru cei care fac renovări acasă", a adăugat Marcel Bărbuț.

Adeplast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual, iar producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă la 80.000 de tone. Unitatea de producţie de vopseluri şi tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel naţional, fiind inaugurată la începutul anului 2009 la Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bihoreanul -ziar de publicitate
Aceasta se numeste publicitate fatisa ! V-au platit bine cei de la Adeplast ??? Va mai luati si luna asta salariul...Ce ziaristi destoinici sunteti ! Ar fi corect sa va reprofilati pe anunturi publicitare !
Postat 20 Iulie 2011, 16:21 de Marian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON