URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Mai 2012, 12:42

147 de copii de la o grădiniţă din Oradea, suspectaţi de TBC!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Marius Pîrcioagă, a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, că un număr de 147 de copii care frecventează Grădiniţa 27, de pe strada Păunului din Oradea, familiile acestora, dar şi personalul grădiniţei au fost testaţi pentru depistarea bacilului Koch după ce una din educatoare a fost diagnosticată cu tuberculoză.

"Educatoarea a fost răcită şi a rămas cu o tuse pe care a neglijat-o ulterior. Săptămâna trecută, însă, s-a prezentat la medic şi a fost trimisă pentru efectuarea unor analize amănunţite la Dispensarul TBC. Diagnosticul a fost confirmat săptămâna trecută, când educatoarea a şi fost internată în spital pentru tratament", a declarat şeful DSP Bihor.

Potrivit lui Pîrcioagă, odată cu confirmarea diagnosticului, personalul grădiniţei a fost supus unui control amănunţit, iar celor 147 de copii şi aparţinătorilor li s-a efectuat testul pentru depistarea bacilului Koch, rezultatul urmând să fie comunicat în cursul zilei de joi.

Până atunci, fiind vorba despre un singur caz de tuberculoză confirmat, activitatea grădiniţei nu a fost suspendată.

"La personalul grădiniţei a fost exclus diagnosticul. Nu s-a impus instituirea carantinei, închiderea grădiniţei. Urmează să primim rezultatele testelor făcute în cazul copiiilor şi aparţinătorilor acestora şi, în funcţie de acestea, să luăm eventualele măsuri", a mai spus Pîrcioagă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@Gradinita
din comntariul tau inteleg ca faci parte din personalul gradinitei. dar daca citesti titlul si articolul care a CITAT din declaratia Dr. Pircioaga sef al DSP Bihor iti vei da seama ca articolul e fost corect scris iar sursele bine citate. nu este dezinformare. sunt suspecti. si atat. iar la doamna in cauza vad ca dr. Pircioaga a spus ca diagnosticul a fost CONFIRMAT in urma analizelor. deci....cine este dezinformat ??? puneti mana si va tratati si nu imbolnaviti oamenii din cauza indolentei voastre
Postat 24 Mai 2012, 11:10 de taz
nu mai dezinformati!
Inainte sa preluati o informatie de pe strada, ar fi bine sa verificati. Nu este nici un copil bolnav de TBC, de ce creati panica aiurea? cum puteti pune un asa titlu? A fost o persoana suspecta, un cadru didactic, dar SUSPECTA! in momentul in care ai o raceala care persista, doctorii te trimit sa-ti faci si testul TBC, dar asta nu inseamna ca suferi de asa ceva. Sa va fie rusine!
Postat 24 Mai 2012, 08:29 de Gradinita
TBC = saracie
Tuberculoza este boala infecto-contagioasa cu evolutie cronica, provocata de bacilul Koch (bacilul tuberculozei) si care poate afecta toate organele corpuluiTara noastra se afla pe primele locuri in Europa la numarul de bolnavi de TBC, 20.000 de romani suferind de aceasta boala, iar cifra creste anual cu 12.000 de cazuri noi. OMS anunta ca au fost investiti 100 milioane de dolari pentru tratarea acestor pacienti, insa boala nu a reusit sa fie eradicata. Tarile vecine, Bulgaria, Serbia sau Ungaria, au reusit sa scape de aceasta problema, nu si Romania. Chiar si sansele ca in viitorul apropiat numarul persoanelor care se imbolnavesc de tuberculoza sa scada sunt mici luand in considerare ca bani proveniti de la Fondul Global pentru preventie aproape ca s-a inchis, iar de la Ministerul Sanatatii resursele sunt limitate. Romania nu reuseste sa rezolve aceasta problema din cauza ca nimeni nu face “curat” in programul de tuberculoza, iar sanatoriile primesc fonduri tot mai putine.
Postat 23 Mai 2012, 17:04 de TBC = saracie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON