URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
10 August 2012, 20:32

"Nu eutanasie!": Viceprimarul Mălan, huiduit de peste 200 de orădeni care se opun uciderii maidanezilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Huduieli, bătăi cu palmele în masă şi reproşuri usturătoare la adresa municipalităţii. Peste 200 de orădeni au protestat furtunos vineri după amiază împotriva proiectului privind organizarea şi funcţionarea serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân supus dezbaterii publice de către Direcţia Tehnică a Primăriei.

"Nu eutanasiei!"

Protestatarii au venit la şedinţă cu o pancartă pe care scria "Nu eutanasiei!" şi tricouri de susţinători ai fundaţiei "SOS Dogs".

La întâlnirea din sala mare a Primăriei au luat parte din partea iniţiatorilor regulamentului viceprimarul Mircea Mălan, Mircea Stejeran, şef serviciu în cadrul Direcţiei Tehnice şi Bimbo Szuhai Tibor, directorul tehnic al Administraţiei Domeniului Public, instituţia care va prelua de la SOS Dogs, începând din 1 septembrie, gestionarea serviciului privind câinii comunitari.

Numărul susţinătorilor proiectului de regulament a fost nesemnificativ pe lângă cei peste 200 de orădeni veniţi să se declare împotriva eutanasierii câinilor maidanezi şi chiar preluării de către ADP a acestui serviciu de la SOS Dogs. Vestea privind intenţia municipalităţii orădene de a permite eutanasierea câinilor fără stăpân care rămân în adăpostul ADP mai mult de 7 zile a depăşit cu mult graniţele oraşului.

La eveniment au luat parte printre alţii, avocatul Ruxandra Bizera, reprezentantul Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA), englezul Gerald Brudenell, un apropiat al SOS Dogs, managerul fundaţiei Carol Lazăr, voluntari din cadrul organizaţiei, medici veterinari sau simpli iubitori de animale.

Mălan, cal de bătaie...

Desfăşurată de-a lungul a mai bine de două ore, dezbaterea a constituit botezul focului pentru viceprimarul Mircea Mălan, care s-a trezit încolţit de susţinătorii cauzei maidanezilor încă din primul minut.

Cei peste 200 de orădeni prezenţi în sală au început să huiduie şi să bată cu palmele în mese în semn de protest imediat de viceprimarul a făcut imprudenţa să amintească articolul din proiectul de regulament care prevede posibilitatea eutanasierii câinilor.

Mulţimea nu s-a lăsat convinsă nici de asigurările date de Mălan că "Primăria nu şi-a propus să eutanasieze în masă câinii fără stăpân", nici de afirmaţia că regulamentul propus de Primărie este chiar mai persimiv decât normativele în vigoare. Dimpotrivă!

Ruxandra Bizera a ţinut să îi spună viceprimarului că eutanasierea câinilor este o măsură pe cât de barbară, pe atât de ilegală. "Articolul referitor la eutanasiere din anexa la regulament este cel puţin ilegal. Orice autoritate locală care merge pe măsura eutanasierii comite o infracţiune", a spus avocatul, în aplauzele susţinătorilor.

"Nu câinii sunt problema!"

Practic, cu excepţia angajaţilor Primăriei, toţi participanţii s-au opus proiectului de regulament, unii din considerente juridice, alţii morale. "Nu câinii sunt problema, ci oamenii care i-au abandonat. Pentru ce soluţia eutanasierii, ca să aibă de lucru crematoriul de pe Şoseaua Borşului?", a întrebat revoltat Valentin Ursache, unul dintre opozanţii proiectului.

Aceeaşi idee a fost susţintă şi de o tânără mamă care a venit cu copilul în braţe. "De ce copilul meu n-are voie să se joace cu un câine sterilizat şi vaccinat? De ce vorbim de eutanasiere şi spunem că nu sunt bani să susţinem SOS Dogs în condiţiile în care criminali şi violatori sunt ţinuţi în închisoare pe banii noştri?", a întrebat femeia.

Mai aplicat, englezul Gerald Brudenell, un apropiat al sponsorului fundaţiei SOS Dogs, a spus că organizaţia s-a dovedit un exemplu de bune practici în gestionarea problemei câinilor comunitari. "În 2002 când am preluat acest serviciu în Oradea erau 4.500 de câini pe străzi, până în acest moment au fost daţi spre adopţie peste 5.000 de câini şi pe străzi mai sunt doar 450", a afirmat englezul.

Brudenell a spus că în acest context era de aşteptat ca municipalitatea să continue colaborarea cu fundaţia. "Este de la sine înţeles că SOS Dogs are o experienţă vastă şi este de bun simţ ca, după ce au finanţat acest program timp de 12 ani, municipalitatea să-l continue", a spus acesta.

Cu groparii după câini...

Suprinzător, dar nici măcar consilierii locali ai puterii nu îmbrăţişează optica Primăriei. Unul dintre ei chiar s-a răstit: "Cei care aţi întocmit acest regulament de ce reveniţi la eutanasiere, soluţie care a fost deja dezbătută public şi respinsă? De ce trebuie eu să roşesc pentru că dumneavoastră puneţi în dezbatere un ceva ce nu trebuia discutat?", a întrebat liberalul Daniel Vulcu.

Consilierul şi-a manifestat scepticismul că în baza acestui normativ şi fără preluarea personalului SOS Dogs, ADP se va putea achita de sarcini în mod onorabil. "Cum credeţi, domnule Bimbo (n.r. directorul tehnic al ADP), că veţi putea gestiona această problemă fără personal calificat? Eu deja îi şi văd pe groparii dumneavoastră fugind prin oraş după câini cu lopeţile!", a spus Vulcu, în aplauzele asistenţei.

La rândul său, consilierul local Szabo Jozsef a ţinut să precizeze că nu va vota în niciun caz un astfel de regulament. "Vechiul regulament era plin de greşeli, dar faţă de mizeria asta era mult mai bun", a declarat Szabo. Udemeristul a spus că va cere ca votarea normativului în plenul Consiliului Local să se facă nominal, pentru ca orădenii să îi poată trage la răspundere pe cei care au votat pentru uciderea maidanezilor. "Dacă un astfel de regulament poate intra în plen şi să ajungă să fie votat, eu voi cere să se voteze nominal ca să se ştie cine a luat decizia", a spus Szabo.

O taxă pentru câini

Întâlnirea de vineri a luat sfârşit după mai bine de două ore şi jumătate de dezbateri aprinse, în cadrul cărora orădenii au propus, printre altele, renunţarea la prevederea privind posibilitatea eutanasierii maidanezilor, preluarea de către ADP a personalului SOS Dogs, sterilizarea, ciparea şi repunerea în libertatea a câinilor fără stăpân, eliminarea taxei de adopţie şi chiar acordarea de facilităţi pentru orădenii care iau acasă un câine.

Mai mult, au existat chiar voci care au cerut introducerea unei taxe speciale de un leu pe lună pentru toţi orădenii ajunşi la vârsta majoratului, fondurile astfel colectate urmând să fie alocate adăpostului de câini.

Deşi reprezentanţii municipalităţii şi-au notat toate ofurile protestatarilor, la încheierea dezbaterilor, cei prezenţi au cerut organizarea unei noi întâlniri înaintea introducerii regulamentului în plenul Consiliului Local pentru a se convinge că propunerile lor se regăsesc în text. După terminarea lucrărilor, orădenii au rămas în sală minute în şir pentru a aduna semnături în vederea organizării unei noi runde de negocieri.

Asaltat de mulţime

Având în vedere că mulţimea era încinsă, viceprimarul Mircea Mălan, care era aşteptat la emisiune televizată pe aceeaşi temă, a avut nevoie de nu mai puţin de 15 minute pentru a străbate sala, de la prezidiu la ieşire. Înconjurat de protestatari, acesta a încercat zadarnic să îşi susţină punctul de vedere, prea puţini fiind cei dispuşi să îl asculte. Revolta orădenilor este cu atât mai mare cu cât Oradea a fost recunoscută în ţară ca un oraş care şi-a gestionat exemplar problema câinilor comunitari prin sterilizare şi punere în libertate.

"Toată ţara a văzut Oradea ca un exemplu de succes. Acest model urma să fie aplicat inclusiv în Bucureşti. Acesta este şi motivul pentru care am primit sesizări din toată ţara că se face un mare pas înapoi", a declarat pentru BIHOREANUL Ruxandra Bizera.

Reprezentanta FNPA a afirmat că fundaţia va monitoriza atent modul în care municipalitatea va gestiona problema maidanezilor. "Federaţia va ataca în instanţă orice hotărâre de Consiliul Local construită pe acest regulamen,t pentru că o considerăm ilegală, fără temei juridic şi neconstituţională", a spus Bizera.

Detalii despre regulamentul dezbătut, în articolul "Mandat pentru crimă: Un proiect al Primăriei Oradea dă liber la uciderea câinilor comunitari"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
69 Comentarii
oradea mare
tinand cont ca peste 90% din caini oradenilor sunt metisi au fost prea putini la sedinta,nimeni nu se leaga de provenienta cainilor ,nu putem starpi problema fara a opri imultirea lor,acum o sa eutanasiem o gramada la care o sa le ia locul alti caini proventi de la oradeni,aia de pe strada tot de la oradeni provin,sa nu uitam ca oradea bihorul este renumita la inmultitorii si samsari ,traficanti de caini fara stapan adica fara acte de provenienta a rasei,cea ce se vrea este un loc unde sa se spele niste bani de la primarie constant adica eutanasiem oricum vin alti caini,sa va fie rusine.Pe de alta parte si sos dogs este o vaca de muls de aici tot scandalul
Postat 16 August 2012, 10:13 de oradea dog
oradea mare
s-a rezolvat o sa i adopte bolojan pe toti
Postat 13 August 2012, 11:22 de oradeadog
m
nu cumva cainii vagabonzi, incearca sa extermine rasa umana? nu cumva au ei un un plan ultra-secret de stapanire a terrei?nu cumva vor sa-l schimbe pe primar? se prea poate...Hitchcock...Alfred Hitchcock...domnule primar, vice-primar si dragi forumisti si pareristi....P.S. in 1946-1947 a fost asa foamete si saracie incat oamenii au consumat si animalele din cusca lui Grivei si a lui Garfield....
Postat 13 August 2012, 10:04 de marcell
@cutzu si altii
Cutzule, ce citezi tu acum pe siteul primariei e o forma UPDATATA a regulamentului (nicidecum cea initiala!!!!) care a fost postata ulterior. Eu am vazut cu ochii mei documentul la care se face refereire in articol, care document a fost dat jos la un moment dat si inlocuit cu asta. intreaba la primarie daca nu crezi. Sau te pomenesti ca esti printre slubasi si acuma nu mai stiti pe unde sa scoateti camasa, ca v-ati ridicat orasu-n cap.
Postat 13 August 2012, 01:59 de una citita
Nitica sociologie
E greu sa nu se observe ca in municipiul Oradea a crescut numarul cabinetelor veterinare,al farmaciilor veterinare,al posesorilor de animale de companie,al magazinelor ce se ocupa de vanzarea hranei pentru animale etc...Sigur ca fiecare individ se raporteaza cum doreste la indiferent ce subiect,inclusiv la acesta...Onor,Primaria,timp de vreo 10 ani a hibernat in privinta problemei cainilor comunitari,timp in care oameni -mai bine scris:OAMENI-de pe alte meleaguri au deschis punga,mintea si inima in asa fel incat numarul patrupedelor in cauza a scazut la circa 10 procente fata de situatia initiala...Ar trebui sa fie suficient sa amintim doar \"minunatia\" de pavaj de pe corso sau recentele afisaje pe prisme (pe care dl.Bolojan invita la referendum); chestiuni costisitoare,desigur...In momentul de fata sponsorii externi nu mai pot finanta activitatea in speta,iar municipalitatea demonstreaza cel putin stangacie in gestionarea problemei.,sumele (de bani) in discutie fiind ridicol de mici fata de potentialul municipalitatii...Primaria n-a facut altceva decat ca a comis o tentativa de scapare de o problema ,in loc sa incerce rezolvarea problemei.O tentativa discutabila si legal,si moral.
Postat 12 August 2012, 19:21 de gyorgy tozser
oradea mare
multi iubiori de catei,dar de traficanti de caini din oradea nimeni nimic,cei mai tari din tara,nu se ia nici o masura,de acolo provin cateii fara stapan
Postat 12 August 2012, 15:06 de oradeadog
alex...off topic
Esti cam off topic alex...daca vrei sa ne intalnim, poti sa ma cauti la sediul ipj bihor. Imi va face o deosebita placere sa te cunosc...dar nu stiu daca va fi si reciproc. Te astept...
Postat 12 August 2012, 12:35 de popovici
@alex
alex amice, nu doar scrii ca un retardat agramat dar mai și faci pe istericul.
Postat 12 August 2012, 12:31 de Dongio
popovici esti un idiot
POPOVICI HAI SA NE INTALNIM IN MORTI TAI DAC ESTI ASA TARE IN GURA OOOOOO EUTANASIATAR DUMNEZOOOOOO HAI MA FUTUTEN GURA DE LABAR HAI SA NE INTALNIM CA IN FATA UNUI PC ESTI TARE IN GURA DAR SA IITI EX-RIMI IDEAA IN FATA A 200 DE OMENI NU AI SAINGE IN TINE MARSSSSSSSSSS PISATHU PULI MELE HAI SA NE INTALNIMZIMI UNDE STAI
Postat 12 August 2012, 12:14 de alex
INTREBARE
Pai cum de nu are primaria bani pt intretinere, vad ca au bani pt toate prostiile si toate alegerile , ca sa nu zic mai mult , pt asa ceva sint bani , dar pt a salva citeva animale , nu sint, suna tare interesant..
Postat 12 August 2012, 11:16 de Adrian
Nici vorba de eutanasiere
Aberaţii totale cele scrise de Bihoreanul si afirmatiile istericelor de la dezbatere. Uite ce scrie in regulament, pe care nu l-a citit nimeni (sau daca l-a citit, a priceput ce-a vrut): Art.7 După procesare câinele fără stăpân (în lipsa adopţiei sau revendicării): a) va reajunge pe domeniul public, de preferat în zona de unde a fost ridicat. În cazul unor situaţii conflictuale, conducerea serviciului specializat poate decide repunerea câinelui într-un alt loc decât cel de unde a fost capturat. b) la expirarea perioadei de 7 zile respectiv a termenului de cazare din adapostul serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân, câinele care nu a fost revendicat sau adoptat poate fi eutanasiat conform Anexei 3 din prezentul Regulament si in conformitate cu art.4, art.5 si art.7 din Ordonanta de Urgenta nr.155/2001 actualizata. Art. 18 După examinarea lor de medicul veterinar, câinii fără stăpân care sunt agresivi,bolnavi cronic sau incurabili vor fi eutanasiaţi, cu respectarea prevederilor actelor normative în vigoare. Art. 19 Câinii sănătoşi se ţin în adăpost sub supravegherea personalului care asigurăhrănirea, controlul bolilor, dezinfectarea adăpostului, până la revendicarea, adopţia saurepunerea lor in teritoriu.
Postat 12 August 2012, 11:06 de Cutzu
Curatzenie
Lui AVS: baiete, esti dus cu pluta. Da, exista CASCO, problema sunt firmele de asigurari care nu platesc. Deci, du-te tu si te bate cu ei. Problema cu autostrazile e reala - daca n-ai dat peste un caine niciodata la viata ta, atunci afla de la mine ca, in cazul in care creatura e de marime medie, masina se poate dezechilibra si nu-i usor s-o controlezi. 130 e viteza maxima admisa de lege si nu-i extrem de mare. Nu poti merge tot timpul cu 90 la ora doar ca sa eviti cainii de pe cainoasa autostrada Bucuresti-Pitesti. Un gard (cum are piticania de autostrada de la Cluj) ar rezolva problema, dar bag seama ca trebuie sa ma duc eu insumi sa-l montez... Sau poate mergi tu, vericule (ma refer la AVS).
Postat 12 August 2012, 10:13 de Shushu
Să facem salam din Grivei
Să-mi bag ștexu' ce de agramați pe-aici... Auziți bă, voi ipocriții cu drepturile lui Grivei. Păi de ce nu-i luați acasă mă? De ce nu puneți ciolan de la ciolan să înființați VOI o asociație care să-i țină în viață? Oare pentru că e mai simplu să urli să facă ALTUL ceva pentru ei decât voi? Pentru că arde la buzunar? Pentru că nimeni nu vrea în casă jigodii cu pureci care riscă să vă muște copiii? Dar e politically correct să o tot ardeți cu ”vai, săracii” fără să faceți nimic concret. E simplu să urli că oamenii-s cruzi și alea-alea. Marș mă la nămol!
Postat 12 August 2012, 07:54 de Don
alex...
Alex draga, imi inspiri mila. Chiar imi pare rau ca nu poti oricat ai incerca sa te ridici deasupra acestui nivel de exprimare...dar asta e viata. Trebuie sa existi si tu pe lumea asta. Cat despre instigarea la violenta, nu stiu ce sa zic. Daca asa crezi tu ca te faci mai auzit, poti incerca. Din pacate ar fi fara sens sa incerc sa iti explic cat de penibil esti, cand in loc sa ai o opinie la subiect, nu faci decat sa injuri in fiecare fraza crezand probabil ca asta te face mai ascultat...mai cresti si tu putin, mai dai pe la o scoala, si poate te mai emancipezi si tu putin, verbal macar. Daca am fost prea sofisticat. mai direct ar fi: grow up!!! si nu mai fi asa de agresiv ca nu are sens.
Postat 12 August 2012, 00:31 de popoviciu
@Don
"ILÁR, -Ă, ilari, -e, adj. Ilariant (1). [Var.: hilár, -ă adj.] – Din fr. hilare, lat. hilaris." (sursa DEX) - asa ca...
Postat 11 August 2012, 22:50 de o oarecare
Of, of, saraca lume...
\"Doamne, vino Doamne,/ Să vezi ce-a mai rămas din oameni.\" Oameni? Care oameni? Niste bestii crude si insetate de sange si macel :(
Postat 11 August 2012, 22:43 de o oarecare
luati-i acasa
Luati-i acasa distrusilor!!!!!!!!!!!! Ca altceva nu faceti pentru maidanezi
Postat 11 August 2012, 21:53 de monica
pt domnu popovici
popovcici as dori sa iti afir ca tu ca pe soana esti retard mintal din nastere scri pe aceast sait de stiri afirmandute sa te bagi si tu in sema ai venit thu ca voluntar sai ajuti pe cei de la sos dogs da dai mama cu mana cu iei sai ajuti nu nu ai venit deci ca prin umare mai bn taci naibi din gura ca iesti un tampit in al doile rand ieu personal voi instiga la violenta asupra ta dac da nu taci din gura dac tot trebuia sa iei micrrofonul in mana si sa te afirmi asa ca nu teai afirmat si ai ramas de fraier esti un om fara coloana in tine deci mai taci naibi si fati o laba trista in fata monitorului
Postat 11 August 2012, 21:39 de alex
felicitari
felicitari participantilor la dezbaterea publica! imi pare rau ca nu am participat ! dar cum de l-a scos primaria in fata pe Malan ( ales de cateva zile ) , unde era Ghitea , directorul Directiei tehnice care in mod sigur a verificat regulamentul propus si in mod la fel de sigur e de acord cu eutanasierea cainilor ?!!
Postat 11 August 2012, 17:58 de vlad
raspuns
Limajul suna cunoscut...cred ca erati si voi in sala. Exact asta ziceam. Niste retarzi care urla si dau cu picioarele in masa, ca doar intelectu nu poate mai mult. Nu am luat microfonul pt ca nu puteam dialoga cu niste cretini care urla in loc sa vorbeasca. Probabil pt voi asta inseamna dialog. Ma repet: prostul cand nu mai are argumente regurge la violenta...
Postat 11 August 2012, 17:50 de popovici
catre toti idioti de la pro eutanasiere si care sustin idea
voi aveti ideele vostre noi avem ideele noastre dar nu uitati dumnezeu exista si ce ce faceti voi o sa platiti eu as introduce eutanasierea tampitilor care stau in fata unui pc si is tare in gura de var eutanasia din luamea asta ar fi forte kkkkkk eu sunt pt eutanasierea tampitilor si as incepe cu ciprian alexei sa muriti in chinuri dea dumnezeu
Postat 11 August 2012, 17:38 de alex
popovici idioatule
Popovici da esti tare in gura dc nu ai cerut microfonu in morti tai de handicapat mai bn ramai in fata calculatorului si fati o laba zoofilu puli mele de handicapat o macatea eutanasierea la propriu si la figurat de tampit ce esti
Postat 11 August 2012, 17:31 de alex
@pamfilius
E amuzant nu vorbești tu de nivel scăzut de educație când scrii ”hilari” în loc de ”ilari”. Pam-pam.
Postat 11 August 2012, 15:47 de Don
...
Hmmm... credeam, prin semnul şi exemplul de civilizaţie dat întregii ţări că Oradea are cetăţeni care se vor cu un pas măcar înaintea celorlalţi români. Mare deziluzie... Aţi avut un proiect de succes fără bani publici şi din 4000 de câini aţi ajuns să aveţi 450... iar acum aveţi javre bipede care latră din fotoliu în faţa calculatorului... nu sunteţi decât nişte amărăşteni cu creierul neted... ah... mai e unul care îşi plânge în parcare spoilerul spart că mergea cu 130/oră pe autostradă (să-i facă mă-sa CASCO), altul deplânge foametea bătrânilor şi copiilor (de parcă câinii le-au smuls colţul de pâine de la gură şi nu leprele ajunse la putere), altul vrea puşcă să-şi facă dreptate singur (verifică arma punând-o în gură şi apăsând pe trăgaci), altul se scarpină în fotoliu că sunt doar 200 de participanţi protestatari când alţi 200000 sunt pentru proiect (unde eraţi când a fost dezbarerea publică? în baie după uşă la una mică?)... iar altul reclamă că n-au fost oameni la dezbaterea privind termoficarea (a aflat el asta pe când se încălzea cu una mică)... Voi, ăştia \"civilizaţii\"... v-aţi uitat recent în oglindă? V-aţi ascultat lătratul distonant al creierelor \"linse\" dezacordate?
Postat 11 August 2012, 14:48 de AVS
titlu
Doar cititnd comentariile pro-eutanasiere poti sa iti dai seama de nivelul scazut de educatie al autorilor. Povestea cu austrada lui shushu e geniala. Merita doar sa citesti comentariul fara sa dai replica. Atata poate, atata scrie. Iar caline, ia un furazolidon daca ai probleme digestive. Ma distreaza cum cativa neanderthali isi tot schimba numele, sa para mai multi cu pareri pro-eutanasiere. Sunteti hilari si drept de mila, in acelasi timp.
Postat 11 August 2012, 14:03 de pamfilius
Cirpa de sters la fund potaia gibonului
Acum se intelege de ce trebuia sa existe doi viceprimari cu veleitati de subordonare neconditionata ? Gibonul sta umbra si isi soarbe ceaiul, iar fraierul de Malan se duce sa o ia in freza cind, in fond, el nu are nici o problema sau vreo minima adversitate cu cateii rataciti prin boschetii oradenilor.
Postat 11 August 2012, 12:45 de Carp III
vina
Sunt de acord si eu cu afirmatia ca vina o poarta cei care si-au abandonat si isi abandoneaza cainii, sau ii lasa nesupravegheati pe strada. Ce rezolvam cu eutanasierea???bani pierduti, fiindca in scurt timp strazile vor fi iar pline de maidanezi daca autoritatile nu iau masuri impotriva unor stapani neglijenti...Vom avea un oras curat si civilizat doar daca NOI SUNTEM CIVILIZATI, ceea ce este mai greu in practica...multi vorbesc, dar putini si respecta regulile.
Postat 11 August 2012, 12:42 de un cetatean
m
taiati-le pwola la cei care-i lasa pe caini liberi in strada. Identificati persoanele a caror caini circula liberi pe strazi...O METODA SIMPLA ESTE ACEEA DE A STERILIZA FEMELE DE CAINI....DOAR TREBUIE SA GANDITI, ANIMALELOR!!!
Postat 11 August 2012, 12:39 de marcell
Câini
Adunați câinii, dați-le cu roșu și îi puteți timite pe stadionul Dinamo.
Postat 11 August 2012, 12:31 de Ham ham roșu
sa ii ia acasa
Astia 200 care au protestat propun sa ii ia acasa pe toti caini maidanezi in casa la ei ca sa putem trece linistiti seara prin cartiere fara sa-mi fie frica ca voi fi insfacat haitele de caini.
Postat 11 August 2012, 12:17 de oradean
pamfilius
pamfilius ,mai taci dracu de porc,ma cac pe caini tai si pe tine
Postat 11 August 2012, 11:42 de calin
PRO - EUANASIERE
Subscriu la decizia eutanasierii. Cred ca aia 200 care erau acolo sunt singurii care sunt impotriva ideii. Asa ca sa ne lase! VREM UN ORAS CURAT SI CIVILIZAT , nu vrem sa tinem satrele de caini in spate aiurea!
Postat 11 August 2012, 11:39 de Dan
care?
@Shushu: ne poti spune si pe ce autostrada rula?
Postat 11 August 2012, 11:31 de TDS
Moarte javrelor
În sfârșit se face ceva în orașul ăsta... Lăsați zoofilii să urle și duceți la ghenă toate cadavrele de câini. Eu unul susțin inițiativa primăriei.
Postat 11 August 2012, 11:25 de Moarte javrelor
Curatzenie
Un cunoscut de-al meu mergea bine-mersi pe autostrada - chestia s-a intamplat recent - si ii sare un caine al nimanui in fata. La 130 nu prea ai ce face, asa ca a trecut peste el. Praf i-a facut spoilerul si radiatorul (si alte cele). Asa ca, dupa parerea mea, curatzenie pe strazi. Orasul e pentru oameni, nu pentru caini. Referitor la tipul care l-a lovit pe cutzu - pe el cine-l despagubeste? Ametzitzii astia care zbiara impotriva eutanasierii? Ia sa-i vad eu cum scot bani din buzunar si platesc daunele suferite de soferii ce dau peste caine ce apar din senin taman pe autostrazi...
Postat 11 August 2012, 11:05 de Shushu
....
nu va puneti cu zoofili...is mai rai ca alte categori,is in stare sa treaca prin apa si foc pt. convingerile lor.
Postat 11 August 2012, 10:47 de baubau
papa bun
ce "papa bun" pentru catei ar fi mircea stejerean! grasime frageda)in exces! trecand peste gluma, eu personal nu am reusit sa ajung la dezbatere! consider insa ca acesti caini trebuie protejati! iar PMO trebuie sa incurajeze adoptia si sa sprijine sterilizarea pentru a stopa inmultirea lor. probabil exista persoane muscate(nu stiu cum se face ca eu daca ma apropii de orice caine, acesta se gudura si se lasa mangaiat! ma rog, or simti ei ceva!)
Postat 11 August 2012, 10:19 de TDS
Imi bag picioru in zavrele strazii
Cine vrea caini sa-i tina acasa, mergeti la sos dogs si luatii in curte, dar nu ma oligati pe mine si copii mei sa umblam in rahaturi pe strada!!! Acesti nenorociti se baga in fatza masinilor pe strada, odata era sa fac tamponare din cauza unui caine com,unitar indragit de voi care mi-a sarit in fatza masinii, daca il calc ma * in el dar imi rupe spoileru`- 150Eu! daca il evit risc tamponare.... Sunt batrani, pensionari care nu au ce manca, chiar nu aveam pe ce da banii numa sa hranim javrele alea, ati vazut cum aratau majoritatea cainilor? 80% sunt rupti in gura, aspect neplacut, dezastru, bolnavi, etc.... iar astia care propuneti o suma oarecare pe luna ptr caini, pai am eu de platit finate, cass, etc....si am copii deci sa va ia dracu cu propunerile voastre.
Postat 11 August 2012, 09:59 de Oradeanul
latrati la luna
Cine naiba e umflata aia cu ochii scosi din orbite? Parca a muscato un caine de cur si acuma ne spune ca tot nu avem voie sa scapam de ei. Bai,.. i-ai acasa. Vreau ca eu si copilul meu sa umblam linistiti pe strada, fara frica de haite intregi care seara incep sa latre ca turbatii. I-ai acasa, da-le sa manance, spala-i si poti sa-i si culci cu tine. Mai lasati-ma cu animalele astea. Nu putem evolua cu atitea gunoaie in jurul nostru. Inclusiv gunoaie de oameni. I-ai si scapa-ne de ei, primare! Ar trebui sa ne adunam mai multi, care avem pusti si sa incepem sa-i executam direct. Sa se cheltuie bani doar pe saci si pe o groapa comuna. In curind o sa-i auzim ca vor cere drepturi si pt. sobolani. Parca nu ne conduc destui 'sobolani'. Continuati curatenia acestui oras ingropat in mizerii si spaga de catre sudistul ala cu cioc, pe nume filip. Nu mai bagati in seama toti trepadusii care vor sa apara in ziare ca au luat atitudine pt. niste animale purtatoare de boli si care iti pot ucide copilul. Sint de acord sa platesc o parte din munitie!!!
Postat 11 August 2012, 09:48 de catelusul schiop
Oameni
Sunt atatia oameni care nu au ce manca ...nu au unde dormi ...si voi muriti de grija cainilor ....RUSINE ! ...daca iubiti asa mult cainii luati-i acasa ...dar nu ma obligati pe mine sa platesc pentru ei ...am alte prioritati ....
Postat 11 August 2012, 09:47 de Sandu
cainii
cine protesteaza...? niste babe nefutute si fara nepoti. mergeti draq sa aveti grija cuiva nu a potailor. iar daca va plac asa mult luati-i acasa la voi cretinelor. ca eu unul m-am saturat sa tot calc in * de caine prin parcuri
Postat 11 August 2012, 08:16 de xlv
dezbatere
CA AVOCAT ERA LA NIVEL MEDIOCRU IN SERVICIULCOMUNITATII ESTE UN DEZASTRU
Postat 11 August 2012, 06:20 de doru
fiule hai acasa ca scrii prostii
Popovici fiule hai acasa sa-ti dau una peste cap ca numa prostii vorbesti pe chat...da de unde ma rog stii tu atmosfera de pe stadion? needucati? derbedei? pai asa te-am crescut eu?....ma doare ca pe primul tau caine l-ai otravit iar pe al doilea l-ai innecat.... deci popovci tu esti generatia aia varza de n-am nici o parere si hai sa fiu contra..la ceva..sau sa fiu?..sau sa nu fiu...sa nu faci copii..ca tu deja esti deseu genetic..strici natia asta...incearca sa muncesti putoare...ca \"imi dau cu parerea\" sunt destui
Postat 11 August 2012, 06:15 de tata lui popovici
deschideti ochii si veti vedea...
Lasati patima si ura si incercati sa vedeti ce se ascunde in acel proiect de hotarare - dau un exemplu: cainele "procesat" inseamna: salariu oameni, benzina/motorina masina, deparazitare, vaccinare, sterilizare (bani destul de multi pentru buzunarul unui om cu un venit mic!), ca dupa 7 zile sa dea alti bani pe injectia letala - nu va suna a fals??? Pentru ca nu ma gandesc la faptul ca era idiot cel ce a propus asa ceva (sau nu in masura in care este vorba de bani...care...). Va sun eu ce intrevad aici: pe hartie se va pune ca s-au prins si "procesat", apoi eutanasiat, n(zeci/sute) de caini iar in realitate vor fi prinsi si omorati in stilul clasic (si barbar) iar banii de pe hartie vor intra in...anumite buzunare! Asta este ideea si problema pentru care primaria nu vrea sa continue (sau sa colaboreze) programul SOS Dogs! Dar, deh, romanul (cu pamant in crapaturile din calcaie, "nou-nascut" orasean, adept al unor secte care considera animalul obiect fara suflet - ba chiar spun ca este pacat sa il harnesti pe cel care nu iti da produse - lapte, oua, carne!!!), obisnuit sa pupe...undeva, pe "boierul" care i-a primit, sare la gatul celor care nu zic ca el...Ce sa-i faci? Involuam...:(
Postat 11 August 2012, 02:44 de o oarecare
trebuie adormiti toti
hat, eu zic ca trebuie adormiti toti cainii, nu merita bagati banii in ei. voi astia mari iubitori de animale prefacuti, de ce nu ii luati la voi acasa???? eu nu vreau sa platesc nici un ban taxa lunara, platesc eu destule....parcari, etc..... distrusi si gata
Postat 11 August 2012, 00:28 de bela
alex
In locul primarului din oradea asa introduce anumite legi 1Un cetatea care isi abandoneaza sa arunca pe strada un patruped sa fie amendat drastic cu cel putin 1000 lei -2 un cetatea care maltateaza un animal sa fie amendat cu cel putin 3000 lei si inchisoare de la 5 luni ........ in cazuri mai grave asa macar cei de la adapost nu ar duce griza de bani de azi pe maine Problema ie in felul urmator degeaba sunt oameni degeaba avem loc unde sa avem un adapost daca pe cei de pa primarie li se rupe si baga fondurile in buzunar si is cumpara x5 si alte minuni si sa nu uite de IDIOTI care sunt pro eutanasiere in frunte cu CIPRIAN ALEXEI sincer consider ca voi sunteti animale care trebuiau eutanasiate din nastere Dar dac voi idiotilor cei care sunt pentru eutanasiere voi dc traiti si sa sa nu traiasca caini vagabonzi aaaaaa pt voi aveti cura ca sa vorbiti si caini fara stapan nau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 10 August 2012, 23:52 de alex
MALAN CORUPTUL
MALAN ESTE UN CORUPT CU FIRMA LUI DE CONSTRUCTII CU TOT,LA CARE LUCREAZA ANGAJATI LA NEGRU,CHIAR LA FRATII MICULA IMPREUNA CU ASOCIATUL LUI MARAMURESANUL,NIMIC FARA CORUPTIE
Postat 10 August 2012, 23:45 de MICULA
:-))))
:-)) hai mai bengoo.... daca iti schimbi numele in \"eu\" crezi ca nu te recunoastem dupa stilul tau primitiv de a vedea lucrurile? Ce pot sa mai zic de \"fvhgf\"? Nici macar nu stie cum se scrie \"ati\", dar are pareri... in fine. Astia sunt oamenii pro-eutanasiere. Sunt convins ca daca intrebi un intelectual, nu va fi de acord cu aceasta masura. Popovici, ai dreptate, chiar daca esti de alta parere, trebuie sa te comporti civilizat, dar poate ca incercarea asta smechereasca de a intoarce legile pe toate partile, astfel incat sa comiti o ilegalitate, te scoate cateodata din sarite.
Postat 10 August 2012, 23:37 de pamfilius
fiasco
Am fost si eu la dezbaterea publica, unde din pacate era o atmosfera de stadion la meciurile steaua dinamo. Acum inteleg de ce acesti oameni sunt atat de vehementi cu privire la maidanezi...se comporta la fel cu ei. Irational, urla aiurea si dau cu pumni si picioare in mese. Astfel de comportament caracterizeaza se pare masa sustinatoare a maidanezilor. Sincer, ar putea sa va fie rusine de felul in care v-ati comportat astazi in sala mare a Primariei. Ati dat dovada ca sunteti in primul rand needucati, si va manifestati ca si niste derbedei scapati pe stadion la meci. Rusine. Chiar daca nu sunteti de acord cu o parere, ati fi putut avea bunul simt sa faceti liniste si sa ascultati parerile celorlati. Dar cand cineva era de alta parere decat protectia maidanezilor, multimea furibunda izbucnea in urlete, si lovituri de mobilier. Probabil atata va duce capul, ce pot spune altceva. Vorbiti de modele occidentale? Habar nu aveti ce inseamna un comportament civilizat, si nu stiti sa ascultati o parere chiar daca ea este contrara opiniei dvs. Cum se zice, prostul cand ramane in lipsa de argumente, recurge la violenta. Aviz amatorilor !!!
Postat 10 August 2012, 23:17 de popovici
dati-le foc
faceti un referendum pe aceasta tema, si asa e la moda. Optiunea mea: dati-le foc! 200 de iubitori de ham-ham vs. restu de 200.000 de oradeni satui sa fie fugariti si muscati de caini.
Postat 10 August 2012, 22:42 de eu
dati-le foc
faceti un referendum pe aceasta tema, si asa e la moda. Optiunea mea: dati-le foc! 200 de iubitori de ham-ham vs. restu de 200.000 de oradeni satui sa fie fugati si muscati de caini.
Postat 10 August 2012, 22:41 de eu
intrebare
Nu vreau sa sustin sub niciun chip eutanasierea dar am o intebare pentru cei care sustin reintroducerea pe strada a cainilor vagabonzi. Acesti caini de unde se vor hrani? Si mai ales, cine isi asuma responsabilitatea in cazul in care un caine fara stapan musca un om? Sa nu uitam ca avem o criza de vaccin antirabic! Si chiar daca pericolul rabiei nu exista, experienta poate fi destul de traumatizanta. Inteleg preocuparea iubitorilor de animale, dar prezenta cainilor fara stapan pe strada nu este standardul niciunui oras civilizat. Chiar nu exista alternative la lasarea animalelor in libertate?
Postat 10 August 2012, 22:40 de d
bm,
DOMNULE PRIMAR BOLOJAN A-TI FACUT MULTE PENTRU ORASUL ORADEA DAR ACEASTA ESTE OPROBLEMA A ORASULUI NU VA LASATI INDUIOSAT DE CEI 200 PERSOANE CARE AU VENIT LA PRMARIE .CHIA SUNT SUTE DE CAIINI PE STRAZI CARE SUNT UN P[ERICOL PENTRU SECURITATEA PERSOANELOR.DACA CEI 200 PERSOANE SUNT IMPOTRIVA ACESTEI MASURI DE CE NU II IAU ACASA PE TOTI CAINI DE PE STRAZI SI ADPTA ASA POATE VOM SCAPA SI NOI DE ACESTI CAIINI.PE ACEASTA CALE RUGATI TOTUSI PE DOMNUL POLITIST LOCAL CHEREJI SA IA SI CAINI DE PE STRADA BUMBACULUI IN SPATELE GARSONIERELOR. SUCCES MAI DEPARTE.
Postat 10 August 2012, 22:27 de fvhgf
prieten
Problema trista dar simplu de rezolvat : sterilizarea si adoptia . Cu toata tristetea m-a bufnit rasul cand am citit de Cetateanul care vrea sa fie un CIVILIZAT ! Mai draga , dupa cum gandesti te anunt ca n-ai nici o sansa !
Postat 10 August 2012, 20:42 de suparatu
Crima organizata
Numai un psihopat agresiv poate sa se gandeasca la eutanasiere.Asfel veti omori pe bunici si pe strabunicii fiinca s-au dementiat. Aceasta gandire denota saracia sufleteasca si lipsa de empatie fata de orice vietuitor.Va doresc daca va imbolnaviti sa fiti tratati la fel.
Postat 10 August 2012, 20:16 de Popa Ana
:-)
Sa ii raspund si mariei. Draga maria.... baliverne! Am si caine si pisica (de pe strada), si pana acum am "reparat" doi copaci rupti de cocalarii care zburda noaptea pe strada, impotriva carora primaria nu se sinchiseste sa ia masuri, din cate se pare.
Postat 10 August 2012, 20:11 de pamfilius
:-)
Bengoo, esti hilar. Ce relevanta are faptul ca Hitler era un dezaxat care isi iubea cainii? Inseamna ca nu ai inteles nimic din citatul de mai jos. Oricum, apreciez faptul ca te-ai straduit. Si sa raspund la intrebarea ta, nu, nu mananc carne de vitel. Erai liber sa vii la primarie sa iti exprimi punctul tau de vedere legat de cainii comunitari si fabricarea bocancilor din ei. Oricum, draga bengoo, daca am fi trait intr-o societate normala, tu ai fi deja cautat de politia animalelor pentru cele declarate mai jos.
Postat 10 August 2012, 20:08 de pamfilius
fapte, nu vorbe !
Eu cred ca 12.000 eur/luna s-ar putea indestula multe familii sarace la care ar trebui sa ne gandim intai; problema noastra este ca intotdeauna sunt mari protectori ai animalelor oameni care n-au tinut in viata lor o pisica sau un caine pe langa casa... E momentul sa ia fiecare acasa un caine, ca sa dea exemplu celorlalti ! In mod similar, marii ecologisti ai Oradiei sunt cei care n-au sadit un pom... Eu cred ca a trecut vremea demagogiei ! Daca vreti sa promovati o idee, folositi puterea exemplului ! Si nu ii mai aruncati in stada peste o saptamana, ca n-am rezolvat nimic !
Postat 10 August 2012, 19:36 de maria
@pamfilius
”“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the ways its animals are treated”” Hitler avea câini și-i iubea foarte mult. Cam atât despre progres moral și măreția unei națiuni. În altă ordine de idei, tu carne de vițel mănânci? Așa mă gândeam și eu... Să facă bocanci din maidanezi din partea mea.
Postat 10 August 2012, 19:33 de Bengoo
dezaxati
Cat de dezaxata poate sa fie lumea care condamna la moarte niste fiinte fara nici o vina ca societatea nu stie sa se descurce cu ei! Nu pot sa spun ca vreun interes in a ataca sau a apara cainii dar nu merita ucisi doar pentru ca unii dintre voi sunteti incomodati de prezenta lor pe strada. Vorbesc din experienta unui om care a fost atacat pe strada de caini. Dar nu-i pot uri pentru faptul acesta. Intr-adevar, sunt probleme care ar trebui sa fie prioritare fata de cea a cainilor maidanezi.
Postat 10 August 2012, 19:20 de pilar
...
Un om mare spunea asa: “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the ways its animals are treated” – Mahatma Gandhi. Si acum, judecati voi cele scrie de "oamenii" de mai jos.
Postat 10 August 2012, 19:16 de pamfilius
...
Rog redactia bihoreanul sa mai modereze din comentarile de mai jos. Multe din ele instiga la violenta. Ce pot spune... uitati-va doar ce comentarii sunt mai jos de la tot felul de personaje cu iq negativ, sa le dea foc, etc. . Clar, trebuie sa fii bolnav mintal sa poti gandi in acest fel, chiar daca nu iti sunt simpatice animale, deoarece te intimideaza cu inteligenta lor. Am impresia ca "oamenii" acestia traiesc pe alta lume, nu stiu unde au vazut ei haite periculoase care umbla noapte prin cartiere, si musca lumea. Da, grupuri de cocalari beti, pusi pe scandal, am vazut, dar vad ca nu ii deranjeaza. Iar, daca am ales sa merg la o deszbatere pe aceasta tema, a fost alegerea mea, traim intr-o tara libera, s-a inteles "cetatene"? Oricum, pun pariu ca tu nu ai fost la dezbaterea privind termoficarea orasului. In fine, nici nu are rost sa bagam in seama tot felul de neanderthalieni cu acces la internet. Puteau veni si ei la dezbatere, dar vad ca au curaj doar aici sa isi verse dejectiile. Multumesc. Semnat un "handicapat" care a participat la dezbatere.
Postat 10 August 2012, 19:09 de pamfilius
200?
200?DACA IA FIECARE DIN CELE 200 DE PERSOANE UN CAINE ACASA AM REZOLVAT PROBLEMA.
Postat 10 August 2012, 17:25 de dany
Da eutanasierii!
Supliment---------------------------------->LA DISCUTIILE DESPRE TERMOFICARE SI DESPRE STRATEGIA pt VIITOR A ORASULUI UNDE ATI FOST BA?????????????????????? BINE CA NUMA DE CAINI VA DOARE!!!!! ACASAAAAAAAAAAAAAA!
Postat 10 August 2012, 17:21 de Cetatean
Da eutanasierii!
Supliment---------------------------------->LA DISCUTIILE DESPRE TERMOFICARE SI DESPRE STRATEGIA ORASULUI UNDE ATI FOST BA?????????????????????? BINE CA NUMA DE CAINI VA DOARE!!!!! ACASAAAAAAAAAAAAAA!
Postat 10 August 2012, 17:18 de Cetatean
Da eutanasierii!
Sa ne lase astia cu latratu lor. Mai vb cand o sa plateasca ONG urile din ce bani vor ei aia 12 000 de EURO pe luna cat ne-ar costa sa nu ii eutanasiem. Sa ne lase in pace. Curatati orasul si gata. Vreau sa fiu un civilizat ne-muscat si nu un civilizat care lasa haitele in pace "ca si ele is animale, saracele!".
Postat 10 August 2012, 17:17 de Cetatean
dezbatere
DE CE NU TE DUCI INAPOI DE UNDE AI VENIT IN ORADEA PE MELEAGURILE NATALE IDEALE PT. ASEMENEA SPECIMENTE RARE
Postat 10 August 2012, 17:10 de doru
aa
toti handicapatii mari iubitori de animale s-Au ADUNAT sa zica NU eutanasierii......mai lasati demagogia si fiti vegetarieni,mancati porc si pui si va sustineti mari iubitori de animale. plimbati-va dracului noaptea prin cartiere singuri si sa va vad cat de iubiti veti fi de haitele de cartier....chiar asa ,hai sa va vad noaptea cate unul singur prin iosia ...vai vai
Postat 10 August 2012, 17:05 de aa
Susțin inițiativa lui Bolojan
Sper să-i adune pe toți în tomberoane și să le dea foc. Să curețe orașul de javre și să trimită factura ăstora cu drepturile lui ham-ham.
Postat 10 August 2012, 16:56 de Bengoo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON