URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 August 2013, 16:01

"Marcaţi" gratis! Schimbarea TVA gratuit, doar la Sintezis

"Marcaţi" gratis! Schimbarea TVA gratuit, doar la Sintezis MODIFICĂRI GRATIS! Dacă pentru consumatori, cel puţin teoretic, preţul la pâine va scădea, pentru comercianţi modificarea TVA-ului presupune resetarea caselor de marcat. Sintezis a pregătit deja o ofertă non-kombat: aparatele vor fi resetate gratuit!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la 1 septembrie, TVA-ul la pâine se reduce la 9%. Teoretic, măsura care vizează combaterea evaziunii fiscale ar trebui să ducă la o ieftinire a produselor.

Dar, deşi mai sunt doar două săptămâni până atunci, deocamdată e cert numai faptul că toţi comercianţii trebuie să îşi reseteze casele de marcat.

Legislaţie neclară

Potrivit Ordonanţei 16/2013, pentru modificarea Codului Fiscal, începând din 1 septembrie scade TVA-ul la pâine, de la 24% la 9%. Concret, măsura se va aplica tuturor sortimentelor de pâine, precum şi cornurilor, chiflelor, batoanelor, covrigilor, minibaghetelor, franzeluţelor şi împletiturilor, încadrate în grupa produselor de patiserie, dar şi pentru făina albă de grâu, făină semialbă de grâu, făină neagră de grâu şi făină de secară, ş.a.m.d.

Deşi până la 1 septembrie mai e puţin, autorităţile nu ştiu nici acum cum se va aplica exact noul TVA. "Normele de aplicare nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial, aşteptăm", afirmă Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Finanţelor bihorene. Cu toate că la nivel central se vorbeşte inclusiv de intenţia ca, tot din septembrie, pâinea să fie vândută doar în magazine specializate sau în cele cu raioane speciale, cu casă de marcat distinctă, deocamdată nu există o decizie nici pe această parte. Oricum, comercianţii trebuie să se pregătească...

Superofertă!

Conform legii, casele de marcat trebuie duse la un service specializat pentru a fi adaptate noului TVA. Procedeul de programare a TVA e simplu - zic specialiştii din domeniu - durează în jur de 15 minute şi se poate face atât la sediul firmei solicitante, cât şi la sediul firmei agreate.

Andrei.jpgFirma Sintezis, de pildă, demarează chiar din această săptămână resetarea caselor de marcat. Şi, deşi de obicei asemenea proceduri se fac contra cost, de data asta compania le va face gratuit. "Considerând că operaţiunea necesită efort minim, în condiţiile în care avem claboratori de lungă durată şi înţelegând problemele actuale ale comercianţilor, am decis că vom face aceste modificări de TVA gratuit, atât pentru partenerii noştri "tradiţionali", dar şi oricărei firme din Bihor, pentru toate modelele de case de marcat pentru care deţinem autorizaţii", spune managerul Andrei Bondor (foto).

Campania de gratuităţi demarează în 19 august şi va continua şi după 1 septembrie, pe bază de programare, astfel că beneficiarii nu trebuie să stea la rând, sunând la 0259.44.32.88 sau 0359.40.14.34. "Ni se pare un gest de bun simţ faţă de clienţii noştri", a încheiat Bondor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Scartaie?
Bondoree, scartaie caruta, de te zbati dupa clienti, ca un caine flamand dupa mancare.. ?
Postat 30 August 2013, 01:00 de Un fan
Cine se ocupă personal de asta !?!
Nu cumva Eduard Hellvig şi-a reluat activitatea de consultanţă la Sintezis?
Postat 22 August 2013, 10:19 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON