URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
12 Iunie 2012, 09:11

Universitatea îl va evacua pe afaceristul Ştefan Dulău din cantina studenţească

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Judecătorii Tribunalului Bihor s-au pronunţat, zilele trecute, în procesul intentat de Universitatea din Oradea firmei Costdul Student's Place, administrată de afaceristul Ştefan Dulău, care a închiriat, în 2006, cantina studenţească. Universitatea a cerut magistraţilor evacuarea Costdul Student's Place deoarece, din 2010 până acum, firma a adunat datorii de aproximativ 500.000 de lei prin neplata chiriei şi a penalităţilor aferente.

"Instanţa a decis în şedinţa publică din 29 mai evacuarea societăţii pârâte, SC Costdul Student's Place din imobilul aflat în proprietatea Univesităţii din Oradea. Hotărârea este executorie", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Universităţii orădene, Olimpia Popoviciu. Decizia magistraţilor poate fi atacată în 15 zile. "Însă deoarece este executorie, trebuie pusă în aplicare", a mai spus Popoviciu.

Altfel spus, Universitatea aşteaptă să vadă dacă Dulău va evacua de bună voie sau nu cantina. Dacă nu, este posibil ca instituţia să apeleze la Poliţie pentru eliberarea clădirii.

BIHOREANUL a arătat, într-un articol publicat la finele lunii mai, că problemele între Dulău şi Universitate au început în 2010, când un control al Curţii de Conturi a descoperit că omul de afaceri nu-şi plătise penalităţile aferente întârzierii la plata chiriei pentru mai multe luni, în anul 2006. Ulterior, el a plătit aceşti bani, însă apoi a renunţat să mai plătească chiria. De asemenea, de câteva luni nu a mai plătit nici facturile de utilităţi, astfel că Universitatea i-a tăiat apa şi curentul.

Contactat luni de BIHOREANUL, Dulău a refuzat să facă prea multe precizări. "Mă voi gândi ce voi face", a zis afaceristul, adăugând totodată că încă n-a primit sentinţa judecătorilor.

Citeşte mai multe în articolul Cantină de pomană: După ce fostul rector Doru Maghiar a închiriat cantina Universităţii, studenţii şi profesorii nu mai au unde să mănânce

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Popescu
Verificati-l pe Dulau daca nu cumva e doctorand la UO...Pe bune
Postat 14 Iunie 2012, 11:23 de Vasile
mă mir
mă mir cât tupeu are Dulău; adică pe lângă faptul că a pus mâna pe cantină pentru mai nimic în 2006 (renovările fiind plătite din banii Universității până la urmă), nici nu își plătește chiria. Probabil considera că a cotizat destul când a încheiat contractul încât să plătească amărâta de chirie. Ce mafie, dom\'le!
Postat 12 Iunie 2012, 11:08 de 0mu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON