URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 04 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Ianuarie 2014, 14:32

Taxe pentru săli, publicitate şi terenurile de tenis de la Universitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o perioadă în care chibzuieşte fiecare leu, conducerea Universităţii caută şi noi surse de venit. Drept urmare, a introdus şi noi taxe.

La propunerea rectorului şi a prorectorilor, Senatul universitar a aprobat, în şedinţa de luni, trei noi tipuri de taxe la Universitatea din Oradea. Astfel, instituţia are de acum o taxă de publicitate, aplicabilă celor din exteriorul Universităţii. "Există firme, în special bănci, care solicită să aşeze o masă cu pliante în campusul universitar. Pentru aceştia am introdus noua taxă", a explicat, miercuri, pentru BIHOREANUL, prorectorul Ioan Gheorghe Ţară. Astfel, dacă vor să împartă pliante prin campusul universitar, firmele vor plăti câte 150 de lei pe zi. Taxa nu se va aplica, însă, asociaţiilor studenţeşti.

O altă taxă nouă vizează închirierea sălilor mici din cadrul facultăţilor orădene, săli cu o capacitate cuprinsă între 30-50 de locuri. "Pentru închirierea sălilor mari aveam tarife, însă pentru cele mici nu. Şi de multe ori ni s-a solicitat să închiriem o sală mică, dar n-am avut procedură pentru a putea face asta", a explicat prorectorul Marcela Prada.

Astfel, cei care doresc să închirieze o sală de seminar vor plăti, în timpul zilelor lucrătoare, între 25 şi 50 de lei pe oră, în funcţie de perioada pentru care este solicitată încăperea. În weekend, tarifele sunt reduse cu 30%. "În weekend nu folosim prea mult aceste săli, aşa că vrem să încurajăm închirierea lor în aceste zile", a explicat Prada.

De asemenea, tot din această săptămână, Universitatea are taxă pentru închirierea terenului de tenis acoperit, de altfel o noutate pentru instituţie. "În această iarnă am reuşit, printr-un protocol cu o firmă, să acoperim terenului de tenis cu balon", a mai spus prorectorul Marcela Prada.

Astfel, firma respectivă a plătit din banii săi balonul, iar în compensare dispune de el zilnic, între orele 13 şi 20. În afara acestor ore, cei care doresc să joace tenis în balon vor plăti 30 de lei pe oră, înainte de ora 13 şi după ora 22, respectiv 60 de lei pe oră în intervalul orar 20-22. În weekend, o oră de închiriere a terenului costă 50 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
evaziune fiscala
Dar pentru salile de gimnastica, terenul de fotbal si sala de sport cand se vor da taxe pe baza de chitanta ca se aduna bani buni?
Postat 31 Ianuarie 2014, 07:39 de inca unul
Mult a fost putin a mai ramas
Ce aveti cu ghe tara? Mai are doar doi ani. Poate mai lasa ceva si pentru buzunarul viitorului rectus. Daca nu asta este. Vai de cei invinsi! Da poate aveti noroc universitarilor si nu il lasa pe GIGI singur in garsoniera.
Postat 29 Ianuarie 2014, 17:32 de Rectus viitorus
da da buna observatie
da da buna observatie@altule... sa raspunda ghe tara care nu are grija universitatii ci a sa si a buzunarului
Postat 29 Ianuarie 2014, 16:02 de fufa bianca
Dar pentru?
Dar pentru spatiile, cladirile, atelierele, autobazele, lacurile din fosta Statiune de cercetari pomicole?
Postat 29 Ianuarie 2014, 15:23 de Altul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7308 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON