URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Martie 2014, 19:28

Nici măcar jumătate din elevii bihoreni nu au medie de trecere la simularea Evaluării Naţionale

Fie nu s-au pregătit suficient, fie n-au luat în serios examenele, dar elevii bihoreni au note ruşinoase la simularea Evaluării Naţionale.

Deşi calendarul simulării prevede că notele finale se afişează pe 7 martie, Ministerul Educaţiei a prezentat, miercuri, o centralizare a notelor, care arată că doar 47,7% din elevii bihoreni au reuşit să obţină o medie peste 5 la cele trei examene. Elevii din Bihor au luat note dezastruoase la matematică: doar 26,4% din ei au primit minim nota 5.

La proba la limba română, procentul de elevi cu note de minim 5 este de 62,9%, iar la limba maternă de 69,4%. Mediile elevilor clasează judeţul pe locul 19 din ţară în privinţa mediilor de la simulare. Locul 1 este ocupat de Bucureşti, urmat în clasament de elevii din Brăila şi Cluj.

Notele de la matematică sunt mici în toată ţara, ceea ce, susţine ministrul Remus Pricopie, indică un nivel scăzut de pregătire al elevilor, întrucât subiectele au fost de nivel mediu.

Date fiind notele elevilor, Pricopie a transmis inspectoratelor şcolare măsuri pe care fiecare şcoală trebuie să le ia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
comoditatea profesorilor
Avem "cadre didactice"prea comode, ora predata e de 25 minute,10 min. cica verificarea temei,10 minute prezenta, si...cafea in pauza, tigara, abia asteapta sa mai treaca o zi. In unule zile, au ore pana la 11.oo, in altele zile pana la 12.oo isi aranjeaza orele cum le e placul. Parca parintii copiilor isi permit atata libertate , relaxare in asa de multe vacante, de tot felul.Care salarii "mici", parca parinti copiilor lucreaza pe salarii mai mari, parintii lucreaza mai multe ore,(cu un salariu poate si de 800.00 lei/ luna)fara atatea vacante prin Grecia,Croatia care sunt si cu reducere de 50% cica s bugetarii. Dar ei(cadre didactice) stiu daca se tot plang, lumea o sa i creada. Nu NU i credem.
Postat 10 Martie 2014, 10:39 de florentina
???
Va mai mirati de rezultate ?! Ia sa vedem...cine e vinovat pentru asta ?! Iar daca salariile sunt doar pe jumatate inseamna ca trebuie sa ne formam copiii doar pe jumatate? Aceasta conceptie este un ADEVAR vehiculat printre cadrele didactice. Cred ca ar fi cazul ca parintii sa se trezeasca la realitate si sa nu mai accepte fel si fel de compromisuri...
Postat 06 Martie 2014, 11:39 de eu
HE, HE
nici salariile nu-s decat pe la jumatate!!!
Postat 05 Martie 2014, 23:08 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON