URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
14 Noiembrie 2012, 15:07

Învăţaţi de mici ce să facă în trafic atunci când vor fi mari (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii din toate şcolile bihorene vor primi gratuit materiale informative pe tema educaţiei rutiere, dar şi un program pentru calculator care să îi implice interactiv în învăţarea principalelor reguli de circulaţie. Materialele educaţionale au fost realizate de către asociaţia orădeană Medicina şi Siguranţa Circulaţiei în cadrul proiectului "Responsabilizarea tinerilor în privinţa siguranţei circulaţiei rutiere", prezentat miercuri într-o conferinţă de presă.

Înfiinţată în urmă cu doi ani, asociaţia funcţionează sub cupola Spitalului CFR şi are ca principal obiect de activitate implicarea copiilor în educaţia rutieră. "Vrem să îi ajutăm să înveţe de mici ce înseamnă responsabilitatea în trafic. Tocmai de aceea am realizat mai multe materiale care să le fie şi utile elevilor, dar şi să le reamintească în permanenţă să fie atenţi la regulile de circulaţie atunci când sunt pe stradă, fie că sunt pietoni, biciclişti, conducători de mopede sau şoferi: un pliant, un orar şi un semn de carte", a spus Florin Dacin, membru fondator al asociaţiei.

Pe lângă materialele educaţionale, asociaţia a realizat şi un soft pentru calculator, care cuprinde pe lângă o serie de reguli de circulaţie de bază, care trebuie cunoscute de tineri, un joc interactiv în care copiii pot răspunde la chestionare de circulaţie rutieră. Softul este conceput pe trei secţiuni, pentru elevii din clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII, informaţiile fiind şi ele structurate pe nivele diferite de dificultate.

Începând de săptămâna viitoare, 7.000 de copii ale materialelor educaţionale vor fi distribuite gratuit în toate şcolile din judeţ, unde asociaţia intenţionează şi să ţină cursuri demonstrative, în care să prezinte utilitatea acestora.

"Avem foarte multe probleme în privinţa conduitei în trafic. Siguranţa circulaţiei este în România o problemă de sănătate publică, o reală prolemă socială. Iar aceasta nu poate fi rezolvată decât prin schimbarea mentalităţii şi a comportamentului în trafic, lucru care este posibil doar investind în educaţie încă de la vârste fragede. Copiii pot învăţa astfel ce înseamnă respectul faţă de viaţă şi faţă de toţi ceilalţi participanţi la trafic", a declarat doctorul Foldes Adalbert, unul dintre iniţiatorii proiectului.

"Iniţiativa este lăudabilă şi acoperă un gol în activitatea Poliţiei de prevenire a accidentelor, care nu dispune în prezent de niciun fel de materiale educaţionale cu specific de circulaţie rutieră care să fie distribuite copiilor", a spus, la rândul său, inspectorul principal Flaviu Iova, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii al IPJ Bihor.

Proiectul Asociaţiei Medicina şi Siguranţa Circulaţiei a beneficiat de o finanţare de 18.000 de lei şi a fost realizat cu sprijinul IPJ Bihor şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, care este şi cofinanţator.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON