URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iunie 2014, 16:33

Ia-le banii! Şedinţe de consiliere în carieră şi burse în bani pentru studenţii orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şapte universităţi din România, inclusiv cea din Oradea, au primit bani europeni pentru a consilia studenţii cu privire la carierea lor. Coordonatorul proiectului "Studenţii de azi, profesioniştii de mâine" este Universitatea de Vest Timişoara", în timp ce universităţi din Sibiu, Oradea, Bucureşti, Iaşi şi Târgu Jiu sunt partenere, la fel ca filrma Gi Group Staffing Company.

Proiectul a pornit de la constatarea că mulţi dintre studenţii români devin nemulţumiţi pe parcursul anilor de facultate, dându-şi seama că domeniul în care ar trebui să se angajeze nu li se prea potriveşte. Pentru a afla ce carieră li se potriveşte, 5.000 de studenţi din toate cele şapte universităţi vor fi anume consiliaţi.

Potrivit responsabilului de proiect din partea Universităţii din Oradea, Simona Trip, 1040 de studenţi orădeni vor face parte din proiect. Odată ce site-ul proiectului va fi lansat, doritorii vor trebui să se înscrie pe o platformă online. Jumătate dintre ei au fost deja identificaţi în urma unor întâlniri pe care membrii echipei de proiect le-au avut cu studenţii orădenii.

Tinerii membri ai proiectului vor participa la diferite conferinţe, dar şi la şedinţe de consiliere, în cadrul cărora li se vor evalua competenţele şi li se va întocmi un plan de carieră. De asemenea, studenţii vor face vizite la companii private din domeniul lor, ca să înţeleagă şi mai bine ce ar putea avea de făcut la viitorul loc de muncă, dar şi pentru ca reprezentanţii firmelor să ştie la ce să se aştepte de la studenţi.

În plus, studenţii vor primi şi burse de la iniţiatorii proiectului. Mai precis, 800 de tineri care vor participa la toate activităţile vor primi la final 500 de lei, iar alţi 80 vor fi selectaţi pentru a primi o bursă socială, în cuantum de 1.000 de lei.

Proiectul se va derula până la finalul lunii noiembrie a anului viitor, având o valoare totală de 20,7 milioane lei. Din aceşti bani, 2,5 milioane revin Universităţii din Oradea, care îi va folosi şi pentru amenajarea unui centru modern de consiliere. Finanţarea este asigurată prin Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
At
Numai gunoaie peste tot acești Hoții si mafioti au distrus romania cu totulau format partide de toate variantele posibile sau format găști si lucrează in stil de hiene ataca totii in haita
Postat 26 Iunie 2014, 20:01 de Ww
Interese personale
Alte salarii pentru membrii proiectului. (tinuti in secret, toti din "familie") Un cadou primit de Trip S de la Timisoara (prorector N) pentru a putea fi manager proiect (are nevoie la dosarul de profesor care i se pregateste) In schimbul cadoului a fost cedata de rectorul din oradea Universitatii de Vest Timisoara statiunea de la Gurahont. Prorectorul N din Timisoara, localnic si nas a celui mai mare specialist de acolo domnul Haiduc, multumeste pe aceasta cale rectorului din Oradea pentru intelepciunea pe care o are si pentru modul cum a lasat pe drumuri niste oameni care lucrau acolo. Asa sa va ajute dumnezeu la toti acesti "artisti" necurati.
Postat 26 Iunie 2014, 17:36 de Anuta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON