URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
01 Iunie 2012, 20:30

Excursie fatală: Un elev de 11 ani a murit după ce a căzut într-o râpă din valea Morii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziua Copilului a fost fatidică pentru un copil de 11 ani din localitatea Peştiş, de lângă Aleşd. Aflat într-o excursie cu alţi aproximativ 50 de colegi de la şcoala din sat făcută pe valea Morii, de lângă Peştiş, copilul a căzut într-o râpă şi a murit.

"Elevul, de clasa a IV-a, era în excursie împreună cu mai multe învăţătoare şi cu câţiva părinţi. La un moment dat, s-a rupt de grup, iar când cineva şi-a dat seama că lipseşte, grupul a început să-l caute. L-au găsit căzut într-o râpă", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, inspectorul şcolar general Daniel Negrean. Se pare că elevul, scăpat de sub supravegherea celor 8 adulţi care însoţeau şcolarii, s-a plimbat singur prin pădure şi a căzut într-o groapă adâncă de circa doi metri.

Medicii SMURD au încercat aproape o oră să-l resusciteze, dar fără succes. "În jurul orei 15 s-a declarat decesul", a precizat Negrean.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de poliţişti din Aleşd, care cercetează cazul. Inspectoratul Şcolar va demara la rândul său o anchetă, mai cu seamă că excursia nu a fost una aprobată. "Pentru astfel de deplasări era nevoie de acordul conducerii şcolii, care nu a existat în acest caz", a mai spus şeful IŞJ Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
scoala , politica , fotbal...
sa stii ca in clasa e mai usor decat ...da tu esti prea prost si nu poti intelege ! faptul ca ti-ai ales nicknameul acela nu te salveaza.
Postat 03 Iunie 2012, 21:34 de kiki
SA LI SE TAIE SI SALARIUL !
SI PROFII DRACULUI, IN LOC SA FACA ORE, PREFERA SA MEARGA LA DRACU CU CALTI!!!!!!!!!!!!!DE CE NU AU URMAT PROGRAMUL DE SCOALA? DE AIA CA SA IASA PUTORILE LA IARBA VERDE, CA DOAR E MAI NASPA IN CLASA!!!!!!!!!!!
Postat 02 Iunie 2012, 19:43 de BASESCU
na sa vezi , moor copii pe capete asa ceva!
MAMA i ati dus fara ATV :)))) picioarele trebuie antrenate cu DRUMURI de PADURE :))) daca tata il duce numai cu masina si ATV ul cum sa faca FATA VICTIMA SOCIETATI !!! Ce parinti inconstienti , il lasi fara sa aiba cat de cat rezistenta , sportul care se face la ORAS e NUL fata de ce cere NATURA.
Postat 02 Iunie 2012, 09:52 de pacat de el!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON