URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
17 Decembrie 2013, 18:45

Dacă nu-şi găseşte bani să funcţioneze, cabana Gaudeamus a Universităţii se va închide

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De multă vreme pe minus, baza didactică şi de cercetare Gaudeamus, proprietate a Universităţii din Oradea la Stâna de Vale, riscă să-şi închidă uşile.

Senatorii Universităţii au dezbătut, în şedinţa de luni, situaţia acestei cabane, în condiţiile în care şefului bazei, Alin Casian Blaga, i s-a cerut un plan de restructurare.

Conform planului, Blaga a identificat mai multe măsuri ca Gaudeamus să nu mai producă găuri în bugetul Universităţii. De exemplu, a propus modernizarea sălii de conferinţe prin dotarea ei cu mobilier nou, dar şi aparatură electronică, astfel încât să fie atractivă pentru organizatorii astfel de evenimente, diversificarea meniurilor ori reproiectarea sistemului de încălzire, astfel încât să fie mai economicos. De asemenea, Blaga vrea un site propriu pentru cabană, dar şi ca pentru orice rezervare să se plătească un avans de 30%. Nu în ultimul rând, în planul de management, şeful bazei vorbeşte de ce achiziţii noi are nevoie baza: maşini de spălat, de gătit şi frigidere.

Întrucât în tot planul său nu atinge cea mai importantă problemă, adică sursele de finanţare, senatorii universitari au aprobat planul, dar i-au cerut lui Blaga să prezinte, până la următoarea şedinţă, şi din ce bani are de gând să facă toate schimbările de la Gaudeamus. "Dacă nu se elimină, în cel mai scurt timp, pierderile, baza va fi trecută în regim de conservare", precizează un comunicat al Senatului universitar, remis marţi.

Situată chiar în Stâna de Vale, baza didactică Gaudeamus are o capacitate de 60 de persoane. Cazarea pentru o persoană costă 30 de lei pe noapte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Management de ”Sorbonica”. Ep. Management de râsul curcilor,
I. ”De multă vreme pe minus, baza didactică şi de cercetare Gaudeamus, proprietate a Universităţii din Oradea la Stâna de Vale, riscă să-şi închidă uşile.” 1. Cu atâta materie cenuşie pe metru pătrat, respectiv cu atâţia specialişti în turism (alimentaţie publică, hoteluri, agroturism ş.a.), marketing, management şi nu numai (ex: silvicultură) şi baza ”Gaudeamus” putea fi o bună sursă de venituri pentru U.O. şi până în present. Dar vorba aceea: ”Peştele de la cap se împute!”. Sunt convins că aceşti specialişti ştiu cât de rentabile pot fi asemenea cabane/pensiuni în Elveţia, Austria, Germania ş.a., unde autospodărirea este o procedură uzuală. 2. Alin Casian Blaga are cumva şi firme care se ocupă de (agro)turism? II. ”Senatorii Universităţii au dezbătut, în şedinţa de luni, situaţia acestei cabane, în condiţiile în care şefului bazei, Alin Casian Blaga, i s-a cerut un plan de restructurare.” 1. Un plan de restructurare necesar, nu numai pentru baza ”Gaudeamus”: ”Omul potrivit, la locul potrivit!” 2. De ce cabana ”Gaudeamus” nu are un site propriu până în present? U.O. nu are specialiştii necesari, care să îl facă cu titlu gratuit? 3. Dl. Blaga are cumva studii, probabil şi doctorale, în domeniul energeticii? Dacă da, cine l-a împiedecat până acum să întocmească un proiect, care să se rezolve şi reproiectarea sistemului de încălzire, inclusiv? III. ”Dacă nu se elimină, în cel mai scurt timp, pierderile, baza va fi trecută în regim de conservare”, precizează un comunicat al Senatului universitar.”; 1. Conservarea, o etapă spre externalizare? 2. Şi Cantina U.O. putea fi o găină cu mulţi pui de aur, ca şi celebrul ”Geotermal”. Evident şi în interesul studenţilor, inclusiv material. La cantină se putea face practică în mod uzual de către studenţii de la specializări ca: Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism, Tehnologia prelucrării produselor agricole (ex: patiserie, cofetărie, produse zaharoase ş.a.), Controlul şi experiza produselor alimentare ş.a. Dacă o firmă de catering poate, atunci boşii de la U.O. de ce nu pot?
Postat 18 Decembrie 2013, 19:23 de stefan
scarbit de situatii
Cat va costa conservarea / luna? Probabil egala cu pierderea / luna. Atentie economistilor si celor care cunoasteti inginerii financiare.
Postat 18 Decembrie 2013, 16:31 de a
se mai "conserva" un hotel
Si uite asa mai intra in "conservare" inca un hotel. In traducere: se inchide definitiv, pentru a se darapana cat se poate de mult si de a fi vandut intr-un sfarsit unor afaceristi, care cu bani putini il cumpara de la Universitate, il pun pe picioare cu o investitie minima si fac o gramada de bani... Asta a fost reteta succesului in ROmania, inca din 90. Am stat de atatea ori in hotelul asta cand eram in scoala... Nu era vacanta de primavara sau iarna fara cel putin 2 serii de tabere de ski, excursii cu clasa etc... Nu au fost conditii extraordinare niciodata, dar se tineau cantonamente acolo si toate la un pret decent. Universitatea si-a bagat mereu banii in proiecte aiuristice, corpuri noi, camine care numai nu se mai terminau s.a.m.d. Daca investeau cateva miliarde cu cap, aveau de unde sa scoata plusvaloare. Hotelul asta avea teren de fotbal de zgura langa, inca un corp care s-a degradat la 50 de m spre cabana armatei, sala de conferinte la etaj ... Pacat de toate...
Postat 18 Decembrie 2013, 15:00 de mihai
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON