URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Mai 2012, 16:39

Colegiul "Andrei Şaguna" este cea mai "tare" şcoală tehnică din Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna" este cea mai bine dotată şcoală tehnică din Bihor. Viceprimarul Florica Cherecheş, însoţită de reprezentanţi ai Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, a inagurat marţi clădirea reabilitată a şcolii, precum şi atelierele şi laboratoarele de practică pentru care au fost achiziţionate dotări de ultimă generaţie.

"Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna", în acest moment, este cea mai bine dotată şcoală din judeţ, cu echipament de ultimă generaţie în domeniile cu căutare pe piaţa muncii precum alimentaţia publică, sudură, electronică, electrotehnică, mecanică, circulaţie auto şi altele", a declarat pentru BIHOREANUL, Florica Cherecheş.

Proiectul privind "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grupului Şcolar "Andrei Şaguna" din Oradea", câştigat de municipalitate, a implicat o investiţie de 5,9 milioane lei, contribuţia bugetului locar fiind de 262.088 lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, între noiembrie 2010 şi mai 2012.

În cadrul proiectului a fost reabilitată o suprafaţă de peste 1.000 metri pătraţi aferentă corpurilor B, B1, a halei nr. 5 şi au fost îmbunătăţite dotările celor 5 ateliere şi 9 laboratoare existente prin achiziţia de echipamente moderne. De asemeni, s-au amenajat trei laboratoare noi pentru specializarea tinerilor în domeniile cerute pe piaţa locală iar şcoala a fost dotată cu echipamente IT.

"Toate aceste investiţii s-au făcut pentru a ridica nivelul de pregătire profesională a elevilor majorându-le şansele de acces pe piaţa muncii. Şcoala are acorduri de colaborare cu firme din parcul industrial şi nu numai astfel încât copiii să poată face practică şi în cadrul firmelor. Dacă sunt serioşi cu siguranţă îşi vor găsi ulterior un loc de muncă pentru că investitorii din parc ne cer, cu disperare aproape, forţă de muncă calificată", a spus Cherecheş.

Colegiul Tehnic are în prezent 1.412 elevi care pot studia la cele mai înalte standarde. Reprezentanţii municipalităţii iau în calcul ca în cadrul şcolii să se ţină inclusiv cursuri de perfecţionare sau chiar recalificare pentru adulţii care doresc să se specializeze sau să se reprofileze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
jenant
chiar nu are vreo relevanta acest articol, toti copii din astfel de licee vor ajunge pe strazi, redusi si cocalari
Postat 23 Mai 2012, 09:26 de gelu
pai
"""Citeam pe www.bihon.ro ca dotarea de la Şaguna este de nivel universitar. Ţin sa va spun ca la nivel de UO nu avem o astfel de dotare !!!""""pai da ce i opreste si pe restu sa faca asa ceva?uite primul exemplu daca vointa e vine si restul... trimite-i pe cei de la consiliu UO sa ia masuri asemanatoare
Postat 22 Mai 2012, 20:09 de gh
dotare la nivel universitar
Citeam pe www.bihon.ro ca dotarea de la Şaguna este de nivel universitar. Ţin sa va spun ca la nivel de UO nu avem o astfel de dotare !!!!
Postat 22 Mai 2012, 18:34 de carmen
pesimist
no....amu ca vine alt trend, cel al scolilor profesionale eu sunt tare curios, cati dintre cursanti sunt fara....pile!!! ca doar e scoala ''teknica''.....
Postat 22 Mai 2012, 17:07 de pesimist
felicitari conducerii
felicitari conducerii si celor care au ajutat la obtinerea de fonduri
Postat 22 Mai 2012, 16:53 de gh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON