URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
02 Decembrie 2013, 14:41

Cataloagele virtuale, ineficiente în şcolile orădene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Deşi ar putea fi folositoare profesorilor şi părinţilor deopotrivă, cataloagele virtuale se dovedesc o corvoadă în plus pentru şcolile orădene. În aceste cataloage, profesorii ar trebui să introducă notele elevilor, exact ca în cataloagele tipărite, iar părinţii, în baza unei parole, să poată verifica la orice oră ce note au odraslele lor.

Numai că nu se prea întâmplă aşa. Dascălii şcolilor care au implementat cataloagele electronice spun că părinţii nu se prea sinchiseau să verifice notele online. Totodată, firmele care administrează cataloagele virtuale au început să crească tarifele, drept urmare şcolile renunţă la aceste ustensile online.

De pildă, la Colegiul Economic Partenie Cosma taxa de administrare crescuse de la 2.000 de lei pe an la 5.000. "Cel puţin temporar am decis să renunţăm la aceste cataloage. Ideea nu este deloc rea, dar este cam dificil de aplicat", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, profesorul Virgil Blage, directorul Colegiului.

Potrivit acestuia, cataloagele virtuale puneau dascălii la muncă dublă: după terminarea orelor de curs, trebuiau să treacă şi pe internet toate notele date. "Gândiţi-vă la un profesor care predă o oră pe săptămână la 18 clase. Înnebuneşte să treacă, după ore, toate notele. Altfel ar fi dacă fiecare profesor ar avea un laptop şi ar trece notele direct în catalogul electronic", explică Blage.

Aşa că, până când fiecare dascăl va fi dotat cu un calculator pentru orele de curs, rămân la putere tot cataloagele clasice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
O lume cu pixeli maro
cataloagele astea sunt exact ce-i lipseste chelului. [tichie de margaritar]. alaturi de cursuri de specializare [bani dati aiurea, timp irosit], zeci de documente auxiliare inutile si necitite niciodata de nimeni, statistici, testari, simulari - au mai inventat catalogul electronic... probabil o alta firma prietena va vine tablete/smartphoane tuturor dascalilor, hop si ei sa ajute cumva invatamantul. mai conteaza si cu ce ramane elevul in urma tuturor acestor "imbunatatiri"? va zic eu, din proprie experienta - profesorii sunt tot mai incarcati, elevii tot mai indiferenti. Ca in toate domeniile, s-au gasit "specialisti" si in invatamant care sa conduca, rezultatele sunt evidente.
Postat 03 Decembrie 2013, 19:01 de Hanibal Conf.
Raspuns pentru un oradean
Are dreotate domnul Blage. Crezi ca profesorii nu stapanesc tehnologia. Te inseli. Nimeni nu-i platit sa faca voluntariat in aceasta chestiune.Profesorii muncesc gratis iar firma de administrare ia banii.Oricum parintii sunt informati de situatia propriilor copii, insa nu iau nicio masura pentru a remedia situatia scolara. Dovada este comportamentul de neacceptat al tinerilor si superficialitatea. Vai de ea societate. Bine ca avem pretentii mari, dar conostinte intelectuale ioc!
Postat 02 Decembrie 2013, 20:09 de ioana
de ce sa ne modernizam ?
de ce sa punem catalaoge online? cand putem fi si lenesi si reticenti la tehnologie nu domnule Blage? sau o fi varsta de vina ?
Postat 02 Decembrie 2013, 18:24 de oradean
@walk atotstiutorul
CRED ca Walk vine de pe alta planeta ! 1) Majoritatea parintilor care au copii la liceu ori nu stiu sa acceseze asa ceva , ori sunt dezinteresati. Din pacate sunt dezinteresati si nepriceputi tocmai acei parinti carora li se ”adreseaza” chestiunea. 2) Stii d-ta ca aprox. 6 profesori trebuie sa stea la rand. ? si 3) Ca ce (sic!) chestier sa fie obligati profesorii sa lucreze cu duble evidente? Au catalogul classic. Ia sa binevoiasca stimatii parinti sa se mai intereseze ce le fac progeniturile ! Bine ca nu pretinzi profesorilor sa le faca si masaj loazelor , ca pt acestea se vrea si catalog electronic.
Postat 02 Decembrie 2013, 18:10 de titel
Astia sunt profesori?
Ce sa mai invete copiii de la asa dascali, care se incurca intr-o simpla redactare de note intr-un fisier/folder de transfer/stocare, dupa care urla ca e prea complicat pentru ei si nici parintii nu vor si nici elevii nu par a fi interesati?
Postat 02 Decembrie 2013, 17:26 de Walk
Dar de ce nu le pune direct pe Facebook?
E gratis, nu se pierde, nu se poate interveni in modificari neautorizate ... numai avantaje! Dar de ce, daca pot castiga si niste firme de casa niste bani?
Postat 02 Decembrie 2013, 17:23 de Walk
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON