URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Octombrie 2013, 08:46

ARACIS, în vizită la Universitatea din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De miercuri până vineri, Universitatea din Oradea are musafiri. O comisie a Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior face o evaluare instituţională, la finele căreia Universitatea va primi un calificativ ce va arăta gradul de încredere al ARACIS.

Potrivit rectorului Constantin Bungău, pe lângă că vor analiza cele 19 programe de studii cuprinse în evaluare, specialiştii ARACIS vor vizita clădirile Universităţii şi vor avea întâlniri cu conducerea Universităţii, cu studenţii, cu foştii studenţi şi chiar cu angajatorii locali. "Concluziile le vom afla în aproximativ două luni", a declarat Bungău pentru BIHOREANUL.

Rectorul speră că Universitatea va primi cel mai bun calificativ, adică va trece de la gradul de încredere, pe care îl are în prezent, la încredere ridicată. "Vrem să fim acolo unde ne este locul. În Universitate se face calitate", a precizat Constantin Bungău.

Rectorul a mai spus că un calificativ de încredere ridicată i-ar permite Universităţii să susţină mai uşor programe de masterat ori doctorat şi, implicit, i-ar atrage o finanţare mai mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Dep Muzica
La Departamentul de Muzica e cea mai crasa mizerie ! Si nici Artele vizuale nu sunt mai prejos din cate mancatorii am auzit ca sunt acolo ! Sa va fie rusine, conducatori fara coloana vertebrala !!!
Postat 16 Octombrie 2013, 21:05 de muzician
UO
E un mare fas tot ce se intampla la UO ! La intalnirea de azi cu absolventii , a fost de-a dreptul penibil, tragi-comic ! Au fost cativa absolventi \\"puşi\\" anume de cadre didactice ale diverselor facultati sa spuna ce \\"trebuia\\"...unii laudati, altii beşteliţi. PENIBIL !!! Se urmaresc doar interesele unor clanuri, nimic altceva !!! Vezi Artele, vezi Ştiinţele economice, Mediul, s.a.m.d....Mare mizerie moncher ! Iar cine crede, e slab de inger !
Postat 16 Octombrie 2013, 21:03 de cornel
Raspuns
Dar cine-i tine pe-astia in brate? De ce nu mergem toti sa ii reclamam? Au ajuns salariile mai mici ca in preuniversitar. Statul da banii pentru fiecare Univ din Ro, si ei ii impart dupa bunul lor plac. Asta se ascunde in spatele "autonomiei universitare", adica ne facem vile pe banii statului, si furnicutele muncesc pe 4 lei. Ar trebui intrat peste ei in birou si calcati in picioare!
Postat 16 Octombrie 2013, 18:53 de Eugen
plata cu hora
Draga Eugen, Eu la alta facultate, nu am mai luat plata cu ora de cel putin trei ani. Asa ca stai calm, cei din conducere stiu ce fac. Doar de asta isi iau premiile si indemnizatiile de conducere, nu? Problema e ca fara noi, \"cei mici\" nici ei nu vor sta in picioare. Se vor prinde si ei de asta,dar va fi prea tarziu.
Postat 16 Octombrie 2013, 18:01 de unu'
Profesor
Aracis ar avea multe "bube" de verificat. Spre exemplu la Facultatea de Muzica, unde lucreaza profesori pe numele altor profesori. E normal ????!!! De asemenea salariile celor angajati la plata cu ora nu s-au dar din februarie. S-a marit norma didactica, astfel incat o ora valoreaza 4 lei. SI UN CERSETOR CASTIGA MAI MULT, iar Bungau se lafaie in miliarde!
Postat 16 Octombrie 2013, 14:57 de Eugen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON