URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Ianuarie 2014, 16:42

Şase, vine controlul! Poliţia Locală verifică legalitatea reclamelor de la sediul firmelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firmele orădene riscă să îşi dea cu firma în cap. Inspectorii Compartimentului de Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale verifică legalitatea amplasării firmelor şi reclamelor de faţada clădirilor din municipiu sau în locuri special amenajate.

Conform Legii 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor în construcţii, amplasarea firmelor se poate face doar cu obţinerea în prealabil a autorizaţiei de construire. Achitarea taxei de publicitate nu exonerează proprietarul de obţinerea autorizaţiei.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, numărul firmelor amplasate pe faţadele clădirilor orădene este în continuă schimbare, urmând dinamica economică, dar procentul celor care au fost montate ilegal este relativ stabil. "În general peste 10% dintre firme sunt amplasate fără autorizaţia de construire prevăzută de lege", a declarat Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef.

Conform legii, lipsa autorizaţiei de construire la amplasarea firmei se sancţionează cu amenzi între 1.000 şi 100.000 lei. Numai anul trecut în Oradea au fost autorizate şi amplasate în municipiu 320 de reclame la sediul firmei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Reclama se aproba de primarie iar informarea e la liber!
Panoul de informare nu e reclama!
Postat 11 Ianuarie 2014, 09:34 de Love
Nu va lasati pacaliti
Legea obliga comerciantii sa afiseze vizibil denumirea firmei, datele de inregistrare si activitatea desfasurata in spatiul respectiv. Aceste panouri nu sunt considerate de reclama/publicitate dar majoritatea politistilor locali habar nu au de lucrurile astea si cer autorizatii pentru acest fel de afisaj. Asa ca, atentie, doar reclama in intelesul legii are nevoie de autorizare, nu si informarea consumatorilor si clientilor care dupa legislatie e obligatorie in mare parte.
Postat 11 Ianuarie 2014, 09:31 de Bill
Trebuie facuta ordine ... dar paragina cui ramane?
E ok ca se face putina ordine in haosul din publicitate, dar reclamele de 100mp cat fatada unui bloc le vede cineva, cine aproba asemenea aberatii chiar daca locatarul e de acord pentru bani sa stea cu panza pe fereastra orasul arata ca naiba, dar fatadele pline de plase si scorojite din centrul istoric nul deranjeaza pe Bolo, facem ceva odata cu Piata Unirii, Ferdinand si REpublicii si cu palatele reprezentative care sunt aproape ruine ???
Postat 09 Ianuarie 2014, 18:05 de john
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON