URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
12 Iulie 2013, 12:19

Săptămâna viitoare începe recensământul câinilor. Primii vizaţi sunt cei din Ioşia şi Podgoria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea anunţă că de lunea viitoare, din 15 iulie, începe recensământul şi microciparea câinilor cu stăpân, activitate ce va fi desfăşurată de două echipe formate din delegaţi ai Direcţiei Tehnice, ai Poliţiei Locale şi medici veterinari concesionari ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

O echipă va începe recensământul şi microciparea câinilor în zona de case a cartierului Ioşia (în perimetrul străzilor Coriolan Hora, Densuşianu, Henrik Ibsen, Lăpuşului etc), cu pornire dinspre periferie spre centru. Cealaltă echipă va lucra pentru început în cartierul Podgoria, cu începere dinspre periferie spre centru (în zona străzilor Făcliei, Făgetului, Piatra Craiului, Adevărului etc).

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, acţiunile se vor desfăşura în partea a doua a zilei, astfel încât cetăţenii să poată fi găsiţi acasă.

Recensământul va consta în colectarea datelor privind rasa, talia, sexul, culoarea, vârsta şi situaţia fiecărui câine (microcipat, sterilizat). Pe baza datelor colectate, Primăria va realiza o bază de date cu situaţia câinilor din oraş, pe care apoi o va gestiona.

Microciparea se va face subcutanat, introducându-se sub piele un dispozitiv electronic de dimensiuni foarte reduse, cât un bob de orez, cu un cod unic, pe baza căruia va putea fi identificat orice câine. Potrivit comunicatului Primăriei, "această operaţiune nu presupune suferinţă sau stres pentru animal, ea se realizează foarte rapid", în mai puţin de un minut.

Orădenii care au câini mai trebuie să ştie că nu vor plăti nici un leu pentru această operaţiuni, costurile microcipării fiind suportate de municipalitate.

Primăria roagă toţi deţinătorii de câini să coopereze cu echipele din teren. Cetăţenii care nu vor fi găsiţi la domiciliu vor găsi o înştiinţare, în care se va menţiona obligaţia de a se prezenta în vederea recenzării câinilor la unul din cele două corturi amenajate de municipalitate, unul în cartierul Podgoria, iar celălalt în Parcul Ghioceilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Copil si caine ce rationament
replica la ,,eutanasia salveaza romania [13.07.2013, 15:47]" : Si cum se numesc cei care scapa de niste gunoaie de oameni ? Intelectule, stai prost cu cip-ul. Sa iti raspund eu : Caini.
Postat 14 Iulie 2013, 00:07 de dulailor
eutanasia salveaza romania
ar fi mai usor sa eutanasiati fiecare stapin de ciine din oras impreuna cu potaile lor, am scapa de niste gunoaie de oameni care prefera sa si imbuibe potaile in loc sa adopte niste copii amariti care chiar ar avea nevoie de ajutor...
Postat 13 Iulie 2013, 15:47 de potailor
Egy kutya, ket kutya
oare cati caini o sa se declare unguri? Daca iese peste 20% sigur vor autonomie in parcul Olosig...
Postat 13 Iulie 2013, 14:43 de Mine
CINE ?
Da ouale lui Bolojan cine o sa le numere si mai ales cine o sa le taie ???? Ciparea cainilor din locatiile oamenilor este o prostie !!! Acei caini nu vor ajunge pe strazi decat acidental. Cainii de pe strazi provin de la bloc si adusi de aiurea nu din curtile oamenilor. Adevarat este ca uni "oameni" arunca puii pe strazi dar acestia nu vor fi cipati la aruncare, sa poata fi descoperit adevaratul gunoi uman!!! O solutie idioata ca si cel care a promovat-o ! Nu v-a rezolva nimic !!! Se vor cheltui o gramada de bani pe recensamant, cipare si banii se vort duce la partidele care gestioneaza afacerea PNL si UDMR> De cand se ocupa PMO de sterilizare s-au majorat preturile cu 50-100% ! Asa stie sa negocieze politrucul Bolojan in favoarea celo 2 activisti la PNL si UDMR care se vor ocupa de ouale cainilor !!! Pe cand si de a le lui Bolovan????
Postat 12 Iulie 2013, 20:28 de scortosul
S-au hotarat si spor la treaba
Onor Abil Edil ! Gata nu se mai intreaba (este hotarat) si spor la treaba. Prin cipare era sa urmariti oamenii (noi taxe) nu cainii. Cainele vagabond era pe strazi, nu in curte.
Postat 12 Iulie 2013, 15:37 de nu se intreaba
MARELE RECENSAMANT
PS am uitat un ,,i\'\' (infiintam) din atata entuziam ca vom mai plati ceva taxe si impozite. Suntem nerabdotori sa numarati ,, ouale\'\' masculilor sa stim cam cati sunt in Oradea, iar pe maidanezi sa ii lasam ca poate se prezinta ei singuri la vreun ghiseu din Primarie sa se autodeclare, pentru ei fiind doar optional... GHIOLBANILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 12 Iulie 2013, 15:01 de tot el / tot noi
MARELE RECENSAMANT
Imi pare ceva normal sa ii ,, numarati si cipuiti''. Daca tot faceti ,, marele recensamant'' hai propuneti ca de la anul viitor sa ne obligati sa le facem si asigurari de sanatate, sa le infintam un fond de somaj si de ce nu sa platim asociatie/intretinere ca si pentru un adult, iar in functie de rasa sa cresteti impozitele si taxele. Haideti sa gasim o solutie sa contorizam si glumele sa platim impozit si pe acestea, ca doar cam acestea au ramas neimpozitate.
Postat 12 Iulie 2013, 14:36 de tot el / tot noi
@eva
Aveti dreptate doamna EVA. Nu ar fi nimic daca au zece caini. Dar pe deasupra sar la masini si la oameni. Sambata si duminica cand nu se lucreaza la DUMEXIM si portarul e inauntru si doarme toti cainii sunt inauntru. In zi de lucru cand portarul e treaz si lumea e la lucru toti cainii sunt pe afara. Cand am strigat la ei spuneau ca nu sunt ai lor! Astia sigur nu vor fi microcipati!
Postat 12 Iulie 2013, 14:27 de oradeanu
cartierul grigorescu
va rog sa faceti curatenie de caini in cartierul Grigorescu.sunt foarte multi caini ai strazii si sunt periculosi.La firma Dumexim sunt 10 in strada foarte agresivi.Ar fi bine fiecare proprietar sa -si tina cainii in curte si sa aiba grija de ei,nu pe strada sa ii hraneasca,si obligatoriu sa ii vaccineze.
Postat 12 Iulie 2013, 13:09 de eva
trebuie sa fim responsabili nu NESIMTITI !
foarte bine, caini fac parte din FAMILIE , felicitari! Investitia in animale este si va fi mereu de folos, au ceva special si deloc de IGNORAT.
Postat 12 Iulie 2013, 12:43 de felicitari!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON