URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2014, 10:46

Reciclează şi tu! Orădenii, invitaţi din nou să scape de uleiul uzat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care au ulei de gătit uzat acasă vor putea scăpa de el sâmbătă, 13 septembrie, între orele 10 şi 14, cu ocazia unei noi colectări organizate de Asociaţia Societatea Carpatină Ardeleană 91 Oradea, care reia acţiunea odată la 3 luni.

Centrele de colectare vor fi în număr de patru şi vor fi amplasate în cele mai frecventate zone ale oraşului: unul în centru pe strada Independenţei, lângă statuia lui Mihai Eminescu, altul în parcarea Lotus Center, lângă semafor, un altul lângă piaţa Decebal, înspre pod, iar încă unul în faţa pieţei agroalimentare cetae.

"Este recomandat ca uleiul folosit să fie răcit şi turnat înapoi în flaconul lui sau în orice recipient incasabil curat, cu capac etanş, şi să fie păstrat aşa până la predare", a precizat Lilla Bara, coordonatoarea proiectului.

Potrivit acesteia, toţi cei care se prezintă cu ulei uzat la punctele de colectare vor participa la o tombolă cu premii, câştigătorii urmând să fie anunţaţi prin telefon. "Să nu uităm, avem numai un singur Pământ!", a mai transmis Bara.

Uleiul uzat colectat este predat companiilor care se ocupă cu transformarea lui în biodiesel. Un singur litru de ulei deversat poluează un milion de litri de apă. Cum cea mai mare parte din uleiurile folosite în bucătărie ia în final drumul chiuvetei, zilnic se agravează una din cele mai mari poluări cu care se confruntă planeta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
M-ai convins, Ioane!
Ioane, m-ai convins! Imi iau si eu tractor!
Postat 07 Septembrie 2014, 15:09 de Dani
Ce tampenie! Sa dai uleiul pe degeaba!
O fi bun uleiul la tractor sau la biodesel (adica il dai gratis si-l cumperi cu 6lei! prosti suntem, manca-ne-ati p***a!), dar cea mai buna utilzare este producerea sapunului de casa. Putina lume stie dar sapunurile pe care le cumparam nu contin glicerina, aceasta se extrage si se introduce in cosmeticele de lux. Pe cand in sapunul de casa este glicerina berechet. Ce este glicerina si de ce-i benefica? Un exemplu : orice crema pt. piele catifelata, vorbesc de produse de calitate, nu de stifturi, contine glicerina si glicerina din grasimi naturale, nu glicerina de sinteza, obtinuta din petrol.
Postat 06 Septembrie 2014, 17:03 de al chimistu
U650
Eu il filtrez si-l bag la tractor. Mai imi dau vecinii, neamuril;e de la oras, dar e putin. Iar uleiul de motor ars il vand cu 1 leu litrul. La cei de la D&C care se incalzesc cu el. Asa ca prostia cu ,,da-l gratis" nu mai tine nici la tarani
Postat 06 Septembrie 2014, 15:03 de ioan
Tiganii...
Il recicleaza tiganii fara probleme...
Postat 06 Septembrie 2014, 14:05 de gyges77
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON