URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2011, 07:42

Orădenii, chemaţi să afle cum pot recicla becurile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Recolamp, care se ocupă cu gestionarea deşeurilor de surse de lumină a demarat împreună Electro-coord Ungaria, organizaţie de acelaşi profil proiectul transfrontalier "Reducerea poluării cu substanţe toxice prin îmbunătăţirea managementului deşeurilor de surse de lumină în judeţele de la graniţa dintre Ungaria şi România".

Desfăşurat în 20 de oraşe din România şi Ungaria, situate lângă graniţa dintre cele două ţări, proiectul se întinde pe perioada martie 2011 - mai 2012 şi constă în organizarea unor campanii de conştientizare privind colectarea selectivă a surselor de lumină uzate.

Becuri la reciclat

Recolamp a organizat miercuri la Hotel Continental o conferinţă de lansare a campaniei şi în Oradea. "În parcarea Independenţei a fost amplasat un showroom mobil, care va rămâne acolo timp de o săptămână şi de unde orădenii vor putea afla informaţii despre echipamentele electrice, de la cum sunt fabricate şi până la cum funcţionează reciclarea", a declarat Raul Pop, director general al Recolamp, care a subliniat că ajunse la o groapă de gunoi obişnuită, aceste deşeuri poluează şi deseori conţin substanţe periculoase.

Acesta a mai precizat că la showroom-ul mobil orădenii vor putea afla şi informaţii despre punctele fixe de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice stabilite în Oradea, dar şi despre alte locuri de colectare, spre exemplu magazinele de unde le-au cumpărat.

Show cu Sistem

Informaţiile despre reciclarea becurilor uzate vor fi prezentate de către angajaţi ai asociaţiilor prin pliante, discuţii, dar şi prin filme şi jocuri interactive specifice. De asemenea, lângă corturile Recolamp, asociaţia Ecotic, care se ocupă cu colectarea şi reciclarea deşeurilor electrice şi electronice, a amenajat la dispoziţia orădenilor un stand unde pot să-şi aducă deşeurile de surse de lumină. "Vom împărţi 10.000 de afişe la locuinţele orădenilor cu mesajul "Vino cu 5 kilograme de deşeuri electrice şi electronice în Parcarea Independenţei şi poţi beneficia de reduceri la achiziţionarea unor echipamente noi"", a spus Valentin Tofan, reprezentantul Ecotic.

În cadrul campaniei de conştientizare, sâmbătă, de la ora 20, trupa Sistem va susţine un concert live, pe o scenă amplasată lângă corturile Recolamp. "Zoli Toth, liderul formaţiei, a fost mereu alături de partea ecologică, implicându-se în astfel de proiecte", a spus Raul Pop.

La conferinţa de presă au mai participat şi Stela Ghitea, reprezentant APM Bihor, Emil Benţan, director adjunct al Direcţiei Tehnice a Primăriei, Viorel Pleşa, GNM Cluj, Gyorgyi Matyasy, de la Bene Internaţional (companie căreia municipalitatea i-a acordat dreptul de a colecta şi recicla DEEE). Oradea este a şasea destinaţie a campaniei Recolamp, aceasta urmând să se desfăşoare şi în Salonta, Marghita, Carei şi Satu-Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Oradenii chemati sa bage bani in buzunarul ,,smecherilor'' ....
Gramul de tungsten (cunoscut si ca wolfram) este in jur de 4/5 euro. Are o densitate foarte mare, aproape ca a aurului, 19,2 gr/cmc, asa ca din cateva becuri faci repede un gram de tungsten. Asta este miza ,,campaniei''.....restul e pt. prostirea fraierilor !
Postat 23 Octombrie 2011, 14:36 de .
cei becu ?
Lumina platita...
Postat 23 Octombrie 2011, 00:39 de turbanu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON