URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Aprilie 2013, 17:30

Oradea, curăţată de gângănii şi rozătoare cu tehnici noi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câştigătoarea licitaţiei pentru serviciile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie din Oradea, firma Romprest, şi-a inaugurat vineri, oficial, sediul din municipiu, prezentând totodată presei serviciile pe care le oferă, tehnica şi utilajele folosite. Compania are un contract cu Primăria Oradea pe o perioadă de 4 ani, iar conform legii deţine exclusivitatea prestării serviciilor DDD pe raza municipiului.

"În Oradea vom lucra cu substanţei noi şi de ultimă generaţie. Şi dotarea e nouă, strict dedicată municipiului", a declarat directorul Romprest, Sorin Velicu.

Apoi, muncitorii companiei au făcut şi o scurtă demonstraţie de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi de tratament fitosanitar, prezentând astfel utilajele purtate de muncitori şi cele auto-propulsate, adică cele care împrăştie substanţele de dezinfecţie şi deratizare de pe platforma unor maşini. Rapid, zona drumului lăturalnic din şoseaua Borşului, unde se află sediul Romprest, s-a umplut ca de un fum alb, denumit în termenii de specialitate ceaţă termică pentru tratamentul vegetaţiei greu accesibile.

"În oraş nu veţi vedea aşa ceva, căci vom folosi tehnica volumului ultra redus absolut", a explicat Roxana Constantinescu, şefa filialei orădene a companiei. Această tehnică presupune împrăştierea de microparticule de insecticide astfel încât acestea să nu se disperseze prin aer, ci să acţioneze direct în zona în care sunt pulverizate.

Dacă vremea se va îmbunătăţi, muncitorii Romprest vor începe de luni să deratizeze spaţiile publice din oraş. "Împărţiţi pe echipaje, vom scana perimetru cu perimetru în oraş. Nu vom pune capcane mari şi vizibile, ci camuflate, în locurile pe care noi le considerăm oportune, chiar dacă nu sunt vizibile. De asemenea, vom solicita acces în zone în care nu putem ajunge, dar unde depistăm focare, cum sunt subsolurile", a precizat Constantinescu.

Aceasta a mai spus că un obiectiv al Romprest este prevenirea răspândirii dăunătorilor, astfel că în Oradea se va aplica un program de tip "pest control", care presupune identificarea surselor de dăunători, eliminarea lor şi prevenirea reapariţiei lor. Totodată, Constantinescu a spus că Romprest evită, pe cât posibil, substanţele biocide, preferându-le pe cele bazate pe extracte naturale.

Romprest va efectua în Oradea şi activităţi de erbicidare, pentru combaterea plantelor alergene.

Pe de altă parte, directorul companiei a precizat că nu e exclus ca firma, de origine din Bucureşti, să participe pe viitor şi la alte licitaţii ale Primăriei Oradea, având şi divizii pentru amenajare de spaţii verzi şi pentru salubritate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON