URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Septembrie 2013, 15:52

Let's do it, Bihor: Peste 8.000 de saci cu gunoaie, strânse din judeţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizatorii celei mai mari campanii de voluntariat privind curăţenia, Let's Do It, arată că în Bihor, cei 6.000 de oameni care au ieşit în teren "au adunat aproximativ 8000 de saci cu deşeuri".

"Până în acest moment, s-au primit date din partea a 48 de primării, urmând ca până marţi să se raporteze numerele înregistrate de celelalte primării şi instituţii care şi-au anunţat implicarea. De asemenea, au fost centralizate datele primite din partea a 40 de şcoli, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare vom putea anunţa rezultatele înregistrate de celelalte 24 de şcoli înscrise", arată un comunicat din partea organizatorilor.

În cadrul campaniei, în Oradea, au fost curăţate în mare parte malurile Crişului Repede şi ale pârâului Peţa, cu implicarea Primăriei şi a Zonei Metropolitane. "Cele mai importante cantităţi de deşeuri de la nivel urban s-au raportat în zona malurilor pârâului Peţa. De asemenea, 25 de saci au fost colectaţi de către un grup de elevi participanţi în zona Podului Ovidiu Densuşianu", mai arată comunicatul.

Una dintre cele mai bune mobilizări a fost la Tinca, unde 482 de voluntari au adunat 575 de saci, iar în Aleşd şi Bratca numărul participanţilor a depăşit 200 de cetăţeni.

În campanie s-au implicat şi instituţii precum Administraţia Bazinală de Ape Crişuri (care a mobilizat şi voluntari din zona localităţilor Stânceşti, Drăgăneşti, Bunteşti, Ţigăneştii de Beiuş şi Poienii de Sus, adunând aproximativ 500 de participanţi), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor (care a făcut curăţenie în 5 zone diferite ale judeţului, participând cu un efectiv de 126 de persoane) sau Penitenciarul Oradea (care a implicat 70 de deţinuţi şi 40 de gardieni).

Şi firmele bihorene au contribuit eficient la marea curăţenie: Connectronics a reuşit să colecteze un număr de 300 de saci, implicând 75 de voluntari în zona localităţii Sântion, Celestica a contribuit la igienizarea Pădurii Nojorid, reuşind să adune 250 de saci prin cei 70 de angajaţi, OTL a pus la dispoziţia voluntarilor două autobuze pentru a se deplasa către zonele de curăţenie, iar Lotus Center a reprezentat partenerul logistic, oferind spaţiu de desfăşurare pentru 28 septembrie, precum şi mese, scaune respectiv acces la curent electric.

"Bihorenii au demonstrat că sunt oameni de cuvânt şi au ieşit la curăţenie. Prin efortul lor colectiv, mediul s-a bucurat de atenţia cuvenită. Pornind de la această acţiune, oamenii ar trebui să aplice în fiecare zi principiile care stau la baza educaţiei ecologice. Numai în acest fel, eforturile depuse de 6000 de oameni nu vor fi în zadar", a declarat Mihai Pop, coordonatorul proiectului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bravo!
Felicitari organizatorilor/participantilor!
Postat 01 Octombrie 2013, 09:23 de Gyuri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON