Muncitorii vor acţiona pe timp de zi pentru delarvizare, adică stârpirea larvelor de ţânţari, respectiv pentru dezinsecţie pe timp de noapte, zonele vizate fiind cele din jurul râurilor şi pârâurilor, unde se găsesc băltiri, dar şi în parcuri şi alte zone în care se impune acţionarea. "Vom ieşi şi în afara oraşului, pe malurile râurilor, ca acţiunea să fie eficientă", a explicat, marţi, pentru BIHOREANUL, Roxana Constantinescu, şefa Romprest Oradea.
Potrivit acesteia, folosindu-se de tehnica volumului ultra redus absolut, care presupune împrăştierea de microparticule de insecticide astfel încât acestea să nu se disperseze prin aer, ci să acţioneze direct în zona în care sunt pulverizate, vor fi împrăştiate două tipuri de insecticid şi un larvicid, cel din urmă fiind ecologic. Astfel, orădenii n-ar trebui să fie deranjaţi de dezinsecţia şi de delarvizarea ce vor fi făcute vreme de 7 zile.
Pentru o eficienţă mai mare a acţiunii, asociaţiile de proprietari ar trebui totodată să dezinsecteze şi subsolurile beciurilor blocurilor, îndeosebi cele în care se regăseşte umezeală.
Aceasta este prima etapă de dezinsecţie din acest an din Oradea, urmând să aibă loc încă trei etape.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.