URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Mai 2013, 12:55

Începe stârpirea ţânţarilor din oraş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care au vrut să-şi petreacă zilele de sărbătoare în aer liber, la plimbare pe malul Crişului Repede, s-au întors acasă plini de înţepături de ţânţari. Temperaturile ridicate venite brusc după un sezon ploios au făcut insectele să fie mult mai agresive decât în mod obişnuit, astfel că, dacă în anii trecuţi acţiunile de delarvizare şi dezinsecţie demarau după jumătatea lunii mai, uneori chiar la sfârşitul lunii, în acest an, la comanda Primăriei, firma Romprest începe joi să combată gângăniile.

Muncitorii vor acţiona pe timp de zi pentru delarvizare, adică stârpirea larvelor de ţânţari, respectiv pentru dezinsecţie pe timp de noapte, zonele vizate fiind cele din jurul râurilor şi pârâurilor, unde se găsesc băltiri, dar şi în parcuri şi alte zone în care se impune acţionarea. "Vom ieşi şi în afara oraşului, pe malurile râurilor, ca acţiunea să fie eficientă", a explicat, marţi, pentru BIHOREANUL, Roxana Constantinescu, şefa Romprest Oradea.

Potrivit acesteia, folosindu-se de tehnica volumului ultra redus absolut, care presupune împrăştierea de microparticule de insecticide astfel încât acestea să nu se disperseze prin aer, ci să acţioneze direct în zona în care sunt pulverizate, vor fi împrăştiate două tipuri de insecticid şi un larvicid, cel din urmă fiind ecologic. Astfel, orădenii n-ar trebui să fie deranjaţi de dezinsecţia şi de delarvizarea ce vor fi făcute vreme de 7 zile.

Pentru o eficienţă mai mare a acţiunii, asociaţiile de proprietari ar trebui totodată să dezinsecteze şi subsolurile beciurilor blocurilor, îndeosebi cele în care se regăseşte umezeală.

Aceasta este prima etapă de dezinsecţie din acest an din Oradea, urmând să aibă loc încă trei etape.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Dezinsectia asta e eficienta cat o frectie la picorul de lemn
Mai eficienta ar fi dezinsectia facuta cu avioanele utilitare. Iar asociatiile de proprietari unde sunt subsoluri pline de apa, mizerii si alte dejectii n-au nici o garantie ca firmele platite sa faca dezinsectia utilizeaza substante adecvate scopului sau doar apa chioara. @cetatean: deratizarea contra capuselor nu va incepe niciodata si asta pt ca deratizare inseamna starpirea soarecilor si a sobolanilor. Capusele sunt insecte iar procedeul de starpire a capuselorlor se cheama tot dezinsectie.
Postat 08 Mai 2013, 12:12 de George
Un program pe zone
Ne-ati fi de mare ajutor daca ne-ati oferi un program al dezinsectiilor si delarvizarilor pe zone si zile ca sa stim de ce parcuri si spatii trebuie sa ne ferim copiii in fiecare zi a campaniei.
Postat 08 Mai 2013, 09:56 de Raluca
deratizare
DERATIZAREA CONTRA CAPUSELOR CAND O INCEPETI ?
Postat 07 Mai 2013, 18:25 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON