Potrivit înţelegerii perfectate de Administraţia Imobiliară Oradea, pasajul va fi acordat prin încredinţare directă firmei cu care se învecinează urmând ca această să îl amenajeze pe cheltuială proprie. În compensarea cheltuielilor făcute, chiriaşul va utiliza pasajul pentru o perioadă proporţională cu valoarea investiţiei, dar nu mai mult de 20 de ani.
Primarul Ilie Bolojan a afirmat că municipalitatea a ales varianta încredinţării directe a spaţiului pentru că acesta nu poate fi folosit independent. "Iniţial exista un proiect care prevedea amenajarea pasajului pe două nivele, urmând ca la parter să funcţioneze o terasă, care a fost respins de Comisia de Monumente. Comisia a respins şi cererea introducerii de utilităţi în pasaj, aşa că acesta nu poate fi folosit independent. Un spaţiu de alimentaţie publică are nevoie de apă, de toalete, ori aici nu poate fi vorba", a spus Bolojan.
Pasajul Madach se află într-o stare de părăsire de mai bine de un deceniu, după ce ani de zile a fost folosit ca gang al vânzătorilor de presă. La mijlocul anilor 2000, municipalitatea a vrut să amenajeze aici o cafenea literară, dar proiectul s-a împotmolit la avizări.
Odată perfectate documentele, pasajul va fi reparat pe cheltuiala chiriaşului. Acesta va repara pereţii şi tavanul şi va refacer ancadramentele şi profilatura existentă.
Construcţia clădirii Bazarului a început în 1899, odată cu construcţia clădirii teatrului, după proiectul arhitectului Rimanoczy Kalman. Aici a funcţionat primul cinematograf orădean, teatrul Edison, care avea aranjate fotoliile în amfiteatru şi un bufet englezesc.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.