URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Octombrie 2014, 16:02

Cu repetiţie: Primăria reia pentru a treia oară licitaţia pentru reabilitarea Pieţei Unirii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce prima licitaţie a fost anulată în vara lui 2013, cea de-a doua s-a încheiat fără câştigător în vara lui 2014, cea de-a treia licitaţie în vederea atribuirii lucrărilor de reabilitare a Pieţei Unirii a fost anunţată vineri pe SEAP.

Conform unui comunicat al Primăriei, pe data de 20 octombrie va avea loc cea de-a treia depunere de oferte. Deschiderea acestora va avea loc la ora 13, în una din sălile palatului administrativ al oraşului.

Valoarea estimată a investiţiei este de 22 milioane lei, fără TVA. Firmele care doresc să participe la licitaţie vor trebui să depună o garanţie de 375.000 lei.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii vizează, între altele, transformarea în zonă pietonală a spaţiului delimitat de străzile Primăriei şi Alecsandri, devierea traficului auto prin faţa Palatului Episcopal Greco-Catolic, pavarea cu porfir a întregii zone, lărgirea pietonalului cu circa 10.000 metri pătraţi şi mutarea staţiilor de tramvai faţă în faţă, în dreptul Podului Ferdinand.

Proiectul mai implică modernizarea sistemului de iluminat prin montarea a 56 de stâlpi cu corpuri de iluminat economicoase de tip LED, înlocuirea a 39 de bănci, 22 coşuri de gunoi şi 2 rastele pentru biciclete, remodelarea spaţiilor verzi şi a vegetaţiei, introducerea în canale tehnice a cablurilor care acoperă în prezent faţadele clădirilor şi restaurarea elementelor artistice ale ansamblului arhitectural-sculptural proiectat de arhitectul Duiliu Marcu în 1926.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
E nevoie de spatiu....
La urma urmei e o piata publica, nu un parc......
Postat 09 Octombrie 2014, 18:32 de Breb
Fara parcele in jurul statuii
Arata bine in simularea 3D dar, cu riscul de a fi blamat de iubitorii copacilor, cred ca spatiile verzi nu isi au locul aici.Nu spun sa se renunte la toata verdeata; copacii scunzi din fata Vulturului Negru, din fata Palatului Moskovitz si din fata Bisericii cu luna mi se par chiar de bun gust, dar cred parcelele din jurul statuii lui Mihai Viteazul ( viitoarea statuie a regelui Ferdinand, daca e sa ne luam dupa proiect) sunt motivul pentru care Piata Unirii nu mai este demult un "kilometru 0" al oradenilor ci mai degraba un cartier general al boschetarilor si al aurolacilor. Chiar ieri am asistat la un spectacol cu bolovani si sticle dat de doua grupuri de tigani. In fiecare zi ii vad adunati pe bancile alea seculare dintre statuie si statia de tramvai. Acolo dorm, acolo isi fac nevoile, acolo isi rezolva disputele. Daca nu se face o schimbare in acea zona a pietei, dupa modernizare aceste grupuri isi vor revendica vechile "proprietati" si vor infecta si distruge si noua piata. De exemplu ar putea fi pastrate doar bordurile acelea inalte (portiunile care acum sunt separate de sosea de un trotuar si nu acelea dinspre statuie, gandindu-ne la forma parcelelor), incadrand statuia.
Postat 09 Octombrie 2014, 18:25 de Breb
nu mi-e frica de bau bau, poate de DNA!
Un poricet idiot marca BOLOS pana la urma va fi facut! Cred insa ca le frica sa se bage! Din cand in cand DNA-ul mai face si lucruri bune!
Postat 05 Octombrie 2014, 14:01 de TDS
Hai Selina, ti-e frica de bau-bau ???
Sau cum te mai numesti acum ... Drumuri Judetene, Trameco, sau cum te mai numesti din cand in cand !!! Nu te bagi ca oricum o sa ia Ghilea lucrarea, ca oricum e prieten la catarama cu Bolojan ???
Postat 04 Octombrie 2014, 21:37 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON