URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Septembrie 2014, 15:00

Concurs: Tramvaiele şi autobuzele, cele mai lente mijloace de transport în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul evenimentelor dedicate Săptămânii Mobilităţii Europene, OTL a organizat o nouă întrecere între mai multe mijloace de transport în Oradea pentru a vedea care este cel mai rapid. Drept urmare, la ora 12.30, în paralel, din Autogara Nufărul şi de la Podul CFR din Rogerius au pornit echipe care au folosit tramvaiul, autobuzul, maşina şi bicicleta. Destinaţia stabilită a fost Primăria Oradea.

Din Nufărul, prima care a ajuns a fost echipa care a folosit autoturismul, parcurgând traseul în circa 10 minute. În schimb, din Rogerius, cel mai rapid mijloc de transport s-a dovedit a fi bicicleta, cei care au pedalat ajungând tot în circa 10 minute. "De la Podul CFR până la Primărie avem piste de biciclete. Biciclistul de la Nufărul nu are pistă dedicată, ca atare a ajuns după maşina din Nufărul", a spus directorul OTL, Csuzi Istvan, prezent la punctul de sosire.

Din Rogerius, al doilea cel mai rapid mijloc de transport a fost, după cum era de aşteptat, automobilul. În schimb, atât din punctul din Rogerius cât şi de la cel din Nufărul, ultimele au ajuns echipele care au folosit autobuzele şi tramvaiele, acestea parcurgând circa 20 de minute până în centru. "Ne aşteptam să fie aşa, deoarece, în Oradea, transportul public nu este prioritizat în trafic. Sunt acele gâtuiri în oraş, pe Magheru, pe Republicii, blvd. Decebal, pe strada Primăriei şi chiar Independenţei. Dacă am avea cale liberă tramvaiele ar putea circula la secundă şi v-aţi putea regla ceasurile după acestea", a susţinut Csuzi.

Directorul OTL a menţionat că o primă măsură ar trebui să fie delimitarea liniilor de tramvai de benzile de circulaţie a automobilelor pe Magheru şi Republicii. "Pentru aceasta, însă, ar trebui realizat acel drum expres care va trece prin Ecaterina Teodoroiu", a menţionat acesta.

Pe de altă parte, reprezentanţii OTL anunţă că, pe site-ul instituţiei, a fost postat un chestionar referitor la serviciile operatorului de transport public din Oradea, care poate fi completat timp de două luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
OTL - scump si prost
Daaa, teorii a la Csuzi.... Din Nufarul tramvaiul e separat de trafic pana in centru. Si tot a iesit ultimul. Bla bla bla. La introducerea cartelelor electronice individul zicea ca acestea sunt motivate de optimizarea traficului de calatori, ca asa vor vedea unde sunt mai multi si vor adapta numarul vehiculelor in raport cu asta. S-a facut asa ceva? Nuuuu. Linia 14 e tot asa de aglomerata ca inainte. Si ar fi asa de simplu sa rezolve problema asta! Prin introducerea unei linii Cimitir Nufarul, pe drumul cel nou de langa cimitir, s-ar reduce enorm numarul de calatori de pe 14, studentii din Nufarul nemaifiind nevoiti sa ocoleasca prin centru si sa schimbe tramvai autobuz. Dar pt Csuzi asta e prea complicat.
Postat 17 Septembrie 2014, 16:59 de mine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON