URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
16 Februarie 2012, 12:38

Am "bătut" Clujul: Oradea are cel mai mare buget din vestul ţării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bugetul local al Oradiei pe anul 2012 este cel mai mare din partea de vest a ţării. Conform unui comunicat al Primăriei, municipiul de pe Crişul Repede a întrecut, pentru întâia dată, oraşe mult mai populate şi dezvoltate economic.

"Oradea este singurul municipiu din Transilvania al cărui buget a depăşit în acest an un miliard de lei. Pe locul doi în topul municipiilor cu cel mai mare buget din Transilvania se află Timişoara, cu 980 milioane lei, iar pe locul trei Cluj-Napoca, cu 962 milioane lei", se menţionează în comunicat.

Bugetul consolidat de venituri şi cheltuieli al municipiului, votat de Consiliul Local pe 9 februarie, se ridică la 1.014.026.800 lei. Din această sumă nu mai puţin de 165.793.830 lei, reprezentând 16% din totalul bugetului, sunt fondurile europene atrase.

Veniturile bugetului consolidat al oraşului înregistrează o creştere de 54% faţă de valorile realizate în anul precedent pe fondul planificării atragerii unor surse nerambursabile şi al prelevărilor de la bugetul de stat pentru obiective de investiţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
sal
dragi copii...cel mai mare buget local nu se spune..il detin cei mai puternici mafioti primari din Transilvania si Banat
Postat 23 Mai 2012, 15:55 de ady
sal
ce fraieri sunteti...deci cel mai mare jaf oficial este prin Oradea...
Postat 23 Mai 2012, 15:50 de ady
pt.LOL
Mai bine luai o gura de aer proaspat, ca deja pute aeru-n tine. Eu unul nu cred ca aici sunt cele mai mici salarii. Nu toate sunt roz, dar aici traim, si trebuie sa fim si noi mai buni unul cu altul. Si din pacate noi bihorenii nu prea ne mandrim cu zonele noastre, desi avem ce arata.
Postat 20 Februarie 2012, 11:12 de mmm
BRAVO
TOATA STIMA SI RESPECTUL DOMNULUI BOLOJAN SI A PNL-ului pentru tot ce au facut pentru acest oras !
Postat 18 Februarie 2012, 22:30 de rusty
pt ady
iesi ma putin la aer ca prinzi mucegai pe scaun. stai toata ziua pe net. din cauza asta esti atata de LUD.
Postat 17 Februarie 2012, 15:56 de altcineva
munca si salariile
calitate occidentala a muncii dar salarii de 10-15 ori mai mici decat in vest. asta nu e deloc ok !
Postat 17 Februarie 2012, 15:13 de @Boom
@ady
Iata ce scria un clujean pe blogul lui(gilmobile.ro):Foarte surprins am fost cand am vazut pe un monitor Samsung T200 (gama de luxe) ca e fabricat in tara noastra. Ce sa mai zic, pfff…. mi-a crescut inima, mai ales ca e un ditamai monitor de 20 inci care e si scump si arata foarte bine, poate cel mai aratos monitor de pe piata… poate. Mai este si modelul mai mare T220 care probabil tot la noi se fabrica. Si uite asa caut pe motorul nostru de cautare, nu dau nume (Google), si aflu ca fabrica este langa Oradea…Cei care au construit fabrica sunt Hanil Electronics,un subcontractor Samsung. E clara tendinta spre outsourcing in toate domeniile. Acesta e un lucru pozitiv pentru economia dar si prestigiul tarii, plus ca s-au creat peste 1000 de locuri noi de munca.Oricum speram la mai multe investitii similare. Ma mir ca s-a facut atata tam-tam pe seama fabricii Nokia de la Jucu si noi habar nu avem ca Samsung face LCD-uri la 200 de km de Cluj" incheie clujeanul relatarea lui…Asta apropo de modul in care (nu)este promovat Bihorul.
Postat 17 Februarie 2012, 08:27 de Boom
@ady
bai kaboou, incearca un harakiri....
Postat 17 Februarie 2012, 08:15 de FM
last comment
- cand deja intervin postacii de serviciu oamenii normali nu au altceva de facut decit sa-i lase sa se muste intre ei! Dolarama (asat de mai jos)- poate vii cu lucruri exacte si sugestii concrete Altcineva - esti rupt de realitate omule, mai iesi afara nu sta tot cu ochii in calculator contabil - inca ne esti dator cu date concrete - nu ai link-urile primariilor TM si CJ cumva? casandre - imi pare rau sa-mi pierd vremea ridicand moralul unor bocitori de profesie ca voi! asa ganditi asa veti trai intotdeauna.
Postat 17 Februarie 2012, 07:03 de ady
@ ady
esti praf. citeste inca odata si inca odata, poate reusesti sa pricepi ce a spus "contabilul bugetar".
Postat 17 Februarie 2012, 06:57 de $$$$$$$$$(dulaii)
pt ady
esti si tu un linge blide pe langa vreun parvenit sau "investitor galbejit" care vor sa manance numai ei. salariile in bihor sunt cele mai mici din tara. patronii nu vor sa dea salarii mai mari. omul nu are incotro, trebuie sa accepte situatia, munciind pe bani putini. acasa are o familie de intretinut. in ceea ce ma priveste, tu nu vei face banii in toata viata, cati fac eu intr-un an dar repet majoritatea nu are de ales, trebuie sa accepte situatia impusa de patron.
Postat 17 Februarie 2012, 00:36 de altcineva
oradean si contabil
oradean - nu stau chiar rau cu venitul. ce calificare si experienta ai de nu prinzi joburi de multi euro? contabil bugetar - pune mana si intra pe site-urile primariilor Cluj si Tm, citeste hotararile si descrierile bugetelor generale si dupa aceea da-mi tu sursa unde la cluj-napoca este bugetul general de 2300 mil. mai citeste si presa centrala si vei vedea ca toti fac aceeasi confuzie - oradea cu cel mai mare buget consolidat. Si daca e sa vorbim despre estimari - orice buget (inclusiv la tM si CJ) se estimeaza la inceputul anului; executia poate fi diferita. esti cam contabil degeaba
Postat 16 Februarie 2012, 21:18 de ady
pt mmm
:)) ESTI UN INDIVID CAT SE POATE DE PROST ! MENTALITATE DE OM PRIMITIV (CU INDULGENTA, ESTI CEL MULT DE NIVELULUL EVULUI MEDIU).
Postat 16 Februarie 2012, 20:59 de LOL
Buget de forma
Simai draga, tu confunzi bugetul consolidat total estimat al unui oras cu bugetul de venituri proprii (doar taxele si impozitele atrase). Sunt doua lucruri diferite, asa ca e pacat de spatiul pe care l-ai folosit ca sa ne spui timpenii. Pentru stiinta ta, Clujul are un buget pe 2012 de 2,3 ori mai mare decit Oradea, iar Timisoara de 1.9 ori. Dac nu ma crezi, suna la cei doi directori economici, de la Cluj-N si de la Timisoara, si poate asa o sa fi alta data mai atent la ce prostii iti spun consilierii primarului. In realitate, adica fara povestile vinatoresti incluse, bugetul ce se va aproba la descarcare pe finalul lui 2012 va fi de cel mult 900.000.000, adica cu 20% mai mic decit cel pe 2007 spre exemplu.
Postat 16 Februarie 2012, 20:07 de Un contabil bugetar
mandru de oradea
Pentru mine doar Oradea si Bihor conteaza...
Postat 16 Februarie 2012, 20:00 de mmm
@ady
are drepatate boss. o sa-ti treaca tie parul prin caciula pana cand vor da ei salarii decente ca sa creasca si in nivelul de trai. sa vina cat mai multi investitori dar sa si plateasca, nu doar sa vina pt ca aici platesc putin.
Postat 16 Februarie 2012, 19:48 de oradean
mda...
Pt cei care pun placa "celor mai mici salarii" bazat pe "topul salariilor" am niste intrebari retorice:(la care nu astept raspuns) 1) Aveti idee cam pe unde se situeaza economia subterana in Bihor? undeva la 50 %. Cati dintre cunoscutii vostri lucreaza la negru/iau o parte din bani ca "bonusuri" la negru? PS: fratii Micula contribuie serios la micsorarea salariilor din BH;) 2) Ati vorbit vreodata cu persoane din Vaslui, Braila, Botosani si vi s-a parut ca o duc mai bine cei de acolo? Daca da, sunteti liberi sa va mutati. 3) Stiati ca Bihorul este a 8-a economie a tarii (bazat pe PIB)? Nu vi se pare o discrepanta cel putin ciudata intre a 8-a economie si ultimul loc la salarii? Inca o data: Daca va pasa de judetul si orasul asta incercati sa ganditi si pozitiv uneori si sa va schimbati mentalitatea (aici ma refer in special la noi tinerii) Noapte buna!
Postat 16 Februarie 2012, 19:47 de PATRIOTISM LOCAL
pt. boss
ai dreptate doar in priviinta micimii salariilor. In rest crede-ma ca 1000 mil de ron cheltuiti in oras se simt la multe niveluri - de la opinca la vladica, dupe posibilitatile fiecaruia. eu as ura succes parcurilor industriale - sa vina mai multi invetsitori de toate calibrele a.i. sa se creeze presiune pe angajatorii locali atat de obisnuiti cu salarii minione pt. ca nu au concurenta.
Postat 16 Februarie 2012, 19:19 de ady
SI CE FOLOS ?
DACA AICI SUNT CELE MAI MICI SALARII DIN TARA ! COSTUL VIETII ESTE CEL MAI RIDICAT ! PATRONII SA PLATEASCA SALARII ADEVARATE ! TITLUL ASTA E UN BULLSHIT ASA CU CUM UN BULLSHIT ESTE SI "COMENTATORUL" "ADY" (GOZBORU').
Postat 16 Februarie 2012, 19:02 de BOSS
ASA E
Bravo ady, In sfarsit un om informat care stie ce vorbeste. Cu ziarele din cj 100 % corect! Asa e. Ei au impresia ca bucurestiul este o suburbie a clujului. Mai mult si ziarele din resedinte de judet mai mici (de ex arad) fac aceleasi chestii...In schimb la noi se promoveaza curv3, infractori si accidente. Din pacate trebuie sa inchei intr-o nota pesimista: Pana cand mentalitatea nu se va schimba prin locurile astea vom fi inspatele oraselor mai mari sau mai mici pentru ca ei "se lauda cu ce au" iar noi ne vaitam si ne gandim ce bine ar fi altundeva. Pacat! PS: Toata lumea stie de "strandul din Arad" care e un mare bullshit pe langa statiunile de aici. De ce oare?!
Postat 16 Februarie 2012, 18:34 de PATRIOTISM LOCAL
vesti bune pentru Elena
Fondurile pentru CET , cetate, strand etc. se intind pe mai multi ani - prin urmare vom avea un buget ridicat si anul urmator. parcurile industriale aduc si ele bani la buget inclusiv prin vanzare de loturi (cazul coreenilor). cet-ul tine de primarie - si cheltuie dar si aduce bani; daca va produce si curent electric va aduce si mai multi. so, not bad!
Postat 16 Februarie 2012, 16:51 de ady
cam tarziu d-lor ziaristi
Scrieti si voi la aproape 2 saptamani de cand se putea vedea pe site-ul primariei bugetul. Acelasi lucru se putea face si la CJ si la TM - prin urmare, daca v-ar fi interesat si chestiuni concrete puteati scrie acest articol acum o saptaman a.i. sa fie preluat de la voi in presa centrala si nu invers. Daca va pasa de oras luati exemplul unui anumit ziar de cj pe care cand il deschizi ai impresia ca acolo e buricul lumii. Elena - da cu totii au inclus si fondurile europene, du-te pe site-urile primariilor respective si citeste planul de buget. Vezi ca pe anul 2012 s-au inclus nu 77 mil euro ci doar transele ce intra in acest an!!!! adica mult mai putin. Nu se umfla nimeni in pene dar suntem peste ceilalti, la dublu aproape fata de brasov de exemplu etc. Hai insenineaza-te ca nu traiesti in cel mai naspa colt econmic al tarii.
Postat 16 Februarie 2012, 16:48 de ady
speram la cat mai bine
Ce poate face o conducere buna a orasului, se vede inca odata. Sper ca in cativa ani sa depasim cu mult toate orasele vestice la toate capitolele (la unele oricum suntem cu mult peste).
Postat 16 Februarie 2012, 16:36 de David
TAMPITI
O sa va aud pe voi sugatori de cluj sau timisoara peste vreo zece ani cum laudati orasul nostru care va fi in primele 3-4 orase din tara. Doar pentru ca suntem mai putini si pentru ca nu avem culoarea politica necesara si pentru nu i-am avut pe ciuhandu sau "grupul de la cluj" nu inseamna ca nu avem perspectiva de dezvoltare mult mai mare decat cj sau tm. Oras de granita cu statiuni turistice de nivel international, cu 3 parcuri industriale create fara pomparea banilor "de sus" gen Nokia + un aeroport international (cat mai curand!). "Cine stie cunoaste". Mai lasati-ma dracu cu cj sau tm. Sustineti economia locala!
Postat 16 Februarie 2012, 14:42 de PATRIOTISM LOCAL
Numa Clujul, bre? Ce titlu-i ala?
Voi aveti orbul gainilor? Am batut Clujul? Mai intai Timisoara, fruncea, vorba aia.
Postat 16 Februarie 2012, 14:03 de ghiula
Dar voi..
Dar voi vati interesat daca celelalte municipalitati si-au inclus in bugete FONDURILE NERAMBURSABILE? Si cat de sigura e venirea acestora? Daca nu se mai trece EXCLUSIV pe gaz CEEA CE AR FI FOARTE BINE...adio bani pt CET deci adio buget asa cum il vedem noi azi! Numa proiectul cu termoficarea e 77 mil Eur.
Postat 16 Februarie 2012, 13:06 de Elena
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON