URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2013, 09:20

"Regulamentul maidanezilor" rămâne blocat în instanţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a respins miercurea trecută, ca nefondat, recursul făcut de Primărie la sentinţa prin care Tribunalul Bihor suspenda Hotărârea de Consiliu Local 505 din 2012 privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

"Regulamentul maidanezilor" a fost atacat în instanţă de Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor din cauza prevederilor referitoare la posibilitatea eutanasierii câinilor comunitari "în condiţiile legale". Teoretic, asta ar da conducerii adăpostului "Grivei" din strada Coriolan Hora posibilitatea să eutanasieze maidanezii care nu au fost adoptaţi sau revendicaţi după şapte zile de la depunerea în adăpost.

Suspendarea normativului blochează însă nu doar eutanasierea câinilor comunitari ci şi posibilitatea adopţiei acestora "la distanţă", adică cu păstrarea în adăpost pe cheltuiala celor dispuşi să plătească pentru a-i ţine în viaţă, măsură considerată benefică inclusiv de organizaţiile de protecţia animalelor.

În ceea ce priveşte anularea Hotărârii de Consiliu Local, procesul pe fond va avea prima înfăţişare abia pe 1 aprilie 2014. După toate probabilităţile juriştii municipalităţii vor cere instanţei să dea un nou termen de judecată, mai apropiat, pentru a nu ţine blocat regulamentul ani în şir.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@Carp3
Ieri niste tembeli, se cunoaste cine-s, i-au BLOCAT si apoi i-au RIDICAT unui alt tembel masina. Cum sa respecte slujile lui nea ilie deciziile justitiei cand n-o face ditamai biraul ?!
Postat 04 Martie 2013, 08:03 de pinonel
Legea e doar pentru noi sau pentru toţi ?
Instanţa a decis, nu demult, şi suspendarea activităţilor de blocare şi ridicare autovehicole de pe drumurile publice. Totuşi, maşinile cu macara circulă ostentativ prin oraş, pe banii contribuabililor, ca să intimideze. Stil specific unui primar schizoid, incapabil să respecte legea atunci când nu-i convine.
Postat 03 Martie 2013, 20:04 de Carp III
EUTANAZIEREA ESTE ILEGALA
Cine face legile in Romania ? Fiecare consiliu municipal...asa ca o feuda...Este clar STIPULAT in Legea 9/2008 ca NU SE EUTANAZIAZA ANIMALE SANATOASE....CCR, a gasit ca neconstitutional PL912, asa cum a fost modificat de Comisia Administrativa....EUTANAZIEREA ESTE ILEGALA...Cautati decisia CCR din 12 Ianuarie 2012....Consiliul asta NU are consilier JURIDIC ? si daca il are, cunoaste legile ? CE FACETI IN ROMANIA....stat feudal ????????? POFTIM :. Conform art.7¹ din Legea 205/2004 privind protectia animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare : „Este interzisă eutanasierea câinilor, a pisicilor şi a altor animale, cu excepţia animalelor cu boli incurabile, constatate de medicul veterinar” Deci, nu se eutanasiază decat animalele cu boli incurabile, nu cele sanătoase, şi numai pe baza unor diagnostice precise (proba bolilor incurabile) şi incontestabile. Anexa 2 sunt prevăzute „NORME privind capturarea şi transportul câinilor” 3. Anexa 3 „EUTANASIEREA CAINILOR” 1. Se recomanda pentru a fi eutanasiati cainii care nu au fost revendicati sau care nu au putut fi adoptati. (acest punct este inoperabil prin aparitia prevederileo art.7¹ din legea 205/2004 (modificata prin Legea 9/2008) Eutanasia se recomanda, de asemenea, in cazul cainilor care prezinta boli cronice incurabile. 2. Eutanasierea cainilor se efectueaza de catre un medic veterinar. 3. Eutanasierea cainilor se realizeaza numai prin utilizarea barbituricelor, injectate intravenos numai dupa pierderea cunostintei cainelui indusa prin anestezie. Cainii vor fi asistati pana la constatarea decesului. Barbituricele nu trebuie sa fie injectate pe cale intramusculara sau subcutanata. Pentru cainii nou-nascuti calea de administrare care se utilizeaza este cea peritoneala. Produsele narcotice pot fi administrate si pe cale orala. 4. Medicul veterinar este singura persoana care poate avea acces la barbiturice si care poate decide in privinta utilizarii medicamentelor periculoase
Postat 03 Martie 2013, 18:01 de Mira
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON