URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Mai 2012, 16:46

Sărbătoarea picilor: De 1 iunie, copiii au agenda plină

Sărbătoarea picilor: De 1 iunie, copiii au agenda plină O ZI COLORATĂ. Vinerea aceasta, pe 1 iunie, copiii au agenda plină. În Orăşelul Copiilor, ei vor putea să se întreacă în concursuri, să se lase pictaţi pe faţă şi să cânte alături de artiştii care vor da spectacole anume pentru ei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai mare bucurie a unui părinte este zâmbetul copilului său. Pe 1 iunie, orădenii au şansa să-şi vadă copiii zâmbind mai mult decât oricând, căci picilor li s-au pregătit activităţi care mai de care, pe măsura lor...

Teatru şi jocuri

De 1 iunie, Orăşelul Copiilor îşi cheamă vizitatorii cu activităţi variate. În acest an organizatorii au evitat să aducă o trupă cunoscută care să le cânte, alegând să promoveze talentele locale şi mizând pe concursuri care stimulează creativitatea celor mici.

Vineri, de la ora 9, Teatrul Szigligeti va aduce pe scena din Orăşel spectacolul "Paprika-Jancsi", iar de la ora 10.30, actorii Teatrului Regina Maria vor juca "Vrăjitorul din Oz". După amiază, de la ora 16, vor începe atelierele de creaţie, unde cei mici pot confecţiona brăţări, origami, zmee ori morişti de vânt. De la aceeaşi oră, copiii sunt aşteptaţi să participe la întreceri, şi vor avea de unde alege, căci organizatorii au pregătit concursuri de desene pe asfalt, de tras sfoara, jocuri cercetăşeşti, de umflat baloane, de sărituri în saci şi de dans. Participanţii vor primi ca recompense dulciuri.

Tot după-amiază, şi tot de la ora 16, vizitatorii Orăşelului vor putea asista la spectacolul Ansamblului popular al Palatului Copiilor, urmat de cele ale trupei Floare de Lotus şi Ansamblului Bihorul.

Pepe în Bălcescu

De la ora 18.10, pe scena din Orăşelul Copiilor vor urca dansatorii clubului Stephany, iar de la ora 19.20 sportivele Academiei Ars Nova vor da un spectacol dance, urmat, de la ora 20, de recitalul celor de la Meda Music şi Vivere. Show-ul va fi încheiat de cunoscuţii iluzionişti Eduard şi Bianca, finalişti la "Românii au talent" de anul trecut.

Tot de Ziua Copiilor, în Turnul Primăriei, locul care în 1904 era punctul de observare a incendiilor din oraş, picii pot vedea instrumentele folosite pe vremuri de pompieri. Programul de vizitare va fi între orele 8-18, iar un ghid le va povesti celor mici istoria pompierilor orădeni.

Sărbătoarea nu se opreşte aici. Pe 1 iunie, copiii sunt chemaţi şi în Parcul Bălcescu, unde firma Murray Press şi Casa de Cultură Oradea organizează concerte pe toate gusturile. De la ora 17 e programat un spectacol al Ansamblului Bihorul, iar apoi unul al grupurilor Vivere şi Meda Music, seria spectacolelor urmând să se încheie cu un concert dat de Pepe, de la ora 20.

Dorinţe, în aer

Şi mallurile au pregătit activităţi pentru cei mai mici dintre "clienţi". Lotus Center a programat chiar trei zile de distracţie. Startul va fi dat pe 1 iunie, la ora 15, cu o serie de ateliere de creaţie, dar şi cu sesiuni de face-painting. O oră mai târziu, componenţii Meda Music le vor aminti celor prezenţi cântecele copilăriei, moment care va fi urmat de un show de dans al Clubului Exclusive.

De la ora 17.20, picii îşi pot pune în practică creativitatea pictând măşti de carnaval, iar de la 18 vor putea vedea demonstraţii de karate şi autoapărare, date de membrii clubului sportiv Dragonul. Seara se va încheia la ora 18.30, în zona intrării principale, cu deja tradiţionala lansare de baloane cu dorinţe. Sâmbătă între orele 9-20 şi duminică între 15-19 copiii mai pot fi răsfăţaţi, tot la Lotus, cu alte ateliere de creaţie şi spectacole.

Cadou dulce

La ERA Park picii sunt aşteptaţi să descopere misterele Egiptului Antic, într-o atracţie unică în oraş, amenajată sub cupolă, unde a fost amplasată o piramidă imensă, cu sarcofage, cufere, comori şi statui egiptene, toate putând fi vizitate până pe 30 iunie. Tot la ERA Park, în sala de proiecţii cinema, pe 1 iunie, de la ora 16, Asociaţia Pro Educaţie Brâncoveanu în colaborare cu Asociaţia Criminon Ungaria organizează un spectacol pentru copii cu muzică, dans şi momente de magie, acestea fiind susţinute de magicienii orădeni Eduard şi Bianca. În cadrul spectacolului, peste 200 de elevi bihoreni vor fi premiaţi pentru lucrările plastice şi literare pe care le-au trimis asociaţiei, ca răspuns la întrebarea "Ce înseamnă o viaţă cinstită".

Tot cu caracter cultural sunt şi activităţile pregătite de hypermarketurile Real din Oradea, care pe 2 iunie invită copiii la "Ziua copilului, Ziua Muzeului", zi ce va fi marcată prin ateliere de pictură realizate în parteneriat cu Muzeul Ţării Crişurilor.

La Oradea Shopping City, micuţii sunt aşteptaţi de 1 iunie să participe la jocuri şi concursuri alături de clovni, inclusiv să sară pe o trambulină montată special pentru ei. De la ora 15, Clubul Exclusive va da un show, iar de la ora 17 va veni rândul artiştilor de la Palatul Copiilor să-şi arate talentul. Pentru sfârşitul zilei, mai exact la ora 19, OSC le-a pregătit micilor vizitatori o surpriză: un tort imens, din care fiecare copil va primi o porţie. Asta fiindcă o zi "dulce" nu se poate încheia decât cu un gust pe măsură...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON