Centrul cultural Posticum din strada Teiului şi-a inaugurat sâmbătă după amiază un bistro cu mâncăruri "a la călugăr". Localul a fost amenajat în încăperile fostei cantine studenţeşti, care au fost reabilitate din temelii.
"Încercăm să ne axăm pe o bucătărie cât mai sănătoasă, cu produse cumpărate nu din supermarket-uri, ci direct de la fermieri. Din acest motiv nu ne putem permite să gătim zilnic iar bistroul funcţionează în regim de restaurant doar la comenzi din partea unor grupuri de minim opt persoane", a declarat Artur Gyalai, manager de proiect în cadrul centrului Posticum.
Potrivit lui Gyalai, bistro-ul va purta denumirea "A la călugăr" datorită mâncărurilor din meniu. "Ne vom axa îndeosebi pe mâncăruri simple, dar gustoase, care se prepară repede şi uşor, aşa cum fac şi călugării. Ne-am gândit la supe, chili con carne, pâine făcută în cuptor sau diverse prăjituri", a spus Gyalai.
Oferta bistroului este completată de licori aromate furnizate de ceainăria centrului şi o paletă variată de vinuri, majoritatea ungureşti. Bistroul este deschis zilnic între orele 15 - 22.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.