URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iunie 2013, 11:53

Ziua Drapelului la Oradea: Festivităţi scurtate de doliul naţional (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Manifestările organizate de Ziua Drapelului la Oradea, scurtate din cauza zilei de doliu naţional pentru comemorarea victimelor accidentului din Muntenegru, s-au desfăşurat în timp record, fiind terminate înaintea programului anunţat.

Ceremonia a început la ora 9.30, la Biserica cu Lună, cu oficierea slujbei de sfinţire a drapelului, care i-a şi fost înmânat prefectului Claudiu Pop, după care reprezentanţii administraţiei judeţene au pornit, încolonaţi, spre piaţa Unirii, însoţiţi de episcopul ortodox Sofronie Drincec.

Festivităţile s-au desfăşurat, apoi, pe platoul din faţa Primăriei Oradea. Oficialităţile prezente, între care primarul Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa şi vicepreşedintele CJ Ioan Mang, au sărutat drapelul, care apoi a fost înălţat pe catarg, în timp ce se intona imnul naţional. 

După ce prefectul Claudiu Pop a citit hotărârea de Guvern privind declararea zilei de miercuri zi de doliu naţional, drapelul a fost lăsat în bernă, iar cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere.

Spre deosebire de alte manifestări de acest gen, la eveniment au fost prezenţi doar câţiva orădeni de rând. Anul acesta ceremonia a fost adaptată zilei de doliu naţional, unele momente fiind scoase din program.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@cristian
Nu ai inteles . Daca tot avem talentul de a face din tragedii spectacole se putea decreta doliu in alta zi. Spre informarea ta: Ziua Tricolorului e programata la data fixa de cativa ani , desigur accidentele nu. Deci doliul-spectacol putea fi ori devansat , ori amanat. Raman la parerea ca nu trebuia decretat doliu national pt niste oameni morti in accident rutier , in excursie. A fost un exces al dlui Ponta . Este un gest care banalizeaza institutia doliului national.
Postat 27 Iunie 2013, 18:57 de titel
...
A fost zi de doliu naţional în zi de sărbătoare. Acuma, nu ştiu cum se pun aceste momente, dar ce, are cumva cineva pretenţia ca astfel de tragedii să aibă loc la date programate, nu în preajma unor zile festive sau ce ? Acum, legat de asistenţa la manifestare. Am participat şi în anii trecuţi şi, cel puţin faţă de anul trecut, au fost mai mulţi oameni. Pentru cei ce au fost - tot respectul, iar pentru cei ce ignoră Ziua Drapelului Naţional, nu mai zic de halul cum, chiar şi azi, arată unele steaguri de pe faţadele unor clădiri publice - ruşine !
Postat 26 Iunie 2013, 22:01 de cristian
mare lucru politica, mon cher
De ce a trebuit decretat doliu national intr-o zi sarbatoare ? De ce doliu national ? E totuna sa moara cineva LA DATORIE sau IN CONCEDIU ? Desigur , tulbura o asemenea nenorocire dar pana la doliu national ...Ma rog , poate nu inteleg eu ...dar tot fortat mi se pare.
Postat 26 Iunie 2013, 21:07 de titel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON