Spitalul Clinic Judeţean Oradea va avea începând de anul viitor două lifturi suplimentare, în exteriorul clădirii, pentru transportul rapid al pacienţilor de la Unitatea de Primire Urgenţe la secţia de Terapie Intensivă sau din saloane la sălile de operaţii.
"O clădire cum este cea a Spitalului Judeţean are nevoie în mod normal de 12 lifturi, ori în prezent spitalul este deservit de un lift mic şi două lifturi mari. Din acest motiv, nu de puţine ori se întâmplă ca aparţinătorii să fie daţi jos din lift la unul dintre etaje ca să poată intra infirmierii cu un pacient pe targă", a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Cele două lifturi moderne, cu un consum scăzut de energie electrică, vor fi montate pe peretele exterior al corpului B al spitalului şi vor fi puse în funcţiune în cursul lunii decembrie. Lucrarea este executată de firma Herald pentru suma de 1,6 milioane lei, care cuprinde inclusiv lucrările de reparaţii capitale ale reţelei electrice din clădire.
Trei etaje reabilitate
Pe de altă parte, în prezent, corpul B al clădirii celui mai mare spital din judeţ este în plin proces de reabilitare. Reparaţiile capitale ale etajelor I - III au fost adjudecate de firma Eurocib pentru suma de 6,7 milioane lei, finanţare atrasă din fondurile Ministerului Sănătăţii şi de la bugetul local.
Astfel, la primul nivel al clădirii este în plin proces de amenajare un vestiar modern destinat celor 2.200 de angajaţi ai spitalului, iar la primul etaj va funcţiona secţia de Gastroenterologie. "Dorim să instituim aici o gardă pentru endoscopia intervenţională, pentru a putea rezolva endoscopic în mod rapid cazurile de hemoragii interne. Estimăm că în trei săptămâni lucrările la acest etaj vor fi gata", a spus Carp.
La rândul său, etajul II al clădirii va fi destinat secţiei de Terapie Intensivă Coronariană. Spaţiul va fi dotat cu paturi destinate cardiologiei intervenţionale dotate high-tech, cu angiografe moderne, şi va găzdui săli de operaţii.
Etajul III al clădirii va asăposti blocul operator al Spitalului Judeţean şi va reuni la un loc nu mai puţin de 10 săli de operaţii. Blocul operator va fi deservit de un aparat de protecţie microbiologică, menit să purifice curentul de aer cu flux laminar steril în sălile de operaţii şi să purifice aerul evacuat.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.