Dat la refăcut de municipalitate, proiectul final al Complexului Wellness Nymphaea a fost votat, joi, în şedinţă ordinară de consilierii locali.
Primul aquapark din Oradea, situat în locaţia fostului Ştrand Municipal, va avea în total şase corpuri de clădire, dotate cu spaţii speciale de relaxare şi divertisment. Totodată, Nymphaea va avea un bazin cu destinaţie sportivă, amenajat la standarde de competiţii internaţionale, un bazin pentru adulţi, unul pentru copii, unul de înot de 50x25 m, unul de sărituri de 25x25m, precum şi o zonă cu tobogane, cel mai înalt ajungând la 20 de metri.
Aquaparcul a fost reproiectat de asocierea firmelor Interaquapark (Ungaria) şi Poliart SRL pentru suma de 100.000 euro după ce proiectul iniţial, făcut pentru 40.000 euro de Arcadia Engineering, s-a dovedit nefezabil.
Astfel, faţă de proiectul iniţial, a crescut numărul locurilor de parcare de la 238 la 311 după reorganizarea zonei de acces în aquapark, au apărut două noi zone de alimentaţie publică şi a fost mărit numărul de vestiare de la 140 la 1.000. Complexul Wellness Nymphaea a fost extins, în urma unei înţelegeri cu ABA Crişuri, până la malul Crişului, zonă în care însă vor fi amenajate alei şi se va putea sta la plajă.
Partea acoperită a aquaparcului va consta într-o clădire pe trei nivele, pe structură de lemn stratificat, acoperită cu o cupolă de sticlă, în care vor funcţiona patru tobogane, două bazine pentru adulţi şi copii şi vor exista zone de SPA care vor cuprinde de la saune până la săli pentru masaj.
Concepută circular, construcţia va aminti de o floare de lotus şi, împreună cu bazinul pentru copii care va fi construit în formă de cetate stelară, va individualiza aquaparcul orădean, amintind de simbolurile oraşului.
„Sper ca după această investiţie aquaparcul din Debreţin să piardă din numărul de vizitatori, pentru că orădenii vor prefera să vină aici", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, care a precizat că darea în funcţiune a aquaparcului va face posibilă apariţia a 150 noi locuri de muncă.
Potrivit lui Mălan, în noul proiect utilajele tehnologice necesare piscinelor au fost amplasate sub complexul principal de clădiri, lucru care eficientizează costurile de amplasare ale acestora, precum şi cele ale intervenţiilor ulterioare de mentenanţă.
Investiţia totală în Complexul Wellness Nymphaea se ridică la 88.342.934 lei cu TVA (71.298.799 lei, fără TVA), din care fonduri nerambursabile sunt 32.343.888 lei fără TVA. Ca atare, contribuţia proprie a Primăriei se va ridica la aproape 56 milioane de lei.
Deşi lucrările la realizarea aquapark-ului sunt complexe, termenul de finalizare este scurt: 10 luni. Viceprimarul Mălan a anunţat că proiectul va fi postat pe SEAP pentru licitaţie în cel mai scurt timp, în condiţiile în care municipalitatea are termen limită de finalizare a investiţiei decembrie 2015.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.