Micuţii sunt din zona Dragoş Vodă şi au ieşit la Criş să se distreze. "Am intrat cu saltele în apă lângă faleza de lângă podul CFR şi am venit la vale. Noi eram şapte. Când am văzut că ne apropiem de podul Dacia, trei dintre noi am ieşit din apă. Ceilalţi patru s-au ţinut mai şmecheri, i-a prins vârtejul şi n-au mai putut ieşi", a declarat Alexandru, unul din membrii grupului.
Scuturaţi de apele înspumate, copiii şi-au petrecut mai bine de 15 minute în bătaia soarelui, până când un trecător a apelat numărul de urgenţă 112. Echipa de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi o autospecială SMURD au ajuns în câteva minute la faţa locului.
Pompierii au ţinut să îi liniştească pe micuţii care, uzi leoarcă, păreau speriaţi mai mult de agitaţia de pe mal şi întâlnirea cu părinţii în urma păţaniei decât de perspectiva de a ajunge în apele Crişului Repede. "Staţi liniştiţi! Nu vă mai agitaţi! O barcă va ajunge imediat la voi", le-a strigat copiilor maiorul Dumitru Irimuş, coordonatorul operaţiunii de salvare.
Micii aventurieri au fost scoşi pe mal cu ajutorul unei bărci cu motor. În momentul în care pompierii au tras în şalupă primul copil, salteaua s-a răsturnat şi pruncii au ajuns în apă, de unde au fost scoşi imediat de salvatori. "Dacă nu am fi ajuns la timp, probabil s-ar fi terminat altfel, pentru că salteaua nu mai rezista mult. Odată ajunşi în apă cine ştie ce s-ar fi întâmplat cu copiii", a declarat maiorul Irimuş.
Curentul de apă este atât de puternic în zonă încât până şi barca pompierilor, cu motorul turat, a trebuit împinsă cu vâslele de un trunchi de copac pentru a scăpa din vâltoare. După ce au fost scoşi din râu, cu saltele şi cameră de tractor cu tot, copiii au fost urcaţi în autospeciala SMURD, pentru prim ajutor.
Incidentul vine la doar câteva zile după ce în weekend un tânăr de 19 ani s-a înecat în apele Crişului Negru, în zona Drăgăneşti, iar prietenul său de 14 ani a fost dus la spital în stare gravă.
ISU le atrage atenţia bihorenilor să fie prudenţi, reamintindu-le că ignoranţa le poate periclita viaţa lor sau apropiaţilor lor. Supravegherea permanentă a copiilor aflaţi în apă sau în apropiere ori scăldatul doar în locuri special amenajate şi evitarea bălăcirilor în râuri sunt doar câteva dintre sfaturile date de specialişti.
Citiţi pe această temă articolul: "Un tânăr de 19 ani a murit şi un adolescent de 14 ani e în stare gravă, după ce au fost înghiţiţi de apele Crişului Negru"
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.