URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Octombrie 2011, 13:02

ONG-urile îşi prezintă proiectele şi caută voluntari în Parcarea Independenţei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

ONGFest a debutat în Oradea cu dreptul. Sâmbătă, la ora 10, când a avut loc deschiderea Festivalului, la standurile din parcarea din Piaţa Independenţei se aliniaseră deja 21 de organizaţii, iar orădenii păreau interesaţi de proiectele şi activităţile pe care acestea le desfăşoară.

"Deja au fost câteva persoane care s-au interesat cum pot să-şi deschidă un ONG. Este un lucru bun că oamenii vor să se implice şi să contribuie la această muncă. Sper ca şi organizaţiile care au fenit la Festival să îşi găsească voluntari pentru proiectele lor şi să strângă cât mai multe donaţii", a spus Vera Ularu, managerul proiectului.

Orădenii care nu au donat încă cei 2% din impozitul pe venit o pot face la standuri.

Pe parcursul întregii zile de sâmbătă se vor distribui bilete speciale pentru o tombolă la care se vor putea câştiga 18 premii constând în produse Sensiblu şi Avon. Extragerea şi anunţarea câştigătorilor se va face la ora 17.

În cadrul ONGFest, de la ora 14 va avea loc un concert al lui Carmen Ioana Sabău de la Asociaţia Corul Fiat Lux, iar de la 19, la Cinematograful Libertatea, se va difuza filmul "- Bună! Ce faci?", al regizorului Alexandru Maftei, unde intrarea va fi gratuită.

Festivalul va continua şi duminică, până la ora 18. De la ora 15 la 15.30 va avea loc spectacolul "Cântec, joc şi voie bună din Carpaţi" al Asociaţiei Cultural-Educative "Zestrea Carpaţilor", iar de la 17 un concert de jumătate de oră al Corului de cameră Fiat Lux.

Tot duminică, de la ora 13.30, în sala de conferinţe a hotelului Royal va avea loc o dezbatere care va avea ca temă economia socială în România, la care intrarea va fi liberă.

Printre organizaţiile participante se numără Centrul Euroregional Pentru Democraţie, Federatia ONPHR (Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România), Centrul de Afaceri Master, Asociaţia Ackerman, Fundaţia Motivation România, Asociaţia Ex Nobili Officio, Fundaţia Ruhama, Asociaţia Corul Fiat Lux, Fundaţia Ecotop, Asociaţia Meşteşugarilor şi Comercianţilor Tradiţionali Rromi, Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, Asociaţia Agnulli Dei, Asociaţia Pentru Persoane cu Neurofibromatoză, Asociaţia Aspis, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România şi Liga Meşteşugarilor Rromi.

Turneul ONGFest a început pe 17 septembrie la Iaşi, se va finaliza pe 15 octombrie la Constanţa, campania fiind susţinută de Raed Arafat, Melania Medeleanu şi Adrian Despot.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON