URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Octombrie 2012, 15:53

Ne pleacă medicii: Înghesuială la târgul de joburi pentru medici şi asistenţi de la Ramada (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat în acest an la cea de a 12-a ediţie, MedPharm Careers, cel mai mare târg de locuri de muncă din Europa în domeniul medical şi farmaceutic şi-a deschis porţile joi la Hotelul Ramada, începând cu ora 13. MedPharm Careers care oferă, pe lângă joburi pentru medici şi asistenţi medicali, seminarii gratuite şi consultanţă de la recrutori.

Potrivit organizatorilor, în prima oră de la deschidere peste 100 de persoane au trecut pe aici în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Aplicanţii sunt majoritatea proaspăt absolvenţi ai facultăţilor de Medicină şi Farmacie - 60 de persoane, 15 dintre ei sunt medici, iar restul asistenţi medicali.

Media de vârstă a celor care şi-au depus CV-urile este între 30 şi 35 de ani. Candidaţii au optat pentru o gamă largă de specializări medicale, de la medicina generală, până la cardiologie sau chirurgie.

Practic, cei care trec joi pe la Ramada îşi depun CV-urile discută cu reprezentanţi ai târgului din alte ţări, după care, dacă sunt selectaţi, vor fi chemaţi la interviuri.

Medici, asistenţi medicali şi farmacişti pot opta la târgul MedPharm Careers pentru joburi în ţări precum Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia, Norvegia, Suedia şi Danemarca. Organizatorii pun la dispoziţie doritorilor aparatura necesară pentru înregistrarea de video CV-uri, pe care aceştia le pot apoi posta pe cea mai mare platformă de locuri de muncă din domeniul medical.

Candidaţii au posibilitatea să participe şi la seminarii de limbi străine ori de terminologie medicală şi vor primi şi sfaturi practice pentru adaptarea la munca în străinătate. Vizitatorii pot participa şi la seminarii gratuite care pun în discuţie diversitatea oportunităţilor de angajare şi de training în Europa, seminarii susţinute de dr. Grzegorz Chodkowski.

Oradea este cel de-al şaselea oraş din România unde este organizat în această toamnă MedPharm Careers, după Bucureşti, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş şi Cluj Napoca. Până la sfârşitul acestei luni, târgul va mai fi prezent în municipiile Baia Mare şi Timişoara.

Târgul de la Hotel Ramada este deschis până la ora 19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
sa merga la SOMAJ
nu sta 4 luni fara un venit, merge la Somaj. De ce platesc SOMAJUL ca sa l ridice cei care au nevoie !!!!
Postat 05 Octombrie 2012, 09:52 de @elena
DRUM BUN, ROMANIA nu a avut si nu are medici timpul o va dovedi .
medici sunt precum armele e naspa sa dormi cu o arma in casa inseamna crima 100%, ha, ha, ha, ha, DRUM BUN! Poate, poate o sa va rugati mai mult la D-zeu si nu va mai bateti joc de voi, amin ! te duc in spital si acolo te lasa sa mori, cobai !!!
Postat 05 Octombrie 2012, 09:48 de ma bucura acesta ves
Sa plece toti!
Lasati ca va raman toti notarii si avocatii!
Postat 04 Octombrie 2012, 19:45 de Victor
absolvent de medicina
Fiul meu a terminat facultatea de medicina cu medie mare. a luat nota mare si la licenta. Pana aici bine. Din data de 21 septembrie -data ex. de licenta- si pana in data de 25 noiembrie, fiul meu este un medic : fara serviciu , fara somaj indemnizat.Adica fara nici un leu.De angajat ca medic sau in sistemul sanitar nu poate pana nu ii vine diploma de licenta; dupa ce ia si examenul de rezidentiat nu mai are somaj, pt ca a intrat in sistemul deinvataman de rezidentiat. Angajarea de medic rezident se face de la 1 ianuarie 2013.Primul salariu il v-a avea in februarie. DECI CU CE SE POATE INTRETINE UN ABSOLVENT DE FACULTATE DE MEDICINA TIMP DE CEL PUTIN 4 LUNI????????????????????????????? As dori raspusuri sau/si comentarii pe aceasta tema. sa nu se mire nimeni atunci ca acesti tineri se gandesc de plecare din tara. .
Postat 04 Octombrie 2012, 18:21 de elena
*
Sa plece! In locul lor, dupa ani si ani de studiu nu as accepta sub nici o forma sa lucrez pe cateva sute de lei; si sa mai fiu si responsabil de viata oamenilor;
Postat 04 Octombrie 2012, 16:23 de 0m
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON