URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Martie 2014, 16:09

Ministrul Mediului a lăudat Eco Bihor pentru că scoate gaz din gunoaie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a vizitat marţi dimineaţă depozitul ecologic de deşeuri al Eco Bihor (subsidiara firmei maghiare Keviep), unde a lăudat noua instalaţie de biogaz obţinut din deşeurile aduse aici de firmele de colectare, instalaţie realizată după o investiţie de aproximativ un milion de euro a două companii private.

Conform explicaţiilor furnizate de managerul Eco Bihor, Pasztai Zoltan, în prezent această societate a închis deja una dintre cele 6 parcele ale depozitului întins pe 23,7 hectare.

"Din această celulă captăm biogazul produs prin descompunerea anaerobă a deşeurilor, care prezintă un conţinut de metan de 40% din volumul total. Din biogazul captat, un generator compus din două motoare, cu o putere de 250 kilowaţi oră fiecare, produce energie electrică şi energie termică, într-o cantitate de 0,5 megawaţi oră, ceea ce poate asigura electricitatea unei localităţi mici", a explicat managerul Eco Bihor, Pasztai Zoltan.

"Rareori am văzut exemple atât de pozitive în zona de business privat cu deşeuri, ca aici, unde se valorifică integral şi potenţialul financiar, şi cel energetic al deşeurilor", a spus ministrul Mediului, Korodi Attila.

Acesta a vizitat depozitul Eco Bihor însoţit de preşedintele CJ Cornel Popa (împreună cu care a şi tăiat panglica staţiei de biogaz) şi de cei doi vicepreşedinţi, Alexandru Kiss şi Ioan Mang, după ce la sediul Consiliului Judeţean semnase contractul de finanţare pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Bihor, ce presupune gestionarea de o manieră unitară, în întregul judeţ, a colectării, transportului şi depozitării deşeurilor din toate cele 101 municipii, oraşe şi comune bihorene.

"Sper ca prin implementarea Sistemului de Management Integrat a Deşeurilor, deşeurile ajunse aici (n.r. - la halda ecologică administrată în Oradea de Eco Bihor) să scadă cantitativ şi să crească cantităţile de deşeuri reciclabile colectate, dar şi energia produsă din celelalte tipuri de deşeuri", a mai spus ministrul Mediului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Dar cu poluarea paraului Paris cum ramane ?
Bine ca l-ati luat pe Pasztor ( ABA Crisuri ) la voi la Minister.Constat ca din Bihor sunt avansati in aproape toate cazurile numai INCOPETENTI,numai NON-VALORI. Cu rezolvarea propusa pentru depoluarea paraului Paris,ne-am lamurit de competenta si verticalitatea Dvs: adevaratii poluatori,agenti economici care activeaza si acum nestingheriti in zona strazii Santului,Spitalul Judetean,Hotel Silver,bloc locatari str,Salvarii...........acoperiti si protejati atat de ABA Crisuri,Compania de Apa Canal,APM Oradea cat si de Primaria Oradea prin primarul Ilie Bolojan.
Postat 26 Martie 2014, 16:30 de Adrian Platona
politicos
Baaaaa....ce politicos esti! Dute si batete-n piept. Enervatule...
Postat 26 Martie 2014, 11:59 de Gabi
Velentza
Titlu corect: Ministerul Mediului a laudat EcoBihor pentru ca scoate energie electrica din biogazul produs de deseuri! Slab articol! noroc cu pozele... Bravo EcoBihor!
Postat 26 Martie 2014, 10:10 de Prostul Mare
Si Attila poate !
Si Attila poate premia pe oradeni nu numai Mircea ! Ce oameni trimitem la Bucuresti oameni buni ? Astia ne-ar sterge si de pe harta Romaniei daca ar putea .
Postat 25 Martie 2014, 22:46 de politicos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON