"La noi e problema numărul 1: dacă să investim sau nu într-o zonă protejată. Pe noi ne interesa dacă ei construiesc sau nu şi am aflat că au aproximativ 60.000 de locuri de cazare într-o zonă cu 10.000 de locuitori", a declarat Cornel Popa.
Totodată, şeful judeţului a aflat de la italieni că sunt vizitaţi anual de 160.000 de turişti tocmai pentru că zona este una protejată. "Şi la noi ar trebui să se întâmple asta", a spus Popa.
Drept urmare, preşedintele a decis să înfiinţeze la CJ o comisie care să facă o temă de proiectare pentru Padiş, comisie din care ar urma să facă parte arhitectul Cosmin Falub, arhitectul şef al CJ Bihor, Maria Şimon, şeful Administraţiei Parcul Naţional Apuseni, Alin Moş, şi alţi activişti din domeniul mediului.
Practic, rolul comisiei va fi să stabilească unde şi cum se poate construi în Padiş, astfel încât natura să fie protejată, dar zona să aibă o infrastructură turistică. "Eu îmi doresc să dezvoltăm cât mai mult zona, dar nu ştiu unde vom avea voie", a spus preşedintele CJ Bihor, adăugând că probabil chiar săptămâna viitoare comisia nou-înfiinţată va merge în Padiş, pentru o primă evaluare a zonei.
Popa îşi doreşte, totodată, să facă o strategie de dezvoltare pentru Munţii Codru Moma, aflaţi "peste drum" de Munţii Apuseni.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.