URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
16 Martie 2012, 13:33

Copiii orădeni, îngrijiţi în două noi creşe (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Viceprimarul Oradiei Biro Rozalia şi şefa Administraţiei Social Comunitare Oradea, Zita Koncsek, au prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, situaţia creşelor din municipiu. Această prezentare a fost ocazionată de faptul că, recent, s-au deschis două noi creşe în Oradea, iar la o alta s-a mai înfiinţat o grupă.

Astfel, la Creşa nr. 8 "Căsuţa Piticilor", de pe strada Mihai Viteazul nr. 6, s-au terminat lucrările de extindere, centrul având acum încă 20 de locuri disponibile.

Creşele nou-înfiinţate sunt cea cu nr. 12 de pe strada Poieniţei (unde a fost sediul Direcţiei de Sport) şi Creşa nr. 11 "Sfântul Iosif", de pe strada Traian Lalescu, amenajată într-o clădire primită gratuit de Primărie de la Parohia Romano-Catolică "Sfântul Iosif".

La creşa nr. 11 sunt îngrijiţi 30 de copiii, iar la cea de pe strada Poeniţei 40 de copii. Ambele sunt amenajate modern, cu săli de joacă, dormitoare, săli de mese, toalete, toate pe măsura picilor. Evident, n-au fost uitate jucăriile şi alte obiecte necesare în derularea părţii educative din creşe.

"Analizând cererile depuse şi în aşteptare, am văzut că în cartierele Rogerius şi Nufărul sunt cele mai multe cereri. Asta înseamnă că, dacă ne vom gândi să facem noi creşe, în aceste două cartiere ar trebui să le înfiinţăm", a declarat viceprimarul Biro Rozalia.

În total, cele 12 creşe din Oradea au o capacitate totală de 427 de copii. Numărul total al copiilor înscrişi este de 543, diferenţa fiind explicată prin faptul că nu toţi copiii merg în fiecare zi la creşă, deci niciodată nu se întâmplă să se atingă capacitatea maximă a creşei. Totodată, ASCO mai are 623 de cereri în aşteptare, adică depuse de părinţi pentru anii următori, ca să fie siguri că micuţii lor vor avea unde fi îngrijiţi.

Viceprimarul Biro Rozalia a mai spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că municipalitatea va lansa, din aprilie, un program menit să ajute familiile monoparentale, respectiv pe cele cu mai mulţi copii. "În Orăşelul Copiilor, de două ori pe lună, vinerea între orele 16 şi 19, părinţii îşi vor putea lăsa copilul în grija pedagogilor, gratuit", a explicat Biro. În acest interval, pedagogi angajaţi de Primărie vor îngriji copiii, care vor fi împărţiţi pe grupe de vârstă.

ASCO are în evidenţă circa 290 de familii monoparentale şi peste 1.200 de familii cu cel puţin doi copii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ce minciuni baga in ei
daca nu ar exista acest sistem nenorocit sigur am naste mai multi copii, bine zic munteni ce scoala si gradinita :bolii si minciuni eventual :)) mai sanatosi eram fara atat stres si coruptie, scalvie si iobagie traim. Boieri eru culti pe vremuri mai prosti ca tarani ca nu stiu nimic sa faca :))))
Postat 16 Martie 2012, 14:33 de saraci cine stie
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON