URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Martie 2012, 12:56

Bihorel şi-a premiat laureaţii: Cseke Attila, desemnat bihoreanul anului 2011 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorel şi-a premiat, miercuri seară, laureaţii pe anul 2011, într-un show desfăşurat la Hanul cu Noroc, la care au participat 150 de persoane, politicieni, oameni de afaceri, avocaţi, poliţişti, procurori, şefi de instituţii, ziarişti, artişti, colaboratori sau, pur şi simplu, prieteni de-ai BIHOREANULUI.

În cursul unei festivităţi care a durat o oră şi jumătate, simpaticul personaj, "personificat" de Mircea Chirilă, a distins 21 de invitaţi cărora, pe lângă obiectele simbolice specifice premiilor date, le-au fost oferite şi trofee de cristal care să le amintească de momentul special.

Între laureaţi s-a numărat primarul Ilie Bolojan, care a primit o lopată portocalie, să aibă cu ce merge data viitoare la deszăpezire, precum şi o umbrelă cu sigla PDL, ca să se apere de viscol. Au mai primit premii, pentru ei sau pentru alţii, în persoană sau în lipsă, prefectul Gavrilă Ghilea, subprefectul Adelina Coste, managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, şeful Poliţiei, comisarul şef Adrian Bucur, prim-procurorul Viorel Gavra, liderul UDMR Alexandru Kiss, mai tinerii politicieni Horea Vuşcan şi Călin Miron, directoarea economică de la CAO Kuntz Aniko, senatorul Ioan Mang, dar şi cei doi foşti competitori la funcţia de rector, Cornel Antal şi Gheorghe Ionescu, şi alţii.

O noutate absolută a fost premiul "Fraierul Anului", acordat inginerului Alexandru Avram, fost angajat al Companiei de Apă, al cărui "păcat" a fost că şi-a îndeplinit corect atribuţiile de serviciu, trezindu-se în schimb concediat.

Cel de-al doilea premiu special - de altfel, singurul care a fost "pe bune" - a fost cel de "Bihoreanul Anului", acordat senatorului Cseke Attila, fost minstru al Sănătăţii, pentru meritul de a fi început descentralizarea spitalelor, dar mai ales pentru faptul că a direcţionat fonduri importante către spitalele din Bihor, dovedind astfel că, "deşi ungur, este un bun român".

Amfitrionul serii, Mircea Chirilă, directorul BIHOREANULUI şi "încarnarea" lui Bihorel, a fost acompaniat, ca la nuntă, de "highighişi", care şi-au adaptat repertoriul la specificul premiilor, trecând, de pildă, de la ceardaşuri dedicate UDMR-ului la muzică evreiască atunci când a venit rândul fostului viceprimar Gheorghe Carp să-şi ia premiul.

Ca să nu le stea premiile în gât, invitaţii au fost îmbiaţi cu bucate alese şi băutură tradiţională, pregătite de Hanul cu Noroc şi Forum Continental, după care cei mai rezistenţi au rămas la un chef de pomină care a durat până aproape în zori.

Lista completă a celor "pedepsiţi", în ce au constat premiile şi cum au reacţionat premiaţii, puteţi vedea într-o emisiune specială care va fi difuzată în curând la TVS, dar şi citind un material amplu care va apărea în ediţia tipărită de luni a BIHOREANULUI.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
mai
CENZURAT
Postat 04 Martie 2012, 20:49 de da
@Oradeanul
udemeristu', nici in visele tale cele mai roz nu crezi asta.ceke, iresponsabilul, e cel care a inchis spitalelele, lasand fara asistenta medicala un mare nr de oameni dupa care a dat bir cu fugitii.
Postat 03 Martie 2012, 19:41 de ABET
viitorul primar
Viitorul Primar al Oradiei va fi domnul Cseke, fara nici o problema. Dupa 100 de ani o sa avem un primar adevarat, Rimler Carol al II-lea.
Postat 03 Martie 2012, 19:21 de Oradeanul
Minte sa diploma
Da-le minte Doamne daca ai cui...daca nu da-le macar o DIPLOMA!
Postat 03 Martie 2012, 16:35 de nu conteaza
exact ca pe vremea lui Ceausseu si poporul racnea de foame :))))
voi nu intelegeti nu fac de cat sa spele banuul public nicidecum nu va ajuta pe voi ca au bagat banii in buzunar, aveti banii ca sa beneficiati de elle daca nici hrana sanatoasa nu va lasa sa mancati, cum puteti fi asa de orbi!!!! asta e un ........ ca totii dealtfel , de banii investiti cumpara vitamine si ajuta poporul sa fie sanatos, dar nu poporul e vaca de muls si sangele se muge fara prostime nu exista sange risipit ! Ei va risipesc taxele, aveti stomacul gol ca ei sa faca camapanie politica :)))))) ce fraieri!
Postat 03 Martie 2012, 10:37 de ce prosti
show
:)) L-au cocotzat pe nea Chirila pe scandurile alea, sa fie si el .....in rand cu lumea.
Postat 02 Martie 2012, 08:45 de bolojam
replica la articol
Spectacol grotesc a fost toata decernarea acestor premii ,dupa ce tot anul 2011 improsti cu KAKATH o persoana pe urma o chemi sa-i acorzi premiu ,binenteles ca-si plateste consumatia si tacimul la masa ca altfel nu -l chemi ,asa te pui bine cu toata lumea buna ,cu Puterea ,cu Opozitia ,cu directori de deconcentratele ,cu hotzi patroni,cu capitalistii singerosi ai Bihorului si pui de o caterinca si o petrecere pe seama poporului prostit de asa zisa presa libera bihoreana,HAI SICTIR!:))=))Era de gindit de ce aseara nu se afla directorul saptamanalului Bihoreanul domnu Mircea Chirila la TVS la emisiunea lui Cristian Haragos ,,Editia de Seara `` unde trebuia ca sa prezinte saptamanlul Bihoreanul de saptamina aceasta?Noah toate bune si frumoase dar nimic la locul lor aici in Bihor!:))=))Speram , credeam ca ,,Bihoreanul `` saptamanalul tine cu astia mai oropsiti de soarta din Bihor ,da nu este sa fie asa!.Presa a 4 putere in stat de santajat si mancat KAKATH ,asta este ,noi astia prostimea dam bani pe ziare care ne manipuleaza bine !:))=))Romanul Simplu este curios daca o sa lase comentariul la articol si nu-l vacenzura redactia Bihoreanul!.Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 01 Martie 2012, 15:40 de Romanul Simplu
Cine e mai penibil ?
Bihoreanul a luat, cu aceasta ocazie, premiul 'penibilitatea deceniului'. Mai grava este insa penibilitatea de care au dat dovada, inca odata, invitatii care au raspuns organizatorilor, in loc sa stea acasa si sa se ocupe de famile. Dar ce conteza cand marea lor majoritate, fiind tot mai adancita in politica, isi sacrifica familiile in favoarea unei 'convorbiri' cu 'simpaticul secolului oradean', Mircea Chirila. Altfel spus, s-au adunat 'gibonii judetului'.
Postat 01 Martie 2012, 15:06 de Carp III
Marea Orgye :(
Proletarul din mine am impresia in momentul asta ca toti astia doar is niste buni jucatori de teatru, rad, se distreaza impreuna, mai ieri la amiaza se improscau, aseara se tzucau, iar azi au reluat-o cu fortza. vuscan de ce nu l-a invitat aseara personal pe bolojanu la teveu ? scutea ziaristii de un drum la cafenea... Ala de la tokes cum de nu a intors capu la chis sanyi ?! Astia au cartile de munca la Vulcu, numai ca nu au timp de reprezentatie si la ora aia. Concluzia intalnirii: Mancat bine, ragait puternic, si spectacolu continua ....
Postat 01 Martie 2012, 14:22 de Georgel Gorgeus
prs
da unde ii sefu tarle:)))))????????
Postat 01 Martie 2012, 14:05 de oradeanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON