URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 August 2013, 12:32

Tabără Junior Ranger pentru elevii bihoreni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 5-10 august 2013, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a organizat, printr-un proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, tabăra Junior Ranger "Valea Iadului", la care au participat 15 elevi câştigători din şcolile municipiilor Oradea şi Beiuş, dar şi din comunele Curăţele şi Bulz.

Tinerii au fost cazaţi în corturi la cantonul Murgaşu din aria protejată Valea Iadului. Aceştia au facut trasee zilnice, parcurgând zeci de kilometri, au vizitat Cascadele Vălul Miresei, Ieduţului, Iadolina, Miss, şi au urcat până la altitudinea de 1500 m pe vârful Gruiul Ursului.

Tinerii au fost împărţiţi în echipe (Smile, Salvatorii, The Girls, Master Rangers) şi au concurat pentru titlul de cea mai bună echipă şi cel mai bun Junior Ranger.

Participanţii au învăţat tehnici şi metode de orientare pe trasee, li s-a explicat importanţa echipamentului, identificarea urmelor de animale, recunoaşterea speciilor din ariile protejate, necesitatea protecţiei mediului, colectarea selectivă a deşeurilor, etc.

În final, câştigătoare a fost declarată echipa Smile, formată din Boc Iulia, Filip Paula, Dinu Miruna şi Blaga Georgiana. Premiul de cel mai bun Junior Ranger a fost împărţit între tânărul cercetaş Lucaciu Alex din Oradea şi eleva Filip Paula-Alexandra din comuna Bulz.

"Noi credem că toţii tinerii pot fi consideraţi câştigători în urma participării la tabăra Junior Ranger 2013", a concluzionat Mihai Togor, preşedintele Aqua Crisius.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON