URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
27 Ianuarie 2012, 12:20

Dramă în lumea sportului: antrenorul de karate Pavel Vancea s-a sinucis!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lumea sportului bihorean este cutremurată de o veste şocantă: preşedintele clubului Universitatea UAMT Agora Oradea, cunoscutul antrenor de karate tradiţional Pavel Vancea, totdată secretar al Asociaţaiei judeţene Sportul pentru toţi, s-a sinucis prin spânzurare în fântâna din curtea propriei locuinţe.

La 47 de ani, Vancea era nu doar un reputat antrenor de karate, dar şi antrenor secund al lotului naţional al României, întemeietor şi preşedinte al clubului sportiv Universitatea UAMT Agora Oradea, preşedinte al Asociaţiei judeţene de karate tradiţional şi totodată secretar al Asociaţiei "Sportul pentru toţi". Fost sportiv de performanţă, multiplu laureat, Vancea s-a remarcat prin faptul că în 1993, a devenit primul român campion mondial de karate, urmând să-şi adjudece mai apoi şi titlul european.

Sinucidere cruntă

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Pavel Vancea s-a spânzurat aruncându-se în fântâna din curtea casei sale, situată în localitatea Săldăbagiu de Munte, aproape de Oradea.

Echipajul SMURD, chemat de urgenţă, nu a mai putut face nimic pentru bărbat. "La faţa locului s-au deplasat un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 care au acţionat cu mijloacele din dotare pentru scoaterea corpului neînsufleţit din puţul adânc de aproximativ 4-5 metri. Din nefericire, echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru bărbat, constatând decesul acestuia", a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de criminalişti ai Poliţiei Bihor, care efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs tragedia. Primele indicii arată că este exclusă varianta unui omor. De altfel, poliţiştii au găsit şi un bilet despre care se presupune că a fost lăsat de antrenor înainte să-şi curme viaţa.

Vestea e cu atât mai surprinzătoare cu cât Pavel Vancea era cunoscut ca fiind o fire optimistă şi era împlinit în plan familial, fiind căsătorit şi având doi copii. De asemenea, în plan profesional era un antrenor deosebit de respectat, căutat de elevi şi cu bune rezultate la activ.

Şoc în lumea sportului

Ultima sa apariţie publică a fost pe data de 14 ianuarie, când a condus gala laureaţilor clubului sportiv Universitatea UAMT Agora Oradea, desfăşurată la Casa Tineretului. Cu acel prilej, Vancea s-a plâns de dficultăţile finnanciar ale cubului. "2011 a fost un an greu din punct de vedere financiar. Nu ştiu ce va fi în 2012, dar datoria noastră este să privim înainte şi să facem totul la maxim", a declarat atunci preşedintele cubului.

Vestea i-a tulburat pe apropiaţi şi pe cunoscuţii din lumea sportului. "Sunt consternat. E ultimul om la care m-aş fi aşteptat să apeleze la un asemenea gest. Îl respectam şi de multe ori l-am dat exemplu. Era un copil cu suflet bun, optimist, dădea încredere şi celor din jur, nu ştiu ce a putut să-l ducă la acest gest extrem. Dar, ca sportiv, indiferent care ar fi fost problemele, n-ar fi trebuit să apeleze la aşa ceva. Pierdem un coleg şi un om respectat de toată lumea, un sportiv şi antrenor model pentru elevii săi", a declarat Ionel Bungău, directorul CS Crişul Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@asdf
@asdf... mda... prostia si incultura ta predomina... doar ca acum esti si agramat. Daca te plingi ca ti-e greu la tras / impins tomberonu' de gunoi sa nu dai vina decat pe tine... Decat sa intrebi aiurea " cine l-a sinucis pe asta? si de ce?"... mai bine conserva-ti energia cu o carte de colorat sau un dex... evident din articol nu ai dedus nimic handicapat mintal ce esti.
Postat 28 Ianuarie 2012, 23:04 de gigi
suicid
iata ca Pali a fost atat de slab psihic. asta e viata. uneori problemele te doboara dar nu trebuie sa recurgi la asa ceva.
Postat 28 Ianuarie 2012, 18:51 de @asdf-boul analfabet
boule
gigi ia l de mina pe tizu tau si mergeti la oi si mai da te in ma ta de manelist "inculturist", mare pacat ca nu te o "sinucis" cineva pe tine ca esti asa de prrrrost ca bubui ...
Postat 28 Ianuarie 2012, 01:09 de asdf
in memoria lui Pali
si probabil el ar zice.....the show must go on.....
Postat 27 Ianuarie 2012, 23:49 de of
in memoria lui Pali
in fine...vad ca nu pot inserta un link... queen-we are the champions...RIP
Postat 27 Ianuarie 2012, 23:46 de of
in memoria lui Pali
toate cunostintele si toti prietenii ii dedicam........... ?v=KFfCKy0nKr0......RIP
Postat 27 Ianuarie 2012, 23:44 de of
@asdf
@asdf.... esti incult baiete. cre' ca ti-ai picat bacu. nici nu ai habarn care-i diferenta dintre crima si sinucidere.
Postat 27 Ianuarie 2012, 23:14 de gigi
BTW
cine l a sinucis pe asta? si de ce?
Postat 27 Ianuarie 2012, 22:15 de asdf
pentru "poate.."
te-as ruga sa nu il vorbesti de rau, pacate avem cu totii dar ale lui nu au fost astea, antrena copilasi dinr-o scoala generala, am fost si eu unul dintre ei cand e inceput, si nu a fost asa, probabil a fost coplesit de probleme si asta a fost.. SA II FIE TARANA COMERCIALA !!!
Postat 27 Ianuarie 2012, 20:37 de sergiu
:(((
DUMNEZEU sa -lodihneasca in PACE!!! A fost UN OM MARE !!! elevii sai din PALEU: ROLY si BALINT !!!!!
Postat 27 Ianuarie 2012, 18:35 de molnar jozsef
R.I.P.
:((
Postat 27 Ianuarie 2012, 16:22 de i.perei
:(((
Dumnezeu sa il odihneasca in pace,asta este o lege nescrisa in viata,ca mereu un om cu un sufet curat si cu o inima buna trebuie sa sufere in viata. :((((( mi se rupe inima si imi vine sa plang,lam cunoscut personal pe acest domn,nu pot sa realizez de ce a recurs sa faca urmatorul pas :(( R.I.P Vancea
Postat 27 Ianuarie 2012, 14:25 de :(((
Incredibil!
Sa-ii fie tarana usoara!
Postat 27 Ianuarie 2012, 13:58 de Ovi Pop
poate...
sa fie oare blestemele atator fete pe care le-a hartuit sexual pe la clubul lui, sub pretextul ca "le antreneaza" ? :) who knows ?
Postat 27 Ianuarie 2012, 13:47 de blow jaw
io
R.I.P.
Postat 27 Ianuarie 2012, 13:00 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON