URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Mai 2012, 11:49

500 de motociclişti din Ardeal vor mărşălui pe şoselele bihorene în week-endul următor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar două săptămâni de la deschiderea oficială a sezonului motociclistic 2012, în judeţul Bihor cluburile motociclistice Hawks (Sălard), Black Eagles (Oradea) şi White Wolves (Oradea) vor organiza primul mare marş motorizat al anului.

Potrivit organizatorilor, marşul "Împreună pentru Bihor" se va desfăşura în cadrul campaniei "Respectul în trafic salvează vieţi", în perioada 11 - 13 mai, şi va reuni nu mai puţin de 500 de bikeri ardeleni.

La eveniment şi-au confirmat deja participarea motociclişti din judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj şi Arad care vor face împreună turul judeţului pentru a mărşălui în final, duminică la amiază, pe şoselele orădene.

Respectul salvează vieţi

Scopul acţiunii din week-endul viitor este de a atrage atenţia asupra comunităţii moto în Bihor şi a conştientizării tuturor participanţilor la trafic asupra existenţei motocicliştilor pe drumurile publice.

"Numai prin organizarea unor astfel de evenimente conducătorii auto vor acorda o mai mare atenţie motocicliştilor în trafic, mai mult respect, evitând astfel producerea unor evenimente auto cu victime motociclişti", a declarat Dan Todoran, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al clubului White Wolves.

Marşul motociclistic va porni vineri la ora 10, din parcarea magazinului Real 2 pe ruta: Oradea, Săcuieni, Valea lui Mihai, Marghita, Pădurea Neagră, Aleşd, Oradea şi Sânmartin cu loc de campare în Băile 1 Mai unde motocicliştii vor şi înopta.

Sâmbătă la ora 11, coloana va porni pe direcţia Oradea, Aleşd, Borod, Roşia, Beiuş, Cociuba, Salonta, Mădăras cu revenire în municipiul reşedinţă de judeţ şi sosire în Băile 1 Mai.

În cea de-a treia zi a evenimentului, motocicliştii vor pleca la ora 11 spre Oradea pentru un tur al oraşului pe străzile: Nufărul, Dimitrie Cantemir, Independenţei, Magheru, Ştefan cel Mare, Transilvaniei, Dacia, Decebal, Calea Aradului, Oneştilor, Tudor Vladimirescu, Piaţa Unirii, Calea Clujului, Seleuşului şi Bumbacului.

Coloana va reveni în jurul amiezii în Băile 1 Mai unde sunt aşteptaţi toţi pasionaţii de motociclete. Evenimentul va lua sfârşit în mod oficial la ora 15 când motocicliştii vor porni către casele lor.

Acţiunea din perioada 11 - 13 mai se bucură de sprijinul şi colaborarea Inspectoratulului Judeţean de Poliţie Bihor. Pentru a preîntâmpina orice evenimente nedorite şi pentru a putea interveni rapid în caz de nevoie, pe lângă vechicolul A-Car de remorcare a motocicletelor avariate, organizatorii vor pune la dispoziţia participanţilor la marş o ambulanţă care va însoţi permanent convoiul aflat în mişcare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@alex
si cand iti vine sa-ti turezi motorul sau sa tai calea unui sofer, nu uita ca noi suntem mai multi ca voi si nu trebuie sa purtam casca si haine cu protectii speciale. odata tot o sa gasesti un nebun sau un betiv cu 4 roti care sa te trimita de pe motor in scaunul cu rotile. daca tu insuti n-ai grija de tine, fii sigur ca nici altii nu o sa aiba.
Postat 08 Mai 2012, 19:09 de xfiles`
@alex
nu sunt "cativa" ci majoritatea. si nu vrem sa ne respecte pe noi ci vrem sa respecte regulile de circulatie. eu unul m-am saturat sa discriminez pozitiv motociclistii doar pentru ca ei au numai 2 roti si nu sunt protejati de o caroserie. daca vor sa simta placerea de a zbura pe 2 roti, atunci sa-si asume si riscurile si sa nu le transfere catre noi, astia mai putin curajosi care preferam siguranta unei masini. mai toate marsurile de genul asta lalaie despre respect, ajutor, blablabla pentru cei pe 2 roti. SA VA FIE FOARTE CLAR: IN AFARA DE RESPECTAREA CU STRICTETE A REGULILOR DE CIRCULATIE, NU VA DATORAM ABSOLUT NIMIC ! PE CAROSABIL SUNTEM TOTI EGALI! iar daca voi nu intelegeti asta, n-aveti decat sa donati organe in continuare, nu ne deranjeaza.
Postat 08 Mai 2012, 18:56 de xfiles`
PENTRU TOTI DE MAI SUS!!!
1. Nu generalizati!!! Daca sunt cativa idioti cu motoare care fac pe smecherii pe strazi nu inseamna ca asa sunt toti. 2. Uitativa toti ce atitudine aveti. Cum vreti sa va respecte motociclistii pe voi, din cauza unora ca voi mor motociclistii .(daca as avea motor primul lucru care l-as face as merge acuma acolo unde stati si as tura motorul sa va sara creierii din cap pentru ce ati scris mai sus) 3. Datorita oamenilor ca voi e romanie acolo unde e si niciodata nu o sa ajunga niciodata o tara civilizata.(vedeti in alte tari ce insemana respectul intre motociclisti si soferii auto).
Postat 07 Mai 2012, 21:09 de alex
aa
donatorii de organe
Postat 07 Mai 2012, 08:17 de aa
Au aparut pe centura////
Vreau sa mentionez ca stau aprope de centura orasului, zona Iosia, dupa orele 22.00 in fiecare seara se aud motoare turate, banuiesc ca isi exerseaza talentul, asa ca orice marsh este inutil, deja i am descoperit si asa. Pacat de acesti baieti....
Postat 06 Mai 2012, 23:06 de Oradean
respect?
maimutele astea vor respect in trafic? sa aiba moartea respect pt voi, singurul lucru pe care l ati putea face in afara de mersul intr o singura roata ca sa va puteti rupe gitul mai repede e sa semnati actele de donatori de organe...
Postat 06 Mai 2012, 19:11 de ch
respest?
maimutele astea vor respect in trafic? sa aiba moartea respect pt voi, singurul lucru pe care l ati putea face in afara de mersul intr o singura roata ca sa va puteti rupe gitul mai repede e sa semnati actele de donatori de organe...
Postat 06 Mai 2012, 19:11 de ch
donatori de organe
fiecare zi in care unul de-al vostru o mierleste nasol de tot, e o zi de sarbatoare pentru mine. rest in pieces!
Postat 06 Mai 2012, 15:59 de xfiles
svf donatori de organe
svf de donatori de organe! stau in capat la horea si ori de cate ori vine cate unu de-al vostru si isi tureaza sandramaua, se aude pana pe triumfului! intr-o vreme statea aici un echipaj de la circulatie cu radarul, dar de anul trecut nu l-am mai vazut. n-aveti respect nici pentru cei care locuiesc in oras, nici pentru ceilalti participanti la trafic. ce sa mai vorbesc de faptul ca unii dintre voi aveti un fix cu mersul cate doi pe banda, sa nu va poata depasi nimeni. sau ca orice ra.hat de 15-16 ani cu moped se crede motociclist.
Postat 06 Mai 2012, 15:56 de xfiles
chestionar
Astia se baga iar in seama, pai sa vedeti cum te umple de respect un motociclist in trafic daca si scuteristii depasesc si sunt agresivi, ei cer exact ce nu ofera ei, sau contrariul a ceea ce fac in trafic, sub obladuirea handicapatilor intelectual de la militia rutiera!
Postat 06 Mai 2012, 12:23 de pieton
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON