URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 August 2013, 12:37

Voluntarii fundaţiei Amia au renovat secţia de copii a Spitalului TBC (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cu desene pe pereţi, cu saltele noi pe paturi şi chiar cu un televizor în saloane, copilaşii care sunt internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie au de acum zile ceva mai frumoase. Pe lângă că îşi petrec timpul liber îngrijind şi jucându-se cu copiii internaţi, voluntarii fundaţia Amia Suflet de Copil au renovat întreaga secţie.

"Pentru că în foarte multe cazuri perioada de spitalizare pentru copii este foarte lungă, ajungând şi la câteva luni, ne-am gândit să facem ceva ca să fie puţin mai plăcută şederea lor aici. Am renovat etajul secţiei, unde sunt patru saloane, sala de tratament şi spaţii comune. Am pictat pe pereţi personaje din desene animate şi am dotat secţia cu o canapea de examinare pediatrică, câteva saltele noi, le-am cumpărat două televizoare LED să se poată uita la desene animate", a explicat, vineri, într-o conferinţă de presă, Alina Crainic, reprezentanta fundaţiei. Întreaga investiţie a fost susţinută din donaţii şi sponsorizări, care se ridică la suma de 12.500 de lei.

Voluntarii Amia cunosc foarte bine situaţia copiilor internaţi la TBC, căci de mai mult timp vin în acest spital şi îşi petrec timpul liber cu copiii bolnavi, la fel cum, de altfel, fac şi cu copiii din alte spitale din Oradea.

Iniţiativa fundaţiei a fost lăudată de Ovidiu Laurean Pop, managerul Spitalului Municipal, care administrează şi Spitalul de Pneumoftiziologie, şi de doctoriţa Marilena Crişan, specialist în pneumologie. Aceştia au precizat, însă, că micuţii bolnavi de TBC au nevoie de un spaţiu nou, în care să poată fi separaţi copiii bolnavi de cei suspecţi. "Încercăm să oferim condiţii şi mai bune copiilor, printr-o relocare a lor. Cu înţelegerea autorităţilor, o să găsim o soluţie", a precizat Laurean Pop.

Pe de altă parte, dr. Marilena Crişan a declarat că este îngrijorată nu de numărul de cazuri de tuberculoză, ci de formele din ce în ce mai grave la vârste tot mai mici. "Ne-ar bucura dacă ar fi la fel de important pentru cei care trebuie să ne ajute şi să ne ofere fondurile necesare", a spus medicul, precizând că face referire la Ministerul Sănătăţii şi la întreg sistemul de sănătate din România, bolnav de o gravă subfinanţare.

În primele şase luni din acest an, în Bihor 18 copii au fost trataţi de tuberculoză, din care 6 în formă gravă. Alţi 240 de copii au beneficiat de tratament de chimioprofilaxie, adică preventiv pentru apariţia şi răspândirea bolii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
doamne ajuta
Multumim acestor adevarati voluntari .
Postat 26 August 2013, 09:16 de nichita
bravo lor
Cinste lor . Asta da exemplu de voluntariat . Cand o sa vedem iubitorii de caini ca aduna cacatii cainilor de prin parcuri si de pe strazi ?
Postat 26 August 2013, 09:14 de balint
bravos
Bravos fundatiei si celei ce o conduc pt. binele pe care il infaptuiesc dar si pt. munca lor. Dumnezeu nu ramane dator.
Postat 24 August 2013, 21:46 de eugen
felicitari!
felicitari fundatiei Amia!!!
Postat 23 August 2013, 21:53 de bm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON