URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
08 Octombrie 2011, 16:18

Varga vrea să discute cu Ritli programele de prevenire şi combatere a afecţiunilor oncologice de care suferă femeile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Statisticile prezentate într-o carte scrisă de însuşi şeful Comisiei prezidenţiale de sănătate publică, Cristian Vlădescu, în colaborare cu europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, dar şi faptul că ea însăşi a trecut prin spitalele româneşti după ce i-a fost diagnosticată o formă de cancer, deputatul PNL Bihor Lucia Varga şi-a făcut o adevărată platformă din faptul că în România nu există niciun program naţional de screening pentru depistarea cancerelor mamare şi de col uterin.

"Avem cea mai mare rată de mortalitate din Uniunea Europeană provocată de cancerele specifice femeilor, cancerul mamar şi cancerul de col uterin. În UE media bolnavelor cu asemenea afecţiuni este de 3,32 cazuri la 100.000 de locuitori, la noi este de 13,73 cazuri la 100.000 locuitori", a spus Lucia Varga într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Ea a adăugat, de asemenea, că în fiecare an, în România, se înregistrează 3.000 de noi bolnave cu cancer la sân şi de col uterin, dar depistarea bolii se face de obicei în stadii avansate, tocmai din cauză că femeile nu beneficiază de un program naţional de screening.

Din acest motiv, Varga a anunţat că i-a adresat o interpelare pe acest subiect ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, de la care doreşte să ştie dacă la viitoarea rectificare bugetară s-au alocat fonduri în acest scop, sau dacă se vor aloca în bugetul pe anul viitor.

Totodată, Lucia Varga a spus că doreşte să aibă şi o întâlnire personală cu ministrul, pentru a-i înmâna chestionarele prin intermediul cărora numeroase femei s-au pronunţat în favoarea demarării programelor naţionale de screening. "Am făcut numeroase acţiuni în colaborare cu departamentul de sănătate al PNL, acţiuni de voluntariat prin care am oferit multor oameni posibilitatea să li se măsoare tensiunea sau glicemia, iar cu aceste ocazii au completat chestionare prin care şi-au exprimat dorinţa pentru asemenea programme de screening", a explicat Varga.

În fine, deputatul liberal a precizat că cere ajutorul şi colegelor din celelalte partide, deoarece "atunci când este vorba despre sănătate nu ar trebuie să existe divergenţe politice".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
e dezastru ce traim
o doare pe asta in KUUUURR de altele :))) nu stiu cum sa prinda pesti in lac SECAT :)))) IUBESTETE PE TINE CA SA I POTI iubi si pe altii-BUNUL SIMT :)) EGOISMUL este o calitate nu un defect.La cum arata asta nu se IUBESTE pe EA :))))))) nu i admirati pe cei care se sacrifica nu merita incurajati.Sufletul te vindeca nu SACRIFICIUL, ritualul social.
Postat 09 Octombrie 2011, 19:36 de anka
Epoca ”verde-portocalie”. Ep. Grija fata de cetăţeanul român.
1. Pe când un program naţional eficient de prevenire, depistare din fază incipientă şi combatere a sărăciei generate de factorii politici aflaţi la guvernare şi găştile lor de interese? Cu un asemenea program incidenţa cazurilor de: a) cancer specifice femeilor, b) familii cu copii minori destrămate, ar mai fi tot aşa de mare? 2. În guvernarea Tăriceanu, în calitatea dvoastra de: membru al guvernului, şefă a O.F. P.N.L. Bihor si de preşedinte al ONG-ului ”Femei pentru femei”, câte întâlniri personale aţi avut cu directorul DSP Bihor, actualul ministru al sănătăţii, pe această temă? Ideea este ca atunci când USL-ul va fi la guvernare, să fţi tot așa de activă/”amazoană”/"paprika" (în sensul bun al cuvântului) precum sunteţi, acum, în Opoziție.
Postat 09 Octombrie 2011, 15:20 de stefan
teorie ca practica e simpla:)))
trebuie spalati banii publici, traiti normal, radeti, munciti faceti sex dar nu uitati sa IUBITI si uitati de sisitem. STIATI ca cuvantul cimitir vine de la greci si inseamna DORMITOR? :)) nu exista cancer exista sistem medical, asa trebuie sa ganditi , serios s au inmultit medici in locul sobolanilor, am inebunit!!!!!!!!!!!!!!
Postat 09 Octombrie 2011, 09:55 de anka
Musca asta si bazaitul ei enervant !
,,Totodată, Lucia-[Ana] Varga a spus că doreşte să aibă şi o întâlnire personală cu ministrul...'' Stiam ca-i o [...], da' nici chiar asa ! De ce nu cu soferul ministrului ?! Sau cu portarul ?! Ca cine se aseamana, se aduna ! Femeia asta n-are pic de bun simt, dar nu are nici un minim respect nu pt. ea (ar fi culmea !), ce pt. institutia din care (vremelnic !) face parte, Camera Deputatilor ! Are/n-are treaba, ea e acolo, enervanta precum o musca ! Doar-doar....
Postat 09 Octombrie 2011, 09:25 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON