URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Februarie 2012, 17:31

Sute de orădeni s-au mobilizat pentru a-i transmite, de ziua lui, gânduri bune unui tânăr grav bolnav

Apropiaţii unui tânăr grav bolnav, Sebastian Iftimi, au iniţiat o campanie de strângere de mesaje de bine, cu scopul de a-i face ziua de naştere mai frumoasă. Sebastian a împlinit joi 26 de ani şi suferă de anemie aplastică, o boală foarte gravă pentru a cărei tratament este nevoie de un transplant cu celule Stem.

Circa două sute de persoane s-au mobilizat pentru a-i trimite lui Sebastian gânduri de bine, mesaje care i-au fost prezentate joi, chiar în ziua în care tânărul a împlinit 26 de ani, într-o emisiune surpriză, la Radio Transilvania. Familia, prietenii şi susţinătorii lui s-au strâns în studio, având un tort şi o parte dintre mesaje.

"Viaţa e frumoasă, meriţi să o trăieşti. Tot ce îţi propui vei reuşi. Mă bucur să-ţi spun "La mulţi ani", a scris Mircea, "Totul va fi bine. Nu te teme", l-a încurajat şi Roxana.

Între cei care s-au alăturat campaniei s-a numărat şi trupa Akcent, dar şi cântăreaţa Inna, care au înregistrat un mesaj şi i l-au transmis sărbătoritului.

Campania "Cuvintele care fac minuni" a fost iniţiată în colaborare cu apropiaţii tânărului, de Ioana Ştefănică, de la Radio Transilvania, şi de Felicia Mureşan, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor. "S-a pornit de la ideea că bolile trebuie tratate, în primul rand, psihologic. Feedback-ul orădenilor a fost surprinzător, organizatorii reuşind să strângă foarte multe mesaje încurajatoare pentru Sebi, împărţind fluturaşe în diverse locuri. Acestea trebuiau completate cu numele şi cu un scurt mesaj", arată un comunicat al Clubului Leo Black Eagle, implicat în organizare.

Pentru această ocazie apropiaţii tânărului au creat un grup pe Facebook, o adresă de e-mail cazumanitarsebastianiftimi@gmail.com şi au împărţit afişe prin oraş. Mesajele de încurajare continuă încă să vină pentru Sebastian.

Pe de altă parte, operaţia la care va fi el supus este foarte costistitoare, 150.000 de euro, bani care se aşteaptă să fie alocaţi de Ministerul Sănătăţii, dar în plus, el mai are nevoie de o sumă de bani care să îi asigure şederea în ţara în care va fi efectuată operaţia.

Pentru a-l ajuta, Clubul Leo "Black Eagle" Oradea organizează sâmbătă 25 ianuarie, de la ora 18, spectacolul caritabil "O seară pentru Sebi", la Casa de Cultură Oradea, fosta ARLUS.

Spectacolul caritabil îi are ca invitaţi pe Ana Maria Georgescu, Replay Dance Studio, Saylas şi Carmen Stoica, Trupa de teatru Magne, Blue Strings, Răzvan Dobai, dar şi iluzioniştii Eduard şi Bianca.

Amfitrionii evenimentului caritabil vor fi Ana Maria Georgescu şi actorul Ciprian Ciuciu, iar preţul unui bilet este de 15 lei şi poate fi cumpărat deja de la Casa de Cultură.

"Faptul că sunt dopat cu medicamente (singurele care mă mai menţin în viaţă) nu mă opreşte să mă gândesc la cum ar trebui să fie viaţa mea alături de familia şi prietenii mei. Nu pot să accept atât de uşor moartea pentru că e un pic prea devreme şi cred că ar fi bine să o las să mai aştepte", spune Sebastian Iftimi.

Toţi cei care vor să îl ajute pot face donaţii în contul RO35UGBI0000392001651, în lei, RO28UGBI0000392001652, în euro, deschise la Garanti bank Oradea, sau pot lua legătura cu familia, la tel: 0746.055.294.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON