URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Decembrie 2012, 21:14

Maraton caritabil: Doi orădeni aleargă şi pedalează 24 de ore pentru copiii bolnavi de cancer (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gest inedit făcut de membrii Asociaţiei Sportive Xterra, care vineri după amiază au dat tonul unui maraton de 24 de ore, la etajul Lotus Center, pentru a strânge banii necesari achiziţionării unor aparate esenţiale în tratamentul copiilor bolnavi de cancer internaţi la Spitalul Municipal.

"Până acum avem 5.000 de lei, donaţi de sponsorul principal, Transolut, dar ne-am propus să strângem cel puţin 12.000 de lei. Suntem un grup de sportivi amatori, foşti sportivi de performanţă, şi - pentru că se apropie sărbătorile - ne-am zis să dăruim şi noi ceva din ce avem. Avem rezistenţa fizică, rezistăm în faţa monotoniei, aşa că am organizat acest maraton, făcând un lucru care n-a mai fost făcut până acum pentru copiii bolnavi", a declarat Deme Molnar Joszef, preşedintele Clubului Sportiv Xterra, organizatorul evenimentului.

Startul maratonului a fost dat dat vineri după amiază, iar până sâmbătă, la ora 17, doi dintre membrii clubului, Szokolszky Istvan (pe banda de alergare) şi Berecki Tibor (pe un aparat de spinning, adică o bicicletă statică), vor face mişcare non stop, cu mici pauze, de cel mult 5 minute pe oră.

"Sperăm că o să fie OK. Avem o problemă cu căldura din interior, căci aerul e uscat, şi o să fie cam greu pentru că nu ai niciun pic de vânt. Bem un litru de lichide pe oră. Dar anul acesta, împreună cu Istvan, am făcut trei asemenea ture de 24 de ore, toate reuşite. Va fi OK!", a spus, optimist, Berecki.

Ca să le fie mai uşor, în cursul zilei de sâmbătă, un medic îi va supraveghea pe cei doi. "Până atunci, e imposibil să avem incidente", a mai spus Berecki.

La pedale şi pe bandă au urcat, pe alte aparate, pe rând, timp de câte 15 minute, şi consilierii locali Iulius Delorean şi Pasztor Sandor, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Florin Birta, şi administratorul Grădinii Zoologice, Bimbo Szuhai Tibor. Indiferent de kilometrii parcurşi, cu toţii s-au declarat promotori ai sportului şi încântaţi de scopul caritabil pentru care a fost iniţiat evenimentul, salutând ideea organizatorilor. Cu atât mai mult cu cât unii chiar au fost în vizită la copiii bolnavi de cancer din Spitalul Municipal şi au rămas impresionaţi de cele văzute.

Sâmbătă, pe banda de alergare va urca şi dr. Ritli Ladislau, şeful secţiei de Pediatrie, prezent şi el la startul de vineri, când a subliniat că apreciază mult iniţiativa Clubului Sportiv Xterra, explicând că sumele ce vor fi strânse urmează să fie folosite pentru achiziţionarea unor aparate necesare în chimioterapie.

"Este vorba de injectomate sau infuzomate, aparate care injectează într-un ritm foarte lent cantităţi mici de soluţie - de pildă 10 mililitri în 24 ore. Sunt aparate extrem de performante, sensibile, dar foarte utile, pentru că fără ele nu putem administra corect citostaticele la copii. O singură bucată costă între 2.000 şi 2.500 de euro, şi avem nevoie de ele pentru că cele pe care le avem sunt vechi şi se tot strică, le ducem la reparat şi tot aşa", a spus Ritli, cunoscut nu doar ca medic reputat, ci şi ca un bun alergător.

Orădenii care vor să ajute la achiziţionarea aparatelor pentru secţia de Oncologie a Spitalului Municipal pot face donaţii fie în urna special amenajată la Lotus Center, fie direct în contul CS Xterra: ING BANK RO53INGB0000999902340276.

Cei care vor să urmărească maratonul live o pot face accesând pagina de Facebook a Lotus Center.

UPDATE: În urma maratonului, s-au strâns 13.000 de lei, bani care vor fi donaţi Spitalului Municipal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Un alt ministru din guvernul Ponta are probleme cu CV-ul: Remus Pricopie, de la Educaţie !
Avem Guvern nou, avem probleme noi. După modelul miniştrilor care au făcut parte din Guvernul USL în ultimele 7 luni, acum un nou ministru are probleme la CV. Vorbim chiar despre ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. În CV, acesta şi-a trecut studii de Politici publice în învăţământul superior, la George Washington University, în perioada 2003-2004. Doar că, surpriză : reprezentanţii universităţii au transmis un e-mail prin care spun că Remus Pricopie nu apare în baza de date ca având cursuri finalizate la instituţia în cauză în acea perioadă. Nici la o verificare ulterioară în arhivă, reprezentanţii Universităţii nu au putut confirma studiile ministrului. Remus Pricopie este rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), fiind ales în această funcţie pe 27 februarie 2012. Din 1998 este profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA, iar în perioada 2005-2007 si 2008-2012 a fost decan al acestei facultăţi. Pricopie a fost secretar de stat pentru învăţământul superior în Ministerul Educaţiei, iar în perioada 2001-2003 a deţinut funcţia de consilier al ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. În 2001, el a fost secretar general al Ministerului Educaţiei şi purtător de cuvânt, director al direcţiei de comunicare din Ministerul Educaţiei. Între anii 1998 şi 2001 Pricopie a fost expert în Ministerul Educaţiei, în care lucra încă din 1996, ca inspector de specialitate.
Postat 25 Decembrie 2012, 09:48 de plagiatorul
Felicitari
LAUDABIL GESTUL, DAR DIN PACATE CONDUCEREA SPITALULUI MUNICIPAL NU STIE SA CHELTUIE BANII CONSTIINCIOS, ARUNCA BANI MULTI PE LUCRURI INUTILE (EXEMPLU: MOPURI DE PESTE 4 MILIARDE DE LEI VECHI). DACA INJECTOMATELE SUNT ATAT DE VECHI, DE CE NU S-AU CUMPARAT DIN BANII DE MOPURI? POT DONA MILOSTIVII CAT DE MULT , CA........!
Postat 21 Decembrie 2012, 22:47 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON