URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Septembrie 2014, 11:55

300 de voluntari Celestica vor construi 20 de case în 10 zile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De bunăvoie, 300 de angajaţi ai companiei orădene Celestica vor munci, timp de două săptămâni, pe un şantier al fundaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş.

În cadrul proiectului "Locuinţe pentru un viitor sigur", voluntarii vor construi, pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Oradea în Episcopia, 20 de case pentru 30 de familii sărmane. "Casele vor fi ridicate într-un timp record, în doar două săptămâni! Se vor înălţa 120 de ziduri la care vor fi folosite peste 13.000 de cărămizi cu goluri verticale marca Wienerberger şi 500 saci cu mortar, aşa încât prin mâinile voluntarilor vor trece aproape 100.000 kg de materiale de construcţii", se arată într-un comunicat al fundaţiei Habitat for Humanity Beiuş.

Casele sunt construite sub atenta supraveghere a specialiştilor Habitat, în sistem multifamilial, duplex şi forplex, aşa încât două sau patru familii împart acelaşi imobil. Primele două locuinţe din acest proiect au fost ridicate în toamna anului trecut, tot cu ajutorul voluntarilor Celestica.

O locuinţă are suprafaţa de 56 metri pătraţi şi este compusă din două dormitoare, living, bucătărie şi baie. Ca şi materiale de construcţie, se folosesc cărămizi cu goluri verticale, iar nivelul superior va fi din lemn cu pereţi de tip sandwich realizaţi din vată minerală, polistiren, gips carton, OSB şi tencuială nobilă. Toate acestea, împreună cu ferestrele termopan, oferă o termoizolaţie excelentă, astfel încât locuinţa va fi încălzită cu un cost extrem de scăzut. La finalul proiectului, 30 de familii vor avea o casă sigură, decentă şi sănătoasă.

Colaborarea ONG-ului cu firma Celestica datează din anul 2010, când angajaţii companiei au lucrat la fundaţia unui proiect realizat în parteneriat cu asociaţia Căminul Felix. De atunci an de an, peste 700 de voluntari "celeşti" au contribuit la construirea a cinci case Habitat în Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ai fost acolo ?
marius: ai fost pe vreun santier din acesta ? stii ce vorbesti din experienta proprie sau asa din auzite, dupa ureche ? du-te voluntar o saptamana si exprima-te despre calitate dupa ce ai pus mana, vorbeste cu oamenii care locuiesc in casele construite anii trecuti; asa de pe margine cu mana in buzunar toata lumea poate fi expert.
Postat 08 Septembrie 2014, 23:36 de Cristi
mde
Fii realist, e mai bine decit sa traiesti in strada.
Postat 08 Septembrie 2014, 22:32 de mde
mda...
si calitatea dupa lucru. Sa fim seriosi, si o casa in 10 zile.......aia nu-i calitate, da noo....
Postat 08 Septembrie 2014, 12:45 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON