URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Februarie 2012, 14:14

"Ursuleţii" inimoşi: Grădiniţele "Trei Ursuleţi" vor să le facă primăvara frumoasă mai multor copii nevoiaşi

"Ursuleţii" inimoşi: Grădiniţele "Trei Ursuleţi" vor să le facă primăvara frumoasă mai multor copii nevoiaşi CADOU DE MĂRŢIŞOR. Copilaşii de la cele două grădiniţe Trei Ursuleţi din Oradea, situate pe strada Horea nr. 6 şi Călăraşilor nr. 33, au muncit serios ca să confecţioneze sute de mărţişoare inedite pe care le vor vinde, în speranţa că şi alţi copii, mai necăjiţi, vor avea o primăvară bună. Îi puteţi ajuta, la Târgul de Mărţişoare de la ERA Shopping Park
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mânuţele îndemânatice împletesc fir cu fir aţe albe şi roşii. Cariocile dau "viaţă" foilor veline, iar mărgeluţele aduc veselie în ochii mămăruţelor de prins la piept.

Copiii de la grădiniţele "Trei Ursuleţi" din Oradea, căci despre ei este vorba, vor organiza, pe 28 şi 29 februarie, la ERA Shopping Park, o expoziţie umanitară, cu vânzare de felicitări şi mărţişoare. Sumele strânse vor fi donate Fundaţiei Smiles, un ONG care patronează mai multe grădiniţe şi şcoli la care învaţă copii sărmani din Bihor.

Mărţişoare eco

Încă de mici copiii trebuie să preţuiască tradiţia, dar şi să îi ajute cu drag pe cei aflaţi la nevoie. Aceasta este premisa de la care a pornit conducerea celor două grădiniţe "Trei Ursuleţi" din Oradea, care a vrut să extindă simbolul Mărţişorului, completând legenda cu o acţiune de voluntariat, într-un proiect umanitar menit să îi facă pe micuţi să înţeleagă că a dărui din suflet este de apreciat. "Am vrut să sensibilizăm atât copiii cât şi părinţii cu privire la voluntariat şi acţiunile caritabile", explică profesoara Timea Ştefan, directorul celor două grădiniţe şi tototdată coordonatorul proiectului care se desfăşoară sub motto-ul "Dăruieşte acum pentru a primi mai târziu".

Ţâncii au muncit serios mai bine de două săptămâni. Înainte să se apuce de ateliere, doamnele educatoare le-au povestit despre copiii necăjiţi şi despre Mărţişor. Fermecaţi de magia Babei Dochia şi de legendele din jurul şnuruleţelor alb-roşu, preşcolarii au lucrat trup şi suflet la realizarea mărţişoarelor, atât pe grupe cât şi individual, cu mic, cu mare.

Hărnicuţi, s-au "jucat" cu foarfeca, cu florile uscate, au desenat şi au lipit, combinând culorile după bunul plac. "Am folosit materiale reciclabile, macaroane, jeleuri, polistiren, gips, frunze de dafin sau boabe de piper, dar şi paiete şi mult, mult lipici. Mai avem de lucrat încă la retuşuri", spune directoarea, încântată de opera micuţilor ei.

Preţuri, după suflet

Marţi şi miercuri, între orele 10 şi 12, fiecare pici va aşeza pe standul amenajat la ERA Shopping Park, câte 5 mărţişoare şi o felicitare. "Mărţişoarele noastre nu au un preţ fix. Oricine plăteşte cât vrea. Dacă vine o bunicuţă, de pildă, şi doreşte un mărţişor dar nu are bani, poate să plătească doar un leu sau cât îşi permite. Vrem să apelăm la sufletul fiecăruia", spune Timea Ştefan.

Cert este că întreaga sumă strânsă din vânzări va fi donată fundaţiei Smiles, un ONG american care ajută peste 1.300 de copii sărmani din Bihor, în speţă romi, care au o stare socială precară.

Bugetul pentru realizarea mărţişoarelor a fost pus la dispoziţie de către Consiliul de Administraţie al fundaţiei care patronează grădiniţele Trei Ursuleţi, iar parteneri în acest proiect sunt Repcon, Smart Foto, Fundaţia Smiles şi ERA Shopping Park.

De altfel, această campanie este doar continuarea unui alt proiect desfăşurat împreună cu Fundaţia Smiles, "Câte o jucărie pentru fiecare", derulat anul trecut, în cadrul căreia copiii de la grădiniţele Trei Ursuleţi au dus fiecare câte o jucărie, o hăinuţă sau chiar o carte, de care nu mai aveau nevoie, dar care au prins bine unor copii mai sărmani. Pentru că şi ei merită...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON