URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Mai 2012, 14:13

Trei traficanţi de droguri, prinşi în timp ce încercau să vândă un kilogram de haşiş (VIDEO)

Trei traficanţi de droguri care acţionau în judeţele Bihor, Arad şi Caraş Severin au fost prinşi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea şi sunt anchetaţi pentru trafic de droguri de risc după ce au fost prinşi în flagrant delict în timp ce încercau să vândă haşiş unui poliţist sub acoperire.

Este vorba despre arădeanul Carol Laurenţiu Soriţeu, 29 de ani, şi despre doi bărbaţi din Caraş-Severin, Petru Roşeţi, 40 de ani, şi Cristi-Petru Lorinţ, 22 de ani, cel din urmă fiul primarului PDL din comuna Domasnea, Petru Lorinţ.

Din cercetările poliţiştilor antidrog a reieşit că drogurile au fost procurate chiar de fiul edilului din comuna cărăşană şi vândute apoi în judeţele Arad şi Bihor, de Roşeţi şi Soriţeu.

Traficanţii au fost descoperiţi de poliţiştii Serviciului Antidrog din Oradea cu ajutorul unui investigator sub acoperire şi al unor colaboratori de-ai acestuia, cărora le-au vândut un kilogram de haşiş în două tranşe.

Prima tranzacţie a avut loc pe 18 aprilie, când Roşeţi i-a înmânat lui Soriţeu 100 grame de haşiş, iar acesta l-a adus în localitatatea Avram Iancu, unde a vândut drogurile investigatorului orădean, care i-a plătit în schimb 500 de euro.

Ulterior, investigatorul l-a căutat din nou pe Soriţeu, cerându-i o cantitate mai mare de haşiş, iar cea de a doua tranzacţie a avut loc pe 26 aprilie, în Chişinău Criş, fiind supravegheată de poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea.

Soriţeu a fost prins după ce i-a predat investigatorului 915 grame de haşiş, pentru care a încasat 4500 de euro.

În aceeaşi zi, poliţiştii l-au prins şi pe Petru Roşeţi, ambii fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Pe 27 mai, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă. În prima fază, instanţa a emis mandate de arestare pentru 29 de zile, măsură care a fost schimbată pe 14 mai cu interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Cristi-Petru Lorinţ a fost reţinut pe 3 mai şi arestat o zi mai târziu, măsură care a fost menţinută şi în prezent. Tânărul de 22 ani a recunoscut faptele, declarând că a procurat haşişul  după o înţelegere prealabila cu Roşeţi de la o persoană căreia îi cunoaşte doar prenumele, „Ion". A plătit 2.000 de euro pe droguri, iar apoi le-a predat lui Roşeţi, care i-a restituit banii, plătindu-i în plus 500 euro, cu titlu de beneficiu.

Contactat de BIHOREANUL pentru a comenta situaţia, primarul comunei Domasnea, Petru Lorinţ, a refuzat orice discuţie. „Nu pot să spun nimic. Nu doresc să discut despre această problemă", a declarat edilul.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 15 de ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
fara MUNCA nu ai asteptari de la parazitii sociali
numai daca ai spate faci asa ceva :)))CRIMINALI intretinuti din TAXE , felicitari!
Postat 19 Mai 2012, 11:15 de CRIMINALI
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON