URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
03 Decembrie 2011, 08:46

Voleibaliştii de la LPS Bihorul joacă la Râmnicu Vâlcea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După victoria clară de săptămâna trecută, repurtată pe teren propriu, în faţa celor de la CSM Câmpia Turzii, echipa orădeană de volei masculin LPS Bihorul a făcut deplasarea în acest sfârşit de săptămână la Râmnicu Vâlcea pentru jocul cu echipa locală CNMB Vartex.

Partida, programată sâmbătă, de la ora 12.30, va conta pentru etapa a IX-a a campionatului Diviziei A2, Seria Vest. Este vorba despre runda secundă din retur.

"Urmează o deplasare lungă, la Rm. Vâlcea,unde întâlnim încă o echipă ce a făcut schimbări de lot între tur şi retur. De asemenea, datorită stării financiare proaste, vom deplasa doar 8 jucători. Vlad Tebieş va rata deplasarea datorită unor probleme personale, în locul său fiind reprofilat liberoul Răzvan Fărcanea. Cu toate acestea, sperăm să ne întoarcem cu cele 3 puncte din Oltenia, pentru a pregăti în linişte meciul de acasă cu Provolei Arad", a declarat înaintea plecării de vineri antrenorul Rodian Achimescu.

În meciul tur, de la Oradea, jucătorii de la LPS Bihorul s-au impus clar cu scorul de 3-0, şi speră să obţină şi-n acest joc victoria, care să-i menţină în fruntea clasamentului, cu toate că echipa vâlceană s-a întărit considerabil faţă de jocul din 8 octombrie. Formaţia vâlceană l-a achiziţionat între timp pe jucătorul Lucian Stanciu, un voleibalist experimentat, care a evoluat la echipele CSM Bucureşti şi Rapid.

În etapa de sâmbătă, UMF Cluj şi Phoenix Ţimleul Silvaniei, principalele contracandidate ale orădenilor la locurile fruntaşe, se vor întâlni în meci direct pe terenul sălăjenilor.


Programul etapei a IX-a a seriei vestice din Divizia A2 la volei masculin (sâmbătă):

CNMB Rm. Vâlcea - Bihorul Oradea (în tur 0-3)
CNE Lapi Dej - Torpi Tg. Mureş (în tur 3-0)
Phoenix Şimleul Silvaniei - UMF Cluj (în tur 0-3)
Provolei Arad - CSM Câmpia Turzii (în tur 3-0)


Clasament:

1 Bihorul Oradea 21 p
2 UMF Cluj 20 p
3 Phoenix Şimleul Silvaniei 20 p
4 Provolei Arad 12 p
5 CSM Câmpia Turzii 9 p
6 CNE Dej 7 p
7 CNMB Rm. Vâlcea 7 p
8 Torpi Tg.Mureş 0 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON